Muut uutiset

Tulosta

Kuopion Rojjaas on veteraanien mestaruussarjan voittaja

Rojjaaksen voittajajoukkue: Pekka Hein (vas.), Pekka Tiironkoski, Olavi Kuusisto ja Risto Kyttä.

28.03.2019

Kuopion Rojjaas voitti todella jännittävien vaiheiden jälkeen kultamitalit veteraanien mestaruussarjan finaalissa. Hopealle keilasi Lahden Falcons ja pronssille Euran GS.

Veteraanien mestaruussarjan finaaliin olivat selviytyneet Lahden Falcons, Euran GS, Kuopion Rojjaas, Lohjan RäMe, Tampereen TKK ja Helsingin Tornados. Joukkueet pelasivat kerran jokainen jokaista vastaan. Voitosta saa 60 bonuspistettä, tasapelistä kumpikin joukkue saa 30 bonuspistettä. 
Voittoon keilasi todella tasaisessa finaalissa Kuopion Rojjaas, joka oli ensimmäistä kautta mukana veteraanien mestaruussarjassa. Kuopiolaiset voittivat kultamitalit kahden pisteen erolla Lahden Falconsiin, pronssille keilasi kahdeksan pistettä voittajajoukkueesta jäänyt Euran GS.
Neljänneksi tuli Tampereen TKK, viides oli Helsingin Tornados ja kuudes Lohjan RäMe.

Rojjaaksen ankkuri Risto Kyttä oli hyvillä fiiliksillä mestaruuden ratkettua.
- Tottakai, kun voittaa niin on hienot fiilikset. Lähdettiin pelaamaan omaa hyvää peliä ja tänään se riitti voittoon, hän kommentoi.Rojjaas kävi eilen keilaamassa veteraanien SM-kilpailujen karsintaa ja sieltä ei menestystä tullut.
- Ne kilpailut eivät menneet nappiin, mutta keilailussa päivät ovat erilaisia, hän jatkoi. Rojjaaksen joukkueen runko on ollut tällä kaudella Kytän lisäksi Pekka Tiironkoski, Olavi Kuusisto ja Pekka Hein sekä finaalista poissa ollut Erkki Korhonen.
- Tällä viiden miehen ryhmällä olemme pelanneet ja näillä näkymin samalla porukalla puolustetaan ensi kaudella mestaruutta, Kyttä totesi.
Joukkueen vahvuudeksi Risto nimesi tasaisuuden ja joukkuehengen.
- Meillä on hyvät ja tasaiset pelaajat. Lisäksi joukkuehenki on meillä hyvä, joten siinä oli tänään meidän vahvuudet, hän sanoi.
Kausi jatkuu Rojjaaksella veteraanipelejä pelaillen.
- Kuopion alueella pelataan veteraanipelejä pääosin tämä loppukausi, Risto päätti.

Alta voitte lukea pelien kulun ottelu ottelulta.

5.ottelut
Falcons oli ennen viimeistä peliä toisena 89 pistettä GS:ää perässä. Falcons oli niskan päällä Tornadosta vastaan koko sarjan ajan. Seppo ja Raimo Koukonen tekivät yli 200 lahtelaisille. Viidennen pelin voitto kirjattiin Falconsille 626-552. 
RäMe ja Rojjaas yltyivät päivän kovimpaan kaatoiloitteluun viimeisessä ottelussa. Kaikki ottelussa pelanneet kahdeksan pelaajaa heitti yli 200 sarjan. RäMen Risto Havulinna aloitti sarjansa seitsemällä kaadolla ja Rojjaaksen Risto Kyttä kuudella kaadolla. Rojjaas oli ottelussa lopulta kahdeksan pistettä parempi numeroin 704-696.
Ennen viimeisiä otteluja kärjessä ollut GS oli pahoissa vaikeuksissa alkusarjassa TKK:a vastaan. TKK:n johto oli koko sarjan ajan useita kymmeniä pisteitä eikä ottelussa nähty viimeisen ruudun ratkaisuja. TKK otti päivän toisen voiton lukemin 651-591.

4.ottelut
RäMe haki päivän ensimmäistä voittoa ottelussa TKK:a vastan ottelu oli todella tasainen koko sarjan. RäMen Kalevi Örnberg teki sarjan loppuun neljä kaatoa ja Seppo Eskolin kolme. TKK punnersi kuitenkin väkisillä ohi kymppiruudussa vieden bonukset pistein 637-627.
GS otti ison askeleen veteraanisarjan mestaruuteen kun se pelasi ison sarjan Tornadosta vastaan. Ottelu ratkesi hyvissä ajoin ennen sarjan loppua. GS intoutui koko nelikkonsa johdolla kaatoralliin. Kaikki tekivät yli 200 sarjan. Seppo Katajan 202 oli GS:n heikoin sarja ja se putosi pois, kuten veteraanisarjoissa on tapana, niin huonoin sarja tippuu pois. GS:n voitto kirjattii lukemin 689-585.
Falcons ja Rojjaas eivät kovilla tuloksilla mässäilleet. Falcons vei ottelun nimiinsä Raimo Koukosen 234 sarjan ansiosta. Lahtelaisille bonukset luvuin 615-574.
Neljän ottelun jälkeen GS johtaa sarjaa 89 pisteen erolla Falconsiin. Sijoilla 3-5 tulevat 28 pisteen sisällä Rojjaas, TKK ja Tornados.

3.ottelut
Kärkiottelu Rojjaaksen ja Tornadoksen välillä oli hyvätasoinen. Sarjan alkupuolella Tordoksen Asko Aravirta ja Aarne Nilsson tekivät triplat mieheen, mutta Rojjaas vastasi samalla mitalla Olavi Kuusiston ja Risto Kytän kaadoilla.
Rojjaas oli viimeisissä ruuduissa kuskin paikalla ja otti tärkeän voiton Tornadoksesta sarjoin 678-643.
Falconsin Raimo Koukonen oli pelipäällä ottelussa TKK:a vastaan. Hän teki ensimmäisen ruudun paikon jälkeen kuusi kaatoa peräkkäin, minkä ansiosta lahtelaiset johtivat parillakymmenellä pisteeellä ottelua ennen kahta viimeistä ruutua. Hyvin myös TKK pelasi, mutta lahtelaiset korjasivat lopulta bonukset todella kovatasoisessa ottelussa luvuin 714-693.
Euran GS hallitsi ottelua Lohjan RäMettä vastaan koko sarjan ajan. Lohjalaiset eivät saaneet peliään kulkemaan ja GS marssi helppon voittoon murskalukemin 698-561.
Kolmen ottelukierroksen jälkeen Rojjaas johtaa finaalia kymmenen pisteen erolla GS:ään. Falcons on kolmantena 25 pistettä kuopiolaisista ja Tornados 39 pistettä kärjestä, joten huippujännittävät kaksi ottelukierrosta on edessä.

2. ottelut
Lahden Falcons ja Euran GS ottivat mittaa toisistaan toisella ottelukierrokselta. Ottelu eteni tasaisena pitkin sarjaa. Viimeisissä ruuduissa GS oli vahvempi ja vei bonukset Antti Toivolan johdolla. GS voittoon pistein 621-570.
Helsingin Tornados ja Lohjan RäMe pelasivat todella tasaisen ottelun. Ratkaisu nähtiin viimeisissä ruuduissa, kun Tapani Peltolan kaadoilla voitto meni Tornadokselle pistein 642-637.
Tampereen TKK ja Kuopion Rojjaas eivät tulosjuhlia viettäneet toisella ottelukierroksella. Kaadot olivat lujassa ja ainoastaan yksi pelaaja kummastakin joukkueesta pääsi yli 200. 
TKK korjasi bonukset tiukasta ottelusta luvuin 604-582.
Kahden ottelukierroksen jälkeen Tornados johtaa 56 pisteen erolla Rojjaakseen, kolmantena on 86 pistettä helsinkiläisistä jääneenä GS.

1. ottelut
Helsingin Tornados oli niskan päällä Tampereen TKK:a vastaan ensimmäisessä ottelussa. Helsinkiläisten Markku Tilli oli oivalla pelipäällä. Hän teki sarjan loppuun viiden kaadon jonon ja heitti ikähyvityksillä 247 sarjan. Tornadokselle voitto pistein 651-610. 
Kuopion Rojjaas voitti ensimmäisessä ottelussaan Euran GS:n 715-646. Rojjaas teki tasaista jälkeä kolmen pelaajn osalta, joka takasi voiton. GS:n Tauno Sved heitti hienon 285 sarjan, mutta se ei riittänyt Rojjaasta vastaan.
Lahden Falcons pelasi ensimmäisen ottelun moninkertaista veteraanimestari Lohjan RäMettä vastaan eikä lahtelaiset jättäneet RäMelle mahdollisuuksia. Seppo Koukosen 242 sarjan siivittämänä Falconsille ensimmäiset bonukset lukemin 666-608.
Ensimmäisten otteluiden jälkeen kärkipaikkaa pitää Rojjaas, toisena on Falcons ja kolmantena Tornados.

 

Tulokset

 

Olli Pakonen


« Palaa