SM-Liiga

Tulosta

Miesten liigafinalisteja jännitettiin loppumetreille

Päivän ja koko runkosarjan voittanut Mainarit

31.03.2019

Ennen viimeisiä otteluita kärjessä oli jo käytännössä finaalipaikkansa varmistanut Mainarit, mutta toinen ja kolmas sija jaettiin vasta päivän viimeisessä ottelussa. Finaaliin matkaavat varkautelaisten lisäksi Bay sekä GB.

Mainareilla oli hymy, jutut ja pystykaulukset herkässä sunnuntain otteluiden jälkeen. Eikä suotta. Jo aiemmin käytännössä varmistunut runkosarjan kärkipaikka sai kirsikaksi kakun päälle viimeisessä ottelussa varmistuneen päivän joukkueen tittelin.

- Tavoite oli itselle tälle päivälle 230 keskiarvo ja kyllähän se sieltä tulikin, vaikka vähän meinasi väsyttää, nauroi Mainareiden kärkimies (ka 237) Joonas Jehkinen. – Harvoin on tällaista tilannetta, ettei sunnuntaina tarvitse enää liikoja jännittää!

- Finaaliin saadaan vielä kauden kovin kokoonpano, kun saadaan Pasi (Uotila) ja Marek (Talpa) mukaan, joukkuetta taustalta hallinnut Juha Immonen hehkutti.

Finaalipaikkansa vasta viime hetkillä varmistanut isäntäjoukkue Bay oli helpottuneen onnellinen. Radalla nähtiin tänä viikonloppuna myös ensimmäistä kertaa tällä kaudella joukkueessa mukana ollut Juhani Tonteri.

- Bay on kerran ollut mitalipeleissä, jolloin jäätiin kolmanneksi, että olishan se melko hienoa pärjätä nyt. Eikä meistä kukaan ole koskaan liigaa voittanut, että eihän tässä muita tavoitteita voi ollakaan, Tonteri myhäili viimeisen pelin jälkeen. – Hienolla tavalla kyllä päättyi, oli kiva pelata, kun menee näin tiukaksi.

Kotiyleisö sai kieltämättä tunnelmaa ja jännitystä koko rahan edestä. Ennen viimeistä ottelua sijat 2.-4. olivat 18 pisteen sisällä. GB 523 pisteellään kohtasi 509 pisteen Bayn. 505 pisteessä ollut TKK sai vastaansa RäMeen. Joukkueiden kohtaaminen sai aikaan sen, että Bay nousi GB:n voittaessaan kahdella pisteellä GB:n ohi ja TKK:n saavuttaessa 18 pistettä se jäi GB:tä kaksi pinnaa jälkeen.

Liigapaikasta karsimaan joutuvat Ysisata sekä Joe's Gold. GH onnistui nostamaan itsensä karsintarajan yläpuolelle sunnuntain otteluillaan.

Sunnuntain paras henkilökohtainen suorittaja oli Samu Valaranta 242,20 pisteen keskiarvolla.

 

1. ottelut

Päivän ensimmäisten otteluiden aikana nähtiin ehkä enemmän rännialoituksia, kuin eilisen päivän aikana yhteensä.

GB johti pelin puolessa välissä Joe’s Goldia selvästi, mutta loppua kohti mentäessä joensuulaiset saivat käännettyä tilanteen. Molemmilla tulosta tiputtivat kaatojonojen väliin jääneet tyhjät. GB:n kokonaispisteiden kantava oli Kimmo Lehtonen, joka jätti sarjaansa vain kerran ja nakutti tauluun lukeman 264. Tulos ja myös viimeisen ruudun putki kavensivat eroa joensuulaisiin. Onnistumiset jäivät kuitenkin siihen ja Joe’s Gold vei kokonaislukemat 1014-959, sekä raskaat 18-2. Joensuulaisten kärkisarjan teki Nico Kärkkäinen, 257.

Mainarit kasvatti johtoaan Baysta hitaasti mutta varmasti läpi ottelun. Jesse Ahokas löysi paikkansa ja kaatoi loppuun kuuden jonon, joka kuitenkin kavensi tilannetta hieman ja piti lahtelaisten toiveet yllä. Kokonaispistevoittoon vaadittiin kuitenkin onnistumista myös muilta, siltä molempien joukkueiden kahdella viimeisellä heittäjällä oli kaadot allaan. Mainareiden Joonas Jehkisellä useampikin. Jehkinen lopetti kuitenkin reikään, kun vieressä Juhani Tonteri jatkoi tuplaan. Ero oli ennen ankkureita hiuksen hieno varkautelaisten eduksi. Juho Rissanen kuitenkin toisti Jehkisen tempun ja vaikkei Bayn Teemu Putkisto saanutkaan kaatoa, ehjä riitti ja voitto tuli kolmen pisteen turvin. Sarjatasolla Ahokas ja Tonteri olivat ainoat pistemiehet, joten raskaat jakautuivat 14-6.

Tasaista oli myös TPS:n ja Ysisadan ottelussa. TPS:lle extrakrediitit otteluiden ainoasta ehjästä pelistä – yhdeksänteen ruutuun saakka, johon lipsahti vihdoin ensimmäinen paikkaamaton reikä. Ysisadan Samu Kiiski (234) ja Kari Hurri (246) laittoivat parhaina vastaan, ja saivatkin omista sarjoistaan raskaat. Enempään peli ei tällä kertaa riittänyt ja kokonaisvoitto 1125-1019 sekä raskaat 16-4 Turkuun. TPS:n hieno suora: Karri Oksman 211, Jarno Marjakangas 216, Juuso Rikkola 224, Tony Ranta 236 ja Samu Valaranta 238.

Reiät kiusasivat tamperelaisia ja WRB oli suurimman osan ottelua TKK:ta edellä. Ero ei kuitenkaan ollut suuri, joten jännitystä riitti loppumetreille saakka. Riku-Petteri Kivelä lunasti odotukset ankkuripaikalla ja heitti sarjansa loppumetreillä juuri tarpeeksi monta kaatoa sekä pistemäärän 258. Tämä varmisti seinäjokelaisille kokonaispistevoiton. Henkilökohtaisella puolella TKK:lle pisteitä toivat Jarno Lahti (224 - 183 Janne Hintikainen) sekä Petri Mannonen (209 - Lari Marjamäki 167).

RäMe takkuili tyhjien kanssa ja päästi TKK 2:n karkumatkalle. Muutama tyhjä viimeisissä ruuduissa ja Sami Rauhaniemen kuuden jono kuitenkin tasoittivat tilannetta ja kymppiruudussa tilanne olisi vielä saattanut kääntyä päälaelleen. Tällä kertaa niin ei kuitenkaan käynyt; kaadot jäivät uupumaan ja TKK 2 lunasti kokonaisvoiton pistein 1017-991. RäMeen parhaat Kalle Huusko (222) ja Rauhaniemi (255) toivat myös kaksi sarjavoittoa. Tamperelaisista parhaat olivat Henrik Puumala (222) sekä Atte Broms (225).

Patterin Eemeli Hemmi aloitti jälleen vahvasti ja luukutti alkuun kuuden kaadon jonon. Vanavedessä seurasivat myös muut, ja Patteri oli pian jo yli sadan pisteen johdossa Ganali Helmeä. Tällä rataparilla kaatourat näyttivät olevan hallinnassa, sillä niitä ei puuttunut myöskään raumalaisilta. Tyhjät kuitenkin tiputtivat tulostasoa kohtalokkaasti, eikä GH:lla ollut sarjatasolla käytännössä kuin yksi mahdollisuus pisteisiin. Niko Liukkonen tiesi tilanteensa, täytti loppusarjansa kaadoilla ja sai pisteet Markku Petäjämaalta 257-220. Raskaat siis Espooseen 18-2.

Bay kasvatti eroaan neljännella sijalla majaileviin tamperelaisiin nyt 14 pisteeseen. Listan toisessa päässä GH:lla on matkaa pois kahden viimeisen joukosta kymmenen pistettä, Joe's Goldilla 26. Viivan yläpuolella seuraava joukkue on Ysisata.

 

2. ottelut

GH otti jo alusta johtoaseman, kun lahtelaiset kompuroivat muutamassa tyhjässä eivätkä saaneet tarvittavia kaatoja niiden paikkaamiseen. Ennen kolmea viimeistä ruutua eroa olikin jo yli sata pistettä. Tässä vaiheessa Lahti oli onnistunut viiteen mieheen saamaan yhden ainoan tuplan. Ero kasvoi, kun raumalaiset tykittivät kaatoja ja veivät lopulta kokonaistuloksen 1110-971. Ainoastaan Jari Ratia onnistui omissa sarjaraskaissaan (196 - Melanen 177). Raumalaisten parhaat olivat Keskiruokanen ja Järvinen 248 sekä Liukkonen 268.

Tyhjät olivat edelleen GB:n hidastajina, mutta tällä kertaa se näytti riittävän, kun vastustajana oli TKK 2 saman ongelman kanssa. Lauri Kivioja yritti kiriä eroa umpeen heittämällä 221 pisteen sarjan, ja saikin tällä sarjavoiton. Näin teki myös Puumala (203 - Pajari 193). Raskaat kuitenkin Helsinkiin 16-4 kokonaispisteillä 1008-981.

Patteri ei jatkanut aivan äskeisenlaisessa hurmiossa, vaikka kaatojonot eivät näyttäneet olevan sen vaikeampia tälläkään rataparilla. WRB jäi äkkiä yli 50 pisteen päähän eikä noussut varteenotettavasti, vaikka Hintikainen (223), Kivelä (223) ja Koivisto (237) yrittivätkin. Patterista kuitenkin Hemmi (235), Petäjämaa (246) ja Konttila (259) pitivät huolta siitä, ettei sarjoilla pitkälle pötkitty. Mukavasti ristiin pelattuna sarjavoitot Koivistolle ja Hintikaiselle, eli raskaat 16-4. Kokonaispisteet yllättävän selvästi 1130-1042.

Ysisata ja RäMe tiputtelivat tyhjiä vuorotellen ja ottelun johtajan palli vaihteli tiuhaan. Yksi käännekohta koettiin kahdeksannessa ruudussa, kun Ysisadan 5/5 oli kaatoja, 4/5 myös alla, ja RäMe sortui vieressä heittämään yhdestä keilasta ohi. RäMe paikkasi tilannetta hieman yhdeksännessä ruudussa ja jännitys säilyi loppuun saakka. Ysisata kuitenkin hallitsi viimeisen ruutunsa huomattavasti paremmin ja voitti lopulta selvästi 1106-1030. Varkauden paras ankkuri-Riikonen 269, eikä huonosti heittäneet myöskään Kiiski (237) ja Jari Hurri (238). Raskaat 16-4, RäMen pistemiehet olivat Huusko (224) ja Paavo Grönmark.

Myös TKK ja Mainarit olivat kokonaistuloksen kannalta täysin tasapisteissä suurimman osan ottelua. Mainareiden vahvuus oli jälleen Jehkinen, joka aloitti sarjansa seitsemällä kaadolla. Ennen viimeistä ruutua ero oli alle kymmenen pistettä. TKK:n Virta vei ensimmäiset sarjapisteet (196-185), kun Käyhkö ei onnistunut vaadittavissa kaadoissa. Onni Riikonen kuitenkin onnistui ja tasoitti sarjavoitot Heinoselta (202-190). Tampereen Jarno Lahden sarjavoitto oli jo taputeltu (248 - Mika Heino 178), mutta Heinon tyhjä siirsi TKK:n jälleen kokonaispisteiden johtoon. Jehkinen paikkasi kaveriaan kaadoilla ja kaikki jäi kiinni ankkureista. Salonen aloitti kaadolla. Varkauden Rissasella oli alla kaato, jota hän onnistui jatkamaan ja käytännössä varmisti tällä kokonaispistevoiton 1026-1019. Raskasjako 16-4.

TPS aloitti tarkemmin, mutta kaatojonot jäivät puuttumaan ja Joe’s Goldin niissä onnistuessa joensuulaiset siirtyivätkin johtoon pienen etumatkan turvin. Ennen viimeistä ruutua pieni etumatka oli kasvanut jo lähemmäs sataa pistettä, ja kymppiruutu ainoastaan kasvatti eroa lisää. Parhaat yksittäiset suoritukset tulivat Turuselta (224) ja Kärkkäiseltä (234). Turkulaisista Marjamäki onnistui (225-L Väänänen 198) raskaissaan, joten Turkuun 2 pistettä, Joensuuhun 18.

Kärkipäässä GB kasvatti eroaan lahtelaisiin, kolmannen ja neljännen ero on edelleen reilu 10 pistettä. Loppupäässä Joe's Goldin ero viivan yläpuolella olevaan Ysisataan on 26 pistettä, GH:n ainoastaan kahdeksan.

 

3. ottelut

Patterin tasaisuus otti hetken askeleen huonompaan, mutta onnistunut vaihto muutti kurssiin ja voittotahti näytti pysyvän jälleen samana. RäMe oli äkkiä jo 70 pistettä takana. Ero kuitenkin kutistui pelin toisella puolikkaalla niin, että kaikki oli mahdollista. Sarjavoitot jakautuivat tasaisesti, suurin kamppailu käytiin Toni Toivosen ja Pekka Mäyryn välillä, jonka Toivonen kuitenkin vei alla olevien kaatojensa turvin 213-197. Henkilökohtaiset voitot siis 3-2 Patterille. Kokonaistuloksen ratkaisu koettiin, kun Petäjämaa rakensi kymppiinsä kaatoja Grönmarkin päätyessä tyhjään. Kokonaispisteet Espooseen 1038-981 ja raskaat 16-4.

Joe’s Gold on ehdottomasti ollut päivän iloisin onnistuja ja meno tuntui jatkuvan myös tässä ottelussa. WRB toki antoi etumatkaa useammalla reiällä, mutta ennen viimeistä ruutua ero oli jo noin 70 pistettä. Muutoksia ei nähty ja Joensuu vei kokonaispisteet 1042-953. Sarjatasolla voitot jakaantuivat 3-2, joten raskaat näin ollen 16-4. Joe’s Goldin paras Turunen, 228.

GB sortui reikiin ja päästi kärkikolmikkoa havittelevan TKK:n ykkösjoukkueen ohitseen jo ottelun alkumetreillä. Tuota paikkaa tamperelaiset eivät halunneet antaa takaisin, vaikka kaatoja tehtiin molemmin puolin rinta rinnan ja tilanne tasoittui koko ajan lopun lähetessä. Henkilökohtaisella tasolla muutama sarjavoitto oli taputeltu jo ennen viimeistä ruutua, mutta kokonaispisteistä taistelu säilyi loppuun saakka. Ennen ankkureita ero oli 18 pistettä GB:lle, mutta TKK:lla oli alla jo tripla. Jähi kaatoi. Salonen myös. Ero oli kahdeksan pistettä. Jähi ratkaisi pelin jättämällä neljä pystyyn ja kokonaispisteet lipuivat Tampereelle 1074-1061. GB:n paras oli Kimmo Lehtonen (244), TKK:n Salonen (249). Raskasjako 14-6.

GH jatkoi tekemistään, halu pois karsijan paikalta oli ilmeisen kova. Tällä kertaa johtoasemaan TKK 2:n kanssa riitti se, että teki muutaman tyhjän vähemmän. Ehjällä pelillä näytti olevan tänään yllättävän suuri merkitys. TKK 2 ei kuitenkaan antautunut taistelutta ja vastasi kaatoihin kaadoilla. Tampere pääsi lähelle, mutta silti liian kauas. Lopullinen voitto irtosi GH:lle kymmenellä pisteellä (1049-1039) raskaiden jakautuessa 16-4. Rauman paras oli Keskiruokanen (231), Tampereen Salmivesi (259).

Salomaa oli lahtelaisten veturi aloittaen sarjansa vahvasti seitsemän jonolla. TPS:n tekeminen oli kuitenkin kokonaisuutena tasaisempaa ja joukkueet olivat käytännössä tasapisteissä suurimman osan ottelua. TPS nosti panoksia tekemällä loppuun useamman kaatojonon. Tulostaso oli huikea, mutta lahtelaiset eivät pystyneet vastaamaan vaadittavalla tasolla ja lopulliseksi eroksi jäi 30 pistettä turkulaisten hyväksi (1188-1158). Molemmille silti hienot sarjat: Bayn Ratia 245, Salomaa 241, Ahokas 246, Putkisto 212 ja Tonteri 214, TPS:n Rikkola 237, Oksanen 244, Oksman 203, Marjakangas 246 ja Valaranta 258.

Mainareiden kaatojonot nollaantuivat tyhjiin ja antoivat Ysisadalle mahdollisuuden pelin ensimmäisellä puolikkaalla. Mainarit kuitenkin kokosi pelinsä, kaadot täyttivät tulosruudun ja lopputulos oli melko selkeä 1065-973. Ysisadan ainoa pistemies oli Kiiski (195 - Heino 172). Joukkueen paras sarja, Riikosen 241, ei riittänyt Mainareiden parhaan eli Jehkisen 245:ttä vastaan. Raskaat siis jaolla 18-2.

TKK kiri kolmatta sijaa ja on enää kahden raskaan päässä. Alapuolella GH nosti itsensä yli karsintarajan tiputtaen Ysisadan sinne kuuden pisteen päähän.

Tauon jälkeen pelataan viimeiset kaksi ottelua.

 

4. ottelut

TPS aloitti tauon jälkeen tyhjillä ja päästi kolmen kärkeä hamuavan TKK:n pysyvästi karkumatkalle. Jännitystä koettiin käytännössä ainoastaan henkilökohtaisissa kamppailussa TPS:n Rikkolan jäädessä Heinosesta vain pisteen päähän ja Valarannan viedessä loppukaadoillaan Salosta 256-226. Valaranta tienasikin joukkueensa ainoat raskaat. Loppulukemat 1120-960.

Tyhjiä näkyi myös GH:n tuloksissa ja Ysisata harppasi nopeasti omille teilleen. Varkauden Sankilampi aloitti sarjansa neljällä kaadolla ja olikin joukkueensa paras 236 pisteellä. GH:n Liukkonen kuitenkin kaatoi nelosruudusta kymppiin ja nosti joukkueensa takaisin kisaan. Ysisadan muutama tyhjä päästi GH:n myös ohi ja viimeisen ruudun jälkeen ero olikin yllättävän selkeästi 1020-964 raumalaisten hyväksi. GH sai vietyä myös sarjaraskaat kolmesti: Melanen-J Hurri 196-153, koko päivän kiitettävässä iskussa ollut Liukkonen-Kiiski 266-214 sekä Lahtinen-K Hurri 223-166. Raskaat siis Raumalle 16-4.

Bay oli pakkotilanteen edessä; raskaita pisteitä oli saavutettava kolmen parhaan joukossa säilyäkseen. RäMe päästi lahtelaiset alkuun helpolla ja ero oli puolessa välissä jo toista sataa pistettä. Sarjatasolla pisteet eivät olleet kuitenkaan millään tavalla varmoja. Ainoastaan Jesse Ahokas oli varmistanut omat raskaansa jo useampi ruutu ennen sarjan loppua. Ratia ja Salomaa liittyivät seuraan yhdeksänteen mennessä kavereiden tehdessä tyhjiä. Kympissä tilanteet kääntyivät Baylle myös Putkiston (219-Grönmark 188) sekä Tonterin (188-Rauhala 176) kohdalla. Etenkin Tonteri piti kotikatsomoa jännityksessä. Ehjä oli välttämätön. Tonteri suoritti ja Bay vei itselleen raskaat 20-0.

Joe’s Gold näytti hamuavan päivän joukkueen titteliä ja otti tässä ottelussa kohteekseen Mainarit. Erot eivät olleet alkupuolikkaalla suuria, ja kun kaatoja tehtiin vuorotellen, yksittäinen tyhjä pystyi kääntämään tilanteen äkkiä aivan muuksi. Tällä kertaa tyhjä osui Joensuulle. Ennen viimeistä ruutua Mainareiden etumatka oli jo toistasataa pistettä ja lopullisiksi lukemiksi jäi 1149-1020. Mainareiden onnistujat olivat Käyhkö (269) ja Rissanen (262), Joensuun paras Veijanen (227). Raskaita matkasi molempiin kaupunkeihin jaolla 16-4.

Päivän joukkueesta puhuttaessa Patterilla oli kuitenkin samat suunnitelmat kuin joensuulaisilla, ja kolmen ottelun jälkeen seurat olivatkin tasapisteissä. GB:llä oli kuitenkin vahva tahto säilyä kolmen joukossa. Alkuun vahvimmin töitä teki Pajari aloittaen sarjansa neljällä kaadolla. Ottelun puolivälissä GB:lle ilmestyi kuitenkin jokunen tyhjä, jotka kasvattivat patterilaisten etumatkaa. Tilannetta auttoi myös Konttilan kuuden jono alusta. Patteri notkahti hieman yhdeksännessä ruudussa, mutta tyylitteli kympin paremmin ja voitti GB:n lopulta 22 pisteellä 1085-1063. Raskaita Helsinkiin veivät Pajari (211-Toivonen 196) sekä Jähi (226-Konttila 212). Patterin paras oli Hemmi, 238.

TKK 2 nappasi WRB:stä niskalenkin ja johti ottelun puolessa välissä jo viitisenkymmentä pistettä. Kovinta kaatopötköä suoritti vaihtopenkiltä mukaan astunut Timo Alho. Herran ensimmäinen sarja olikin tyylikkäästi 267 pistettä. Pystyyn hän jätti kahdesti. Kokonaistulokset 1087-955 ja kolme sarjavoittoa toivat Tampereelle 16 raskasta.

Ennen viimeistä ottelua ero toisen, kolmannen ja neljännen välillä oli ainoastaan 18 pistettä. Viimeisessä ottelussa kohtaavat toisena ja kolmantena olevat GB ja Bay. Neljäs TKK saa vastaansa RäMeen. Periaatteessa siis mitä tahansa voi tapahtua.

 

5. ottelut

WRB:n Tuomela lopetti kauniisti seitsemän jonoon alusta ja sarjaan 278. Kun ankkuripaikalla Kivelä peesasi 238 pisteellä, Ysisata oli kokonaistuloksessa 1072-946 lähinnä vastaantulija. Sarjatasolla Ysisata vei kuitenkin 3-2, kun pisteet lunastivat itselleen J Hurri (177 - Hintikainen 173), Sankilampi (202 - Koivisto 189) ja Riikonen (213 - Marjamäki 194).

Mainareiden oli runkosarjan kärkipaikan haltijana tässä vaiheessa huoletonta keskittyä omaan peliinsä, ja alkuun Patteri tuntuikin jäävän suorastaan jalkoihin. Tilanne kuitenkin tasoittui ottelun puolivälissä ja pysyikin tasaisena aina viimeiseen ruutuun saakka. Varkautelaisista 4/5 onnistui tekemään loppuun jonoa, ja Hemmin (221) sekä Konttilan (243) yrityksistä huolimatta kokonaistulos jäi Mainareille 1096-1055. Varkauden paras oli Käyhkö, 259, ja raskaat jakautuivat 16-4.

TPS ja TKK 2 olivat alkuun hyvinkin tasaisia. Jälleen lopputulos jäi kiinni tyhjistä. Rei’istä, mutta myös huolimattomista, puhtaista misseistä. TPS otti pelin loppupuolikkaalla otteen kokonaisten raskaista, eikä laskenut niistä irti – ennen kuin aivan lopussa. Loppupisteiden ero oli vaivaiset 12 pistettä, jonka lisäksi tamperelaiset saivat kolme sarjavoittoa eli 16 raskasta. Tampereen paras oli Puumala, 224, Turun Valaranta, 242.

Bay tiesi panokset ja aloitti useammalla kaatojonolla. Putkisto kaatoi viisi, Tonteri ja Ahokas toisesta ruudusta eteenpäin viisi ja kuusi. GB:ltä ainoastaan Pajari lähti haastamaan neljän jonolla ja Lahti sai heti alkuun hieman etumatkaa. Kotiyleisö eli mukana, kun poikien kaatojonot näyttivät varmistaneen kokonaispistevoiton jo ennen kahta viimeistä ruutua. Yksittäisissä sarjoissa Putkisto ja Tonteri olivat vastapeluriaan edellä selvästi, mutta muissa otteluissa tilanne saattoi myös kääntyä. Bay tarvitsisi 17 pistettä varmistaakseen jatkopaikkansa, mikäli TKK kauempana veisi vastustajaltaan täydet 20 pistettä. Ratia lunasti odotukset ja vei Lehtoselta sarjan 180-160. Puharinen vei Salomaata selvästi ja ratkaisu jäi Ahokkaan ja Pajarin välille. Pajari jätti, Ahokas jatkoi ysiruudun kaatoaan ja näin 258-233 Lahti lunasti raskaat 18-2 ja varmisti samalla paikkansa finaalissa. Pisteet nostivat Bayn myös GB:n ohi takaisin toiselle sijalle kahden pisteen turvin.

Päivä tuntui painavan, koska sekä GH:n että Joe’s Goldin pelitaso heittelehti jatkuvasti. GH kuitenkin hallitsi kokonaisuuden paremmin ja piti pientä johtoasemaa, kunnes yhdeksännessä ruudussa tyhjät vaihtoivat asetelman toisinpäin. Tilanne eli vielä viimeiseen kahteen heittäjään, joissa GH suoritti kuitenkin vahvemmin ja lunasti kokonaispistevoiton 909-895. Henkilökohtaisella tasolla pisteet jakautuivat täysin tasan 5-5, eli Raumalle viimeisestä pelistä 15 raskasta. Parhaimmat suorittajat GH:n Järvinen, 227 ja JG:n Turunen, 209. GH piti myös itsensä ulkona karsinnoista, ja jatkaa siis liigaa jälleen ensi vuonna.

TKK:kin tiesi panokset. Päivä näytti painavan myös täällä, kun sekä tamperelaiset että RäMe jättivät jälkeensä jo alussa enemmän tyhjiä kuin kertaakaan tänään. TKK onnistui kuitenkin paikkaamaan ohilyöntejään muutamalla triplalla ja oli kiinni kokonaistuloksen voitossa jo yllättävän aikaisessa vaiheessa. Loppupisteet olivat hyvin selvät 1040-883 TKK:lle. Henkilökohtaisissa sarjoissa Mannonen (226) ja Salonen (237) veivät omat pisteensä helposti. Lahti teki loppupuolikkaaseen neljän jonon ja nosti itsensä pisteille 224 sarjallaan. Myös Lampon kantti kesti, ja ainoat pisteet lohjalaisille sai Huusko. 18 pistettä ei kuitenkaan riittänyt Bayn samaan, ja GB sekä samalla finaalin kolmas paikka jäi lopulta kahden vaivaisen pisteen päähän.

Runkosarjan lopullinen tilanne
Henkilökohtaiset, runkosarjan lopullinen
Henkilökohtaiset, sunnuntai

 

Ruusa Aalto


« Palaa