Arvokilpailut

Tulosta

Pyry Puharinen mastersin loppuotteluun!

Pyry Puharinen keilaa huomenna junioreiden MM-kilpailujen mastersin loppuottelussa

22.03.2019

Pyry Puharinen voitti junioreiden MM-kilpailujen välierässä Meksikon Manuel Ordazin pistein 2-0 ja eteni huomiseen loppuotteluun.

Pyry Puharinen hallitsi välierän ensimmäistä sarjaa Meksikon Manuel Ordazia vastaan. Pyry teki neljänteen ruutuun paikon ja kuudenteen yhdestä keilasta tyhjän, mutta muut heitot olivat kaatoja. Meksikolainen ei pystynyt vastaamaan, joten Pyrylle ensimmäinen sarja lukemin 268-223. Toisessa sarjassa Pyry jatkoi siitä mihin ensimmäisessä jäi. Sarjan ja ottelun ratkaisu nähtiin kahdeksannessa ruudussa, kun Pyry teki kaadon ja Manuelilla jäi seiskakeila pystyyn. Suomalainen lasketteli sarjan voittoon pistein 253-202. Välierä Pyrylle 2-0.

Päävalmentaja Jarmo Ahokas odottaa huomista finaalia vesi kielellä.
- Hieno asia, kun meillä on koossa jo kymmenen mitalia, niin mahtavaa kun päästään pelaamaan judohallin areenalle kultamitalista eikä vaan hakemaan jo voitettuja mitaleja. Olisihan se mukava saada kultamitali. Tänään Pyry keilasi teknisesti parasta keilailua koko kisojen aikana.

Pyry Puharinen oli pitkän päivän päätteeksi huojentunut.
- Sekavat tuntemukset vielä näin tuoreeltaan. Mahtavaa päästä huomenna taistelemaan MM-kullasta judohallin keila-areenalle. Eilisen joukkuekilpailun välierän jälkeen oli pettynyt olo ja ajattelin, että se oli viimeinen realistinen paikka päästä pelaamaan kultamitalista, mutta tänään taistelin itseni MM-finaaliin, joten huikea fiilis.

Tyttöjen mastersfinaalissa pelaavat lauantaina korealaiset Soree Hong ja Youngseon Jeong. 

Pyry Puharinen kohtaa lauantaina Pariisin judohalliin tehdyllä keila-areenallla loppuottelussa Korean Geun Jin kello 15:35 Suomen aikaa.

 

Tulossivulle

  

Olli Pakonen


« Palaa