Kansainväliset kilpailut

Tulosta

PBA:n World Series of Bowling käynnissä – Jason Belmonte ja Dick Allen iskussa

20.03.2019

Ammattilaiskiertue PBA:lla on mielenkiintoinen viikko meneillään, kun huippukeilaajat ottavat yhteen kolmen eri olosuhteen kilpailuissa World Series of Bowlingissa.

Viikon aikana Michiganissa Yhdysvalloissa keilataan yhteensä kolme osakilpailua, jotka on nimetty kilpailussa käytettävien rataolosuhteiden mukaan Cheetahiksi, Chameleoniksi ja Scorpioniksi, joista kaksi ensimmäistä on pelattu, ja keskiviikkona on vuorossa Scorpion. 

Näistä kolmesta osakilpailusta parhaat keilaajat pääsevät mukaan PBA:n World Championship -kilpailuun.

Maanantaina keilatun 33-jalan Cheetahin voittoon ylsi 40-vuotias Dick Allen, jolle kyseessä oli kauden toinen PBA-titteli.Allen kukisti kisan finaalissa Kyle Shermanin selvästi pistein 234-195.

- Kun pääsen TV-finaaliin, minut on vaikea voittaa. Sen takiahan täällä ollaan. Toivon, että voisin olla yhtä tehokas karsintakierroksilla, jotta voisin olla useammin finaalipeleissä, Allen linjasi PBA:n tiedotteessa.

Tiistain austrialaistähti Jason Belmonte puolestaan nappasi jo uransa 20. PBA-tittelin voittamalla Chameleon-osakilpailun. Finaalissa kaatui Andres Gomez pistein 236-194. Belmonte teki sarjaansa seitsemän kaatoa eikä kertaakaan heittänyt avausheitolla vähempää kuin yhdeksää keilaa pois.

- Keilailussa vaikeintahan ei ole osua hyvin taskuun, vaan saada pallo käyttäytymään oikein siinä vaiheessa, kun se osuu keiloihin. Jos jätät koko ajan yhtäkin keilaa pystyyn, joudut miettimään, mikä pelaamisessasi on vialla, Belmonte sanoo.

20 PBA-titteliä on huima lukema ja keskiviikkona Belmontella on mahdollisuus voittaa jo seuraava.

- Se on hullu määrä, enkä ikinä haaveillut yltäväni tähän. Koitan aina nauttia niistä voiton hetkellä, mutta sen jälkeen keskittyä taas seuraavaan kisaan, Belmonte tunnelmoi.
Flobowling lähettää suorana Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä Scorpion-osakilpailun. Lisätietoja saat tästä linkistä.

Suomalaisista mukana on Osku Palermaa, joka ei ole yltänyt alkukarsinnasta round robin -vaiheeseen.

 


« Palaa