SM-Liiga

Tulosta

Miesten SM-liigan lauantai päättyi GB:n nimiin

Päivän joukkue GB

30.03.2019

Miesten SM-liigan runkosarjan viimeinen kierros käynnistyi Lahdessa GB:n nimissä. Joukkue tienasi päivän aikana 108 pistettä, kahdeksan enemmän kuin toiselle sijalle noussut GB. Kärkikaksikko oli täysin omalla sataluvullaan. Henkilökohtaisen tuloslistan kärkeen heitti itsensä TKK:n Petteri Salonen komealla 244 pisteen keskiarvolla.

Tilanteet vaihtelivat päivän mittaan ja viimeisten ruutujen heitot päätyivät monen tilanteen ratkaisijoiksi, kun joukkueet ratkoivat paremmuuttaan Lahden kierroksen ensimmäisenä päivänä. Mies-miestä vastaan -pelitavassa jokainen joukkueen jäsen keilaa omaa sarjaansa pelijärjestyksen mukaisesti vastustajajoukkueen pelaajaa vastaan. Sarjan pistevoittaja vie joukkueelleen kaksi raskasta pistettä. Kokonaispistevoitosta joukkue kuittaa itselleen 10 lisäpistettä. Jaossa on siis aina yhteensä 20 raskasta pistettä per ottelu.

GB nosti päivän keilailullaan itsensä kokonaistilanteen kolmannelta sijalta toiseksi.

- Kierroksen joukkue, ikuinen tavoite ja tänään onnistui! iloitsi Kimmo Lehtonen. - Me pelattiin hyvää tasaista peliä. Sehän on todella pienestä kiinni tässä, kun keilataan jokainen vastakkain aina kahdesta pisteestä. Minullakin muutama ruutu kääntyi juuri siinä kymppiruudussa ja saatiin sitten voittoja.

- Käännettiin hyvin niitä tiukkoja tilanteita, Joonas Jähi komppasi vieressä. - Ilon kautta!

GB:n paras oli Tatu Lehtonen 233.17 pisteen keskiarvolla.

GB tiputti siis Bayn toiselta sijalta kolmanneksi. TKK oli päivän toinen ja kiri lahtelaisten kylkeen vain neljän pisteen päähän. Viidennellä sijalla on Patteri, 64 pistettä kolmannesta. Sunnuntai selvittää, ketkä kolme jatkavat finaaliin.

Listan loppupää pysyi lopulta samana, vaikka päivän aikana paikat hieman vaihtelivatkin. Karsintauhan alla siis tällä hetkellä GH ja Joe's Gold.

Sarjatilanne
Henkilökohtaiset tulokset

 

1. ottelut

Mainarit ja GB aloittivat ensimmäisen ottelun rinta rinnan ja kaatojen osuus ruuduista oli huomattava – yksikään pelaaja ei jäänyt ilman kaatoputkea pelin puoleen väliin mennessä. Loppupuoli ei näyttänyt kuitenkaan yhtä antoisalta tekemiseltä, ja lopussa GB oli vahvempi. Viimeisten ruutujen ratkaisuiksi jäivät Lehtosten Kimmon ja Tatun sekä Olli-Pekka Pajarin voitot. Pyry Puharinen vei myös oman sarjavoittonsa GB:n hyväksi. Ainoastaan Joonas Jehkinen onnistui raapimaan 2 pistettä Mainareiden laariin hienolla sarjallaan 276. Lopputulos Helsinkiin 1130-1068 ja raskaat siis 18-2.

Suuria eroja alkupuolikkaalla ei näkynyt monessa muussakaan ottelussa. Patterin Eemeli Hemmi aloitti viiden jonolla ja vei espoolaiset pieneen johtoon TKK 2:sta. Tämä näytti hyydyttävän tamperelaiset. Sami Javanainen ja Tommi Teivainen jatkoivat kun Hemmi lopetti, ja kaikki kolme saivat sarjavoitot sekä nostivat Patterin myös kokonaispistevoittoon 1102-937. Tamperelaisista ainoastaan Vesa Villman ja Ville Häggman saivat sarjansa parilukemiin ja kuitattua yksittäiset voitot joukkueelleen.

Runkosarjan toisella sijalla kärkeä havitteleva Lahden Bay sai vastaansa Varkauden Ysisadan. Lahden Teemu Putkisto aloitti sarjansa yhdeksän kaadon putkella ja ennen kolmea viimeistä ruutua kokonaispiste-ero oli jo sadan pisteen luokkaa lahtelaisten hyväksi. Lopputulos lahtelaisille 1143-989. Parhaimmista sarjoista vastasivat Putkiston (266) lisäksi Jari Ratia (248) ja Juhani Tonteri (235). Huonosti eivät heittäneet muutkaan, sillä Lahti kuittasi itselleen tärkeät 20 raskasta.

Tampereen ykkösjoukkue ja Joensuu kamppailivat tyhjien kanssa ja ottelun ratkaisu nähtiin oikeastaan vasta kahdeksannessa ruudussa, jossa tamperelaiset nakuttivat kaatoja yhtä vajaa kaikki, ja näistä valtaosa jatkoi jo aiemmin alkaneita kaatoja. Vasta 14-vuotias BC Joe’s Goldin Luukas Väänänen kannatteli joukkuetovereitaan päivän parhaalla sarjalla, 290, joka nosti myös joukkueen kokonaistuloksen 1008 pisteeseen. Se ei kuitenkaan riittänyt TKK:ta (1097) vastaan. Sarjavoiton Joensuuhun sai myös Tomi Turunen, joten raskaat Tampereelle 16-4. TKK:n paras Matti Virta, 244.

Tyhjät värittivät jonkun verran myös viereistä rataparia, jossa RäMe ja Ganali Helme veivät ratkaisun myös ottelun viime hetkiin. RäMe onnistui kuitenkin jonottamaan, enemmän, ja vei raskaat itselleen tuloksin 1078-999. Sarjakohtaisesti raumalaisista onnistuivat Markus Lahtinen (232 - Matti Juselius 191) sekä Niko Liukkonen (206 - Sami Rauhaniemi 177). Raskaat siis RäMeelle 16-4.

Turun TPS löysi kaatopaikkansa ottelun toisella puolikkaalla ja voittivat WRB:n 1090-1018. TPS:n Jere Oksanen heitti viimeiseensä harmittavan tyhjän, joka mahdollisti Janne Koivistolle sarjavoiton viidellä pisteellä. Myös Riku-Petteri Kivelä kuittasi voiton Jesse Kalliosta, mutta raskas jako kuitenkin Turun hyväksi myös 16-4.

 

2. ottelut

Ysisata ja Patteri olivat täysin tasapisteissä vielä ennen muutamaa viimeistä ruutua raskaita pisteitä ajatellen. Patterin paras oli tällä kertaa Hemmi 253 pisteellään, ja tärkeä neljän jono viimeisessä kolmessa ruudussa siivitti espoolaiset kokonaispisteissä 1080-1051 voittoon. Raskaat toi Patterille myös Javanainen (213 - Kari Hurri 209) sekä Saku Konttila (226 - Onni Riikonen 214).

Joensuun Nico Kärkkäinen aloitti seitsemän jonolla ja vei varman sarjavoiton Jesse Ahokkaalta 277-198. Lahden Bay hallitsi kuitenkin muita sarjoja tasaisella tekemisellään (1161-1081) ja raskaat tipahtivat kotijoukkueen laariin 18-2. Lahden parhaimmat onnistujat Tonteri 269 ja Lassi Aalto 245.

Mainarit keräsi itsensä ensimmäisen ottelun tappiosta ja hitaasti mutta varmasti nosti itsensä kokonaispistevoittoon WRB:stä, lopulta selvästi 1122-1008. Sarjavoitot painottuivat kuitenkin WRB:lle 3-2. Tiukin kamppailu käytiin Janne Hintikaisen ja Tomas Käyhkön kesken. Käyhkö jätti kymppiin reiän, ja kun vieressa Hintikainen paikkasi ja kaatoi yhdeksän, raskaat matkasivat Seinäjoelle pistein 237-231. Riikonen oli Varkauden suurin onnistuja sarjallaan 259.

TPS ja Ganali Helme ratkaisivat keskinäisen kamppailunsa vasta lopussa. Tyhjien täyttämän pelin tulostaso jäi alhaiseksi ja sarjavoitot jakautuivat lopulta hyvin tasaisesti 2-3. TPS:n Tony Ranta varmisti oman sarjansa kympin tuplalla (192 - Lahtinen 179) ja Kallio jatkaessaan aiempia kaatojaan koko kympin läpi (228 - Jouni Mäenpää 227). Toisella puolella Tero Järvinen jatkoi kahta kaatoaan triplaksi asti (215 - Oksanen 206) ja Liukkosen tupla mahdollisti voiton vasta, kun Samu Valaranta teki omaansa tyhjän (178-175). Kokonaispistevoitto ratkesi GH:n hyväksi 1034-979, kun Markus Melanen kaatoi joukkueensa parhaimman 235 Juuso Rikkolan 178 pistettä vastaan. Raskaat siis Raumalle jaolla 16-4.

Tamperelaiset ottelivat keskenään ja ykkösjoukkue nappasi helpoin näköisesti johtoaseman jo heti alusta. Petri Mannonen kaatoi kerran neljä ja kerran viisi putkeen, Sami Lampo viisi, Petteri Salonen kaksi kertaa viisi sekä Jarno Lahti komeasti yhdeksän – näin muutama yksityiskohta esille nostettuna. Kokonaispisteet 1219-1004 ja TKK:n ykköselle täydet 20 raskasta.

GB ja RäMe aloittivat tasaisesti, mutta GB nousi toisella puolikkaalla ohi ja vei kokonaispisteet 1063-944. Muutama sarjavoitto oli tiukassa; sekä Kalle Huuskolla, Juho Mäkelällä että Rauhaniemellä oli mahdollisuudet voittoon, mutta lopulta GB toimi ratkaisijana ja nappasi itselleen kaikki 20 raskasta.

 

3. ottelut

TPS tasoitti loppua kohden RäMeen etumatkaa hieman. Mutta vain hieman. Vaikka otteluvoitot jäivät 3-2 Turkuun, kokonaispisteet matkasivat Lohjalle 1016-956 ja näin ollen myös raskaat 14-6. TPS:n paras Valaranta 232, RäMeen Rauhaniemi 225.

TKK 2 ja Ysisata ottelivat tasaisesti kuudenteen ruutuun saakka. Seitsemännessä TKK teki neljä kaatoa, joka jatkui iloisesti useamman kohdalla vielä kahdeksannessakin ruudussa. Kun vieressä Ysisata sortui tyhjiin, tamperelaiset harppasivat selvän etumatkan. Loppulukemat 1088-969 eivät kuitenkaan tuoneet kuin kolme otteluvoittoa. Risto Sankilampi lopetti reikään, mutta lunasti silti raskaat TKK 2:n Lampolta 223-217. Petteri Salonen päätti sarjansa triplaan, mutta jäi silti Ysisadan Riikosesta kaksi pistettä. Raskaat jakautuivat siis Tampereen hyväksi 16-4.

Viereisellä rataparilla toiset tamperelaiset jatkoivat edellisen pelin hurmiossa ja johtivat Joe’s Goldia pelin puolivälin jälkeen jo 150 pistettä. Pelin loppupuolella reiät tavoittivat myös TKK:n, ja vaikka ero pieneni, Tampere voitti lopulta lukemin 1001-931. Sarjavoitot itselleen nappasivat Joensuun Luukas ja Tomi Väänänen, joten raskaat myös tästä Tampereelle 16-4.

Bay oli aiemmissa kahdessa ottelussa hallinnut vastustajaansa suvereenisti. Patteri tuntui olevan kuitenkin kovempi luu eikä ero pelin puolen välin jälkeen ollut montaakaan kymmentä pistettä lahtelaisten eduksi. Tilanne pysyi suhteellisen tasaisena, kunnes parin viimeisen ruudun aikana Lahti onnistui kasvattamaan kokonaiseroa ja lopulta peli päättyi lukuihin 1122-1034. Henkilökohtaisella tasolla Patteri sai kuitenkin enemmän kuin tänään kukaan. Hemmi naulasi lopun kaadoillaan itselleen pisteen voiton (227 - Ratia 226) ja Javanainen kaatoi neljän loppujonollaan Aallon 209-174. Markku Petäjämaa kaatoi Patterin parhaimpana 246 ja lunasti kolmannen kakkosen Tonterin 232 pistettä vastaan. Raskasjako siis Lahteen 14-6.

GB jatkoi edellisen lopetuksen linjoilla ja WRB jäi harmittavasti vastaantulijaksi. Kimmo Lehtonen aloitti kuuden suoralla, toinen Lehtonen osallistui toisesta ruudusta eteenpäin seitsemän jonolla ja kun ankkuripaikalla Jähikin intoutui seitsemän jonoon, ei kokonaispisteet jääneet epäselväksi; 1194-1027 voitto GB:lle. Seinäjoen Hintikainen laittoi omalla osuudellaan vastaan kaataen 224 pistettä, mutta tämä ei riittänyt tällä kertaa edes otteluvoittoon Lehtosta (Kimmo, 241) vastaan. Seinäjoki nappasi itselleen kuitenkin kaksi raskasta, kun seuran kovimman sarjan keilannut Janne Koivisto kaatoi Pajarin 247-223.

Mainarit piti tasaisella pelillään GH:n takanaan lähes koko ottelun ajan. Sarjatasolla GH:n Lahtinen (206 - Käyhkö 183) ja Melanen (206 - Riikonen 185) onnistuivat nappaamaan sarjavoitot vastustajistaa loppujonoillaan. Järvisellä tilanne oli sama. Miehen pää onneksi piti ja näin GH onnistui viemään myös toisen sarjavoiton. Vaikka loput yksittäiset sarjat tipahtivat varkautelaisten laariin, Rauman huikea loppukiri nosti heidät kokonaispistevoittoon 1046-1013. Raskaat siis lipuivat viimeisen ruudun kaadoilla Raumalle 16-4.

Kolmansien otteluiden jälkeen joukkueet pääsivät tauolle. Sarjatuloksissa kärki oli pysynyt ennallaan, mutta GH nousi voitollaan pois kahden viimeisen joukosta. Päivän henkilökohtaista tuloslistaa johtivat tässä vaiheessa päivää tasapistein TKK:n Jarno Lahti ja Bayn Teemu Putkisto keskiarvolla 249,33.

 

4. ottelut

TKK ja Bay aloittivat tasaisen heikosti. Reiät täplittivät tulostauluja ja ehjään peliin ylsivät tässä vaiheessa ainoastaan kolme kymmenestä pelaajasta. Ero oli kuudennen ruudun jälkeen alle 20 pistettä eivätkä sarjakohtaiset erotkaan olleet suuria. Ennen kahta viimeistä ruutua Tampere oli napannut pienen etumatkan, jota kannattelivat lähinnä Virran ja Salosen kaatojonot. Tilanne tasaantui jälleen ennen viimeistä ruutua. Bayn Ratia varmisti paikolla sarjavoiton (201-182) Lammosta, mutta jokainen kaadettu keila oli tärkeä lopputulosta ajatellen, kun Bay oli muutaman pisteen edellä. Bayn Kaaron Salomaa ja TKK:n Lahti jatkoivat molemmat kaatojaan loppuun saakka ja sarjavoitto matkasi Tampereelle 203-190. Ahokas ja Virta jättivät molemmat pystyyn, voitto Tampereen Virralle 235-227. Tonterilla ja Mannosella ero oli suurempi Tonterin hyväksi ja sarjavoitto Baylle oli jo käytännössä varma ennen viimeisiä heittoja (257-233). Tonteri kuitenkin jätti pystyyn, kun Mannonen jatkoi tuplaansa kymppiruutuun ja nosti tamperelaiset kokonaispisteissä takaisin johtoon. Ankkureista TKK:n Salosella oli alla pitkä putki, joka jatkui edelleen, ja näin kokonaispistevoitto TKK:lle 1110-1068 ja raskaat 16-4.

Yhtä tasaisesti alun keilasivat myös RäMe ja WRB. Puolivälin jälkeen useampi Seinäjoelta havahtui seuraamaan Kivelän esimerkkiä, joka oli aloittanut sarjansa kuuden jonolla. Kun samaan aikaan RäMe lipsautteli tyhjiä, ero oli äkkiä jo sadan pisteen luokkaa. Ottelu päättyi Seinäjoen voittoon 1004-934. Tiukin henkilökohtainen ottelu käytiin aloittajien kesken, kun WRB:n Koivisto kaatoi tuplan jälkeen ainoastaan seitsemän, eikä saanut toisellakaan heitolla pois kuin kaksi. Tämä jätti ikkunan Juseliukselle, joka paikkasi, kaatoi kahdeksan ja vei sarjavoiton 207-206. Pisteen eroon päättyi myös Mäkelän ja Lari Marjamäen kamppailu, kun Seinäjoen Marjamäki heitti yhdestä ohi ja lahjoitti voiton Lohjalle 183-182. Myös RäMeen Pekka Mäyry onnistui kympissään tehden triplan ja voittaen Hintikaisen 189-172. Loput sarjavoitot ja 14 raskasta Seinäjoelle, josta parhaiten keilasi Kivelä, 242.

GB harppasi etumatkaa Ganali Helmeen heti alusta pitkälti Jähin ansiosta, joka aloitti tauon jälkeen mukavalla viiden suoralla. Lehtoset liittyivät jonottamiseen ja kuittasivat kovilla sarjoillaan myös omat raskaansa (Kimmo 248, Tatu 257). Sarjavoittoon ylsi myös Jähi (233 - Markus Keskiruokanen 203), mutta GH:n Liukkonen (222) ja Järvinen (181) tasasivat tilannetta hieman. Raskaat siis Helsinkiin 16-4.

TKK 2 ja Ysisata olivat puolessa välissä kymmenen pisteen sisällä. Molemmat joukkueet sortuivat tyhjiin, eikä kumpikaan päässyt luomaan eroa toiseen. Tamperelaisia kannatteli kuitenkin Oskari Salmiveden 238 pisteen sarja ja lopputulos tulikin TKK 2:lle 997-968, raskaiden jakautuessa 14-6. Henkilökohtaisissa sarjoissa erot olivat pieniä. Tiukimmat tilanteet nähtiin, kun TKK 2:n Atte Broms vei pinnat Sankilahdelta 203-194 ja Ysisadan Riikonen Henrik Puumalalta 199-197. Ysisadan paras oli Jari Hurri, 216.

Tauko näytti tehneen Mainareille hyvää. Sekä Käyhkö että Pasi Uotila avasivat kaatovaihteen toisen ruudun jälkeen ja ero turkulaisiin oli äkkiä jo lähemmäs sata pistettä. Käyhkö olikin joukkueensa paras 279 pisteellä, Uotila toinen, 257. Hienosti heittivät myös TPS:n Valaranta (264) ja Kallio (248), jotka saivatkin turkulaisten ainoat raskaat. Lopputulos 1141-1074 ja raskaat 16-4 Varkauteen.

Patterin kiusaksi ilmestyivät reiät, joka mahdollisti nopeasti myös Joe’s Goldin johtoaseman. Tyhjiltä ei säästynyt silti myöskään Joensuu, ja lopullinen ero olikin itäsuomalaisten hyväksi ainoastaan 35 pistettä (987-952). Henkilökohtaisia raskaita Joensuulle toivat Turunen (203) sekä Tomi Väänänen (246). Tiukin kamppailu nähtiin Javanaisen ja Veijasen välillä, joka päättyi kahden pisteen erolla espoolaisten hyväksi. Lopulliset raskaat siis Joensuuhun 14-6.

 

5. ottelut

WRB paikkasi reikiään tyylikkäästi kaatojonoilla, ja otti niskalenkin GH:n jäädessä ihmettelemään tyhjiään. Ennen viimeistä ruutua kokonaispiste-ero oli jo lähes 200 pistettä eikä sarjatasollakaan kukaan liiemmin joutunut jännittämään. Näyttävä raskasvoitto Seinäjoelle 20-0, kokonaispisteet 1077-891. Parhaat sarjat Koivisto 245 ja Hintikainen 234.

GB oli tosissaan päivän joukkueen titteliä jahdatessaan. Tällä kertaa jalkoihin jäi TPS, joka oli ennen kahta viimeistä ruutua jo 160 pistettä perässä. Ranta oli ainoa omiin raskaisiinsa venynyt turkulainen (215-K Lehtonen 205). Kokonaispisteet 1191-1030 ja raskaat 18-2 Helsinkiin, jonka kaikki jäsenet ylittivät parirajan: K Lehtonen 205, T Lehtonen 234, Pajari 257, Virtanen 228 ja Jähi 267.

Myös TKK jatkoi voittojen tiellä. Salonen lopetti edellisen sarjansa triplaan ja jatkoi tässä sarjassa alusta yhdeksällä kaadolla. Patterin haittana olivat jälleen reiät eikä rata tuntunut aukeavan suuremmin kenellekään. Ainoan sarjavoiton Espooseen tienasi Javanainen, jotka Lahden kanssa molemmat lopettivat sarjansa reikään (200-196). Kokonaistulos tamperelaisille siis 1070-974, paras sarja Saloselle 279.

Mainarit aloitti RäMettä vahvemmin, mutta lohjalaisten kaatojonot pitivät erot pieninä. RäMeen Juseliuksen sarjavoittoyritys kaatui kuitenkin reikään (219-Käyhkö 238), samoin kävi Rauhamäen (202-Jehkinen 226) ja kokonaispiste-ero kasvoi Lohjan eduksi lopulta 85 pisteeseen (1066-981). Ainoastaan Mäyry sai Lohjalle sarjavoiton (203-Rissanen 183) ja näin raskaat matkasi Mainareille 18-2.

Joe’s Gold ei saanut pidettyä peliään ehjänä ja antoi Ysisadalle liiankin helposti äkkiä jo sadan pisteen johtoaseman. Loppua kohden ero vain kasvoi ja Riikosen 259 sarja etunenässä Varkaus vei kokonaispisteet 1060-928. Täysiä raskaita Joensuu ei kuitenkaan luovuttanut, sillä Tomi Turunen varmisti oman voittonsa tuplalla (222-Sankilampi 209) ja nuorempi Väänänen paikolla Jari Hurria vastaan. Raskaat jakautuivat siis 16-4 Joensuun suuntaan.

Tyhjiltä ei säästytty myöskään Bayn ja TKK 2:n keskinäisessä ottelussa. Tulostaso pysyi vaatimattomana ja sarjavoittoja irtosi mm. lukemilla 171, 178 ja 158. Lopputuloksen 848-789 vei kuitenkin Bay, joka sai näiden raskaiden lisäksi myös kolme otteluvoittoa. Rataparin paras oli Jari Ratia, 202.

Ennen päivän viimeisiä otteluita päivän herruudesta kilpailevat GB ja TKK neljän raskaan pisteen erolla.

 

6. ottelut

Mainarit aloitti vahvemmin, mutta TKK 2 pysytteli kintereillä. Puolivälin jälkeen Mainarit oli kuitenkin onnistunut kasvattamaan eroa hieman ja kaatojen lisääntyessä myös ero kasvoi. Kokonaistulos oli lopulta 1072-970 varkautelaisille ja ainoat raskaat tamperelaisille tienasi Broms (183-Käyhkö 173). Mainareiden paras oli Jehkinen, 246.

GH ja TKK olivat puolessa välissä aivan tasapisteissä. TKK sai pari jonoa enemmän ja nosti itsensä pieneen johtoon. Tämä johtoasema säilyikin tiukasti mutta varmasti loppuun saakka, ja kokonaispisteillä 1013-988 irtosi isoimmat raskaat Tampereelle. Sarjatasolla kamppailu oli tiukempaa. Lahtinen sai pisteet TKK:n Lammon lopettaessa tyhjään 197-194. Myös Virralla ja Mannosella oli mahdollisuus raskaisiin, mutta Järvinen ja Mäenpää veivät ne Raumalle. Kokonaisraskaat siis Tampereelle 14-6. Joukkueiden parhaat oli GH:n Järvinen, 212 ja TKK:n Salonen 220.

Joe’s Gold ja RäMe olivat tasaisia, mutta Joensuun sarjoihin ilmeistyi useampi reikä ja Lohja otti äkkiä useamman kymmenen pisteen etumatkan. Ennen viimeistä ruutua johto oli kasvanut jo 150 pisteeseen. Lopputuloksen puolesta ei siis tarvinnut jännittää, vaikka Joensuu ottikin loppukirin ja onnistui samalla kääntämään itselleen yhden selvän sarjavoiton (Kärkkäinen 236 - Mäyry 187) sekä lopun neljän jonolla yhden 176 pisteen tasapelin (Veijanen-Huusko). Raskaat Lohjalle 17-3, jonka paras oli Rauhaniemen 246.

Tasaiselta näytti myös TPS:n ja Patterin ottelu. Ottelun puolen välin jälkeen turkulaisilta kuitenkin lipsahti sekaan useampi tyhjä ja Patteri sai vahvistettua asemiaan. Asema katosi, kun päivän loppupuolen reiät palasivat Patterin palettiin. Ratkaisu jäi viimeiseen ruutuun. Kallio yritti viimeiseen saakka, mutta Hemmi vei Patterin ensimmäiset raskaat 244-223. Saman teki myös Javanainen (203 - Ranta 180), mutta Toivosen ysiruudun reikä koitui kohtalokkaaksi ja Valaranta sai Turun ensimmäiset pisteet sarjoin 204-201. TPS:n Oksman veti lopun umpeen, sai raskaat 235-218 ja ratkaisu jäi ankkureiden käsiin. Konttila hävisi Turun Oksaselle sarjan 191-203, mutta lopun triplalla sai kokonaispisteet kasvamaan 1057 pisteeseen – taktisesti 12 pistettä turkulaisten edelle. Kokonaisraskaat siis jakautuivat 14-6 espoolaisten hyväksi.

Sekä Bayn että WRB:n aloitus näytti hataralta, mutta Marjamäen ja Kivelän kaatojonot veivät seinäjokelaiset nopeasti johtoon. Tuota asemaa ei takaisin enää luovutettukaan, ja WRB vei helpon näköisesti kokonaispistevoiton 1068-985. Lahtelaisista henkilökohtaiset pisteet tienasivat Ratia (193 - Koivisto 150) ja Aalto (202 - Tuomela 198), joten kokonaisjako raskaissa Seinäjoelle 16-4. WRB:n paras oli jälleen Kivelä, 277.

GB:n lento näytti päättyvän ennen päivän loppua. Kovin isoa kaulaa ei Ysisata silti ehtinyt haalimaan, ja muutama onnekaskin kaatojono sarjan puolivälissä nosti helsinkiläiset jälleen johtoon. Loppu sujuikin jälleen huomattavasti vahvemmin ja etenkin Pajarin kuuden jono ja 248 pisteen sarja siivitti GB:n lopulta kokonaispistevoittoon 1061-945. Sarjaraskaat saivat Kimmo Lehtonen, 207, Tatu Lehtonen, 213, Pajari sekä Jähi, 206. Raskaat 18-2 myös vahvistivat joukkueen päivän kärkisijan ja sarjataulukon kokonaistilanteessa toisen sijan ennen Mainareita.

Sarjatilanne
Henkilökohtaiset tulokset

 

Ruusa Aalto


« Palaa