Arvokilpailut

Tulosta

Kovia tuloksia singlen ensimmäisessä erässä

Etelä-Korean Geun Ji teki huipputuloksen 1516 ja johtaa poikien singleä.

18.03.2019

Junioreiden MM-kilpailujen ensimmäinen single-erä näytti, että tulostaso tulee olemaan korkea tämän vuoden kilpailuissa.

Kilpailussa on käytössä World Bowlingin uusi pistelaskujärjestelmä joka nostaa tuloksia jonkin verran verrattuna perinteiseen pistelaskuun, sillä kaadosta saa 30 pistettä ja paikosta 10 plus avausheitolla kaadetut keilat. Alku oli hurjaa tulosjuhlaa molemmissa sarjoissa.
Poikien sarjassa Etelä-Korean Geun Ji vasuroi armottomasti ja keilat saivat kyytiä. Ensimmäiseen sarjaan 277 ja toiseen 278. Tuloksella 555 irtosi ylivoimainen kärkipaikka. Yli 500 kahteen sarjaan aloitti myös USA:n Solomon Salama. Pelin puoliväliin saakka kovia sarjoja tuli liukuhihnalta, mutta viimeisissä sarjoissa osuminen vaikeutui ja tulostaso hieman putosi. Merkillepantavaa on se, että kilpailussa on todella paljon vasenkätisiä keilaajia ja radat muuttuvat myös heillä todella paljon. Taistelu neljän parhaan joukkoon tiivistyi viimeisissä sarjoissa Jin viedessä joukkoa. Hänellä oli koossa viiteen sarjaan 1239 pistettä. Toisena tuli Ukrainan Mykola Seilin ja kolmantena Korean Donghyuk Park.

Ji päätti pelinsä 277 sarjaan ja vei erän näytöstyyliin tuloksella 1516. Tuloslista meni hieman uusiksi kuudennessa sarjassa kärkimiehen takana ja 256 sarjaan lopettanut Ranskan Hugo Bonnefoy nousi toiseksi. Kolmas oli Korean toinen Park ja neljäs 199 sarjaan pelinsä lopettanut Sielin. Hänen tuloksensa on 1393, joka on tällä hetkellä raja mitalipeleihin. Hienon nousun teki myös USA:n Anthony Neuer, kun hän aloitti kuudennen sarjansa seitsemällä kaadolla. Tämän jälkeen jäi kaksi seiskaa, mutta 278 sarja nosti hänen tuloksensa 1374:n ja sijoituksen seitsemänneksi.

Tyttöjen sarjassa mahtialoituksen sai Venäjän Victoria Kashirskaya tehden alkuun 277 ja 253. Myös tytöillä tulostaso oli korkea, joskin hajontaa oli poikia enemmän. Englannin Isabel Allen oli Kashirskayan kannassa koko pelin. Tyttöjen sarjan tuloksissa näkyi radan muutokset poikia selkeämmin, sillä tulostaso putosi kauttaaltaan. Kashirskaya oli kolmannen ja neljännen sarjan lievissä vaikeuksissa useiden reikien myötä. Kolmanteen hän tempaisi 198 ja neljänteen 188. Viidennessä sarjassa hän siirtyi hieman ylöspäin ja sai pelijuonestaan jälleen kiinni. Takaa-ajanut Allen oli viiden sarjan jälkeen 26 pistettä perässä. Viimeisessä sarjassa kumpikaan ei saanut parastaan irti vaan jäivät alle 200:n. Venäläinen otti erävoiton tuloksella 1360 ja Allen oli toinen, 1332. Seuraavilla sijoilla tulevat Australian Sophie Martin, 1316 ja Guatemalan Sofia Sanchez, 1307. Yllättävää erässä oli, että USA:n Kamerin Peters ja Mabel Cummins jäivät kauas kärkivauhdista. Petersin tulosta tosin verotti suuresti viidennen sarjan 123. Hän summasi kuuteen sarjaan 1221 pistettä ollen erän yhdeksäs. Cumminsin peli oli tasaista puurtamista tuoden 1180 pistettä.

Kilpailut jatkuvat tiistaiaamuna kello 10:00 ja mukana ovat Suomen tytöt ja pojat.

 

Tuloksiin

 

Olli Pakonen


« Palaa