Arvokilpailut

Tulosta

Suomi joukkuekilpailun välierään Koreaa vastaan – all eventsissä kolme mitalia

Suomi saavutti torstaina peräti neljä MM-mitalia

21.03.2019

Suomi keilasi junioreiden MM-kilpailuissa joukkuekilpailun välierään, jossa vastaan asettuu Korea. All eventsissä Pyry Puharinen ja Mila Nevalainen voittivat hopeaa ja Peppi Konsteri pronssia.

Junioreiden MM-kilpailuissa Suomi saavutti torstaina upeasti neljä mitalia, kun all eventsissä tuli kaksi hopeaa ja pronssi. Joukkuekilpailun mitalin väri ratkeaa myöhemmin.

 

Suomi joutui vaihtamaan rataparia ennen joukkuekilpailun viimeistä sarjaa, koska ratapari 13-14 meni rikki. Suomen peli oli hermostunutta sarjan alussa eikä kaadoilla suuremmin juhlittu. Kahdeksanteen ruutuun Peppi Konsteri, Pyry Puharinen ja Jesse Ahokas tekivät kaadot. Tässä vaiheessa Suomi oli 64 päälle parin kolmannen sarjan. Suomen piti heittää Singaporen ohittaakseen 908 ja Meksikon ohi 891. Yhdeksänteen ruutuun tuli vielä kolme kaatoa, mutta kymppiruudussa ainoastaan Mila onnistui tekemään kaadon. Suomen neljäs sarja oli 884, mikä tiesti sitä, että joukkuekilpailun välierässä vastaan asettuu Korea. Ottelu pelataan kello 18:30 Suomen aikaa.

All eventsissä poikien kultaa vei Korean Geun Ji, Pyry saavutti upeasti hopeaa ja Korean Donbhyuk Park pronssia. Jesse Ahokkaan sijoitus oli viides.

Tyttöjen all eventsin voiton vei Korean Soree Hong, Mila Nevalainen keilasi hopealle ja Peppi Konsteri pronssille.

Toisen sarjan Suomi pelasi rataparilla 1-2, joka on ollut varsinkin pojille vaikea ratapari, koska se kääntyy keskeltä paljon enemmän kuin muut rataparit. Kaatojen saaminen oli vaikeaa koko porukalle, kun pallot arpoivat paljon. Mila teki neljällä kaadolla 222, Peppi kolmella 207. Pyry osui hyvin taskuun, mutta yksi keila jäi peräti viisi kertaa, Pyry summasi sarjaansa 212, Jesse 220. Joukkuesarjaksi muodostui. 861, millä Singapore ja Meksiko ajoi miltei Suomen kiinni.

 

Ensimmäisen sarjan Suomi pelasi yhdessä Kolumbian kanssa. Mila Nevalaisen palloreaktio oli kohdillaan, sillä hän teki seitsemän kaatoa ja vaikka sarjaan mahtui yksi tyhjä ja yksi reikä, niin sarjaksi hieno 246. Myös Peppi Konsteri pelasi hienosti. Yhdeksänteen ruutuun tuli tyhjä, mutta kuusi kaatoa korjasi tilanteen hyvin. Peppi heitti 244 pistettä ensimmäiseen sarjaan. Myös Pyry Puharisen ja Jesse Ahokkaan peli oli uomissaan heti aamutuimaan. Pyry paukutti peräti kahdeksalla kaadolla 267, Jessellä ei ollut ensimmäiseen seitsemään ruutuun kuin yksi kaato. Lopun kolmella kaadolla hän nosti sarjansa 232:een ja joukkuetuloksen 989:n.

Viereisellä rataparilla pelannut Singapore oli hieman vaikeuksissa avaussarjassa. Heidän ankkurinsa Xavier Teo teki sarjaansa kolme tyhjää ja sarjakseen 198. Singapore teki koko sarjaansa 16 kaatoa, kun Suomen vastaava luku oli 25. Suomen huippusarja nosti joukkueen kärkipaikalle ohi Korean, joka oli tyttöpelaajiensa kohdalla suurissa vaikeuksissa. Soree Hong teki 192 ja Yougseon Jeong 178. Joukkuesarjaksi Korea sai 846.

Neljän sarjan jälkeen Suomi johti kolmen pisteen erolla Koreean. Kolmantena oli Singapore 100 pistettä Suomesta. Neljännestä paikasta mitalipeleihin taistelivat Meksiko ja USA.

 

Pyry oli luonnollisesti iloinen all events mitalistaan.

- Toinen henkilökohtainen mitali näistä kilpailuista, ei se kirkkain, mutta Korean Geun oli kyllä todella kova pelaaja, Pyry totesi.

Mila osasi myös arvostaa all events mitaliaan.

- En olisi ajatellut, että kisat menisivät näin hyvin. Upea fiilis, hän tunnelmoi.

Peppi Konsteri oli niin ikään iloinen mitalistaan, mutta suuntasi katseet jo tulevaan joukkuekilpailun välierään.

- Pirun siistiltähän tämä tuntuu, mutta joukkuepeliin pitää lähteä nauttimaan, sillä vielä on pelejä jäljellä, hän kertoi.

Joukkuekilpailun välierä alkaa kello 18:30 Suomen aikaa.

 

Tulossivulle

 

 

Olli Pakonen


« Palaa