Muut uutiset

Tulosta

Mika Koivuniemi valittiin USBC Hall Of Fameen - palaa myös maajoukkueeseen

Mika Koivuniemi

24.03.2019

Suomen kaikkien aikojen keilaaja Mika Koivuniemi on valittu USBC:n Hall Of Fameen toisena ei-amerikkalaisena keilaajana. Koivuniemi palaa myös Suomen maajoukkueeseen senioreiden MM-kilpailuissa syksyllä 2019.

Mika Koivuniemi on valittu USA:n keilailuliiton USBC:n Hall Of Fameen. Juhlallisuudet pidetään Las Vegasissa toukokuun ensimmäisenä päivänä. Koivuniemi on kautta aikojen toinen ei-amerikkalainen keilaaja, joka on USBC:n Hall Of Fameen valittu.

Ensimmäinen on Venezuelan Amleto Monacelli. Koivuniemen kanssa Performance kategoriaan valittiin USA:n maajoukkueessa ja PBA:ssa pitkät urat tehneet Chris Barnes ja Kelly Kulick.

Valinta Hall Of Fameen oli Mikalle pieni yllätys.

- Tiesin, että pääsen PBA:n Hall Of Fameen ensimmäisellä kerralla läpi, mutta tästä en ollut ollenkaan varma, sillä en ole kasvanut USA:n vaan Suomen liiton alla, Mika kertoi.

Mika kuuluu nyt neljään keilailun Hall Of Fameen, sillä hänet on aiemmin valittu Suomen Keilailuliiton, maailman keilailukirjoittajien ja PBA:n Hall Of Fameihin.

- Nyt minulla on kaikki ne HOF:t, millä on minulle merkitystä, hän jatkoi.

Valintaan tarvitsi saada 70% äänistä ja äänestäjät saivat äänestää korkeintaan kahta ehdokasta.

- Barnes oli periaatteessa saletti, kun hän on menestynyt hyvin USBC:ssä ja USA:n maajoukkueessa. Minun valintani kertoo, sitä että uraani arvostetaan ja olen menestynyt pitkään, Mika sanoi.

Koivuniemi palaa maajoukkuepaitaan

 Mika Koivuniemi oli valmentamassa junioreiden MM-kilpailuissa Yhdistyneiden Arabiemiraattien joukkuetta ja hän kävi samalla keskusteluja Suomen päävalmentaja Jarmo Ahokkaan kanssa tulevista senioreiden MM-kilpailuista.

Keskusteluiden pohjalta Koivuniemi ja Ahokas sopivat, että Mika Koivuniemi edustaa Suomea Las Vegasissa syksyllä 2019 keilattavissa senioreiden MM-kilpailuissa.

- Minulla on ollut kiinnostusta pelata senioreiden MM-kilpailuissa ja nyt kun olen asiaa harkinnut tarkemmin, niin olen tehnyt päätöksen, että haluan olla mukana joukkueessa. Minulle on tärkeä olla kovassa kunnossa kilpailuissa ja realistinen mahdollisuus pärjätä. Nyt koen, että meillä on kova joukkue ja pystyn omalla panoksellani vahvistamaan joukkuetta, Mika kommentoi.

Maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Ahokas on luonnollisesti iloinen saadessaan yhden kaikkien aikojen keilaajan joukkueeseensa.

- Yksi lajin leganda tulee joukkueseen, niin se on iso asia suomalaiselle keilailulle ja minulle myös hieno asia, että hän lupautui tulemaan minun joukkueeseeni, Ahokas sanoi.

 

Olli Pakonen


« Palaa