SM-kilpailut

Tulosta

Nina Haavisto keilasi seniorinaisten SM-kultaa

Nina Haavisto (kesk.) keilasi seniorinaisten SM-kultaa, Reija Lundén (vas.) oli toinen ja Tuula Tamminen kolmas.

06.04.2019

Nina Haavisto voitti seniorinaisten loppuottelussa Reija Lundénin pistein 394-369. Pronssille keilasi Tuula Tamminen.

Loppuottelun ensimmäisen sarjan alkuun Reija Lundén teki tuplan ja kaksi paikkoa, Nina Haavisto vastasi neljällä ysipaikolla. Viidennessä ruudussa Lundénin heitto suuntautui liian reunaan ja pallo ei tavoittanut kärkikeilaa jättänen pystyyn keilat 1, 2, 4 ja 10, jota hän ei pystynyt paikkaamaan. Puolivälissä sarjaa Haavisto johti 15 pistettä. Haavisto teki viidennestä ruudusta lähtien triplan, Lundénin pelatessa puhdasta. Reija teki tuplan 9-10 ruutuihin, kun taas Haavisto tyhjän yhdeksänteen ruutuun, jonka päälle kolme kaatoa. Ensimmäinen sarja meni Haavistolle pistein 211-201.

Toisen sarjan alku meni Haaviston hallinnassa, kun hän teki tuplan. Lundén teki sarjan alkuun neljä puhdasta ilman tuplaa sekä tyhjän viidenteen ruutuun, mutta Haavisto ei karannut, sillä hän astui yli viidennen ruudun heiton. Hän selviytyi ruudusta kuitenkin paikolla, mitä seurasi tupla. Lundén ei saanut kaatoja millään ja osumatkin alkoivat vähän heikentyä. Haavisto antoi vielä pienen sauman Lundénille 8-9 ruutujen tyhjillä. Reijan tehtyä yhdeksänteen ruutuun kaadon jäi ratkaisu hänen kymppiruutuun. Kahdella kaadolla hän olisi voittanut kultamitalin, mutta ensimmäisellä heitolla jäi pystyyn kymppikeila. Toinen sarja Haavistolle pistein 183-168 ja SM-kulta 404-382.

Viime vuoden hopeamitalisti Haavisto oli hieman yllättynyt SM-kultamitalistaan.
- Olen positiivisesti yllättynyt, että jalkavaivaisena pystyin pelaamaan näinkin hyvin ja pääsin ylipäänsä maaliin saakka, Haavisto tunnelmoi. Hän loukkasi jalkansa viime kaudella naisten SM-liigassa.
- Sitä on tutkittu sen jälkeen ja viime keskiviikkona se harjoituksessa rusahti uudelleen ja näytti pitkään, että en pääse tänne osallistumaan, mutta hyvä, että tulin, hän hymyili. Kahdeksan vuotta keilailua harrastanut Haavisto nostaa voiton korkealle.
- Olen sen verran vähän aikaa keilannut, niin kyllä tämä on minulle iso meriitti, Haavisto kertoi. Keilakausi jatkuu vielä pitkään Haavistolla.
- Onhan tässä vielä mm. naisten SM-kilpailut, firmakeilailun EM-kilpailut ja muut paikalliset kilpailut päälle, joten paljon saa olla radalla. Lisäksi odotan, että valitaanko minut senioreiden MM-joukkueeseen, Nina sanoi. Nina haluaa kiittää kahta henkilöä, joilla on iso merkitys Haaviston keilauralla.
- Jarmo Ahokas ja Krista Pöllänen auttavat minua tulemaan paremmaksi keilaajaksi, joten heille iso kiitos, Nina päätti. Seniorimiesten loppukilpailu keilataan sunnuntaina kello 11:00 alkaen.

Välierässä Haavisto voitti Tammisen

Välierän ensimmäinen sarjan alku oli Tuula Tammiselta ja Nina Haavistolta hieman hakemista. Tamminen sai kaatojyvän auki neljännestä ruudusta alkaneelta triplalla. Haavisto teki viidenteen ruutuun tyhjän keiloista 1,2 ja 10. Viiden ruudun jälkeen Tammisen johto oli 20 pistettä. Peli tasoittui seitsemännessä ruudussa, kun Tamminen teki 4,6,7,9 ja 10 keilojen reiän. Haavisto sai tästä lisävirtaa peliinsä ja teki kolmella hyvällä osumalla triplan. Haaviston kymppiruudun heitto suuntautui keskellä ykköskeilaa jättäen pystyyn 6,7,10 reiän, jota hän ei paikannut. Tammisen kymppiruudun paikolla ensimmäinen sarja päättyi tasatulokseen 186-186.

Toisen sarjan alkuun Haavisto teki triplan, johon Tamminen vastasi paikolla ja tuplalla. Tammisella oli sarjan edetessä vaikea saada kaatoja, vaikka hän paukutti koko ajan taskuun. Haavisto teki reiän kuudenteen ruutuun, jonka jälkeen hän teki triplan ja otti ison askeleen kohti loppuottelua. Tamminen ei pystynyt 9-10 ruuduissa kirimään, joten Haavisto varmisti kymppiruudun paikolla ottelun voiton ja loppuottelupaikan. Toinen sarja Haavistolla 218-196 ja koko ottelu 404-382. Loppuottelussa Haavisto saa vastaan Reija Lundénin.

 Round robin Lundénin ja Tammisen näytöstä

Round robinin seitsemän sarjan paras oli Reija Lundén, joka voitti otteluistaan viisi. Hänen seitsemän sarjan tuloksensa bonuksin oli 1658. Tuula Tamminen oli toinen pistein 1631. Kolmannesta mitalipelipaikasta käytiin tiukkaa taistelua Nina Haaviston ja Satu Heinilän kesken. Haavisto vei kolmannen sijan seitsemän pisteen turvin.
Välierässä kohtaavat Tamminen ja Haavisto. Välierässä keilataan kaksi sarjaa ja voittaja kohtaa loppuottelussa Lundénin. 

Round robin pelit:

7. ottelut

Tuula Tammisella tuli päivän ensimmäinen vaikea hetki seitsemännessä ottelussa Satu Heinilää vastaan. Heinilän peli kulki mallikkaasti pitkin sarjan. Satu kävi kovaa taistelua kolmannesta mitalipelipaikasta Nina Haaviston kanssa. Satu olisi tarvinnut kymppiruudun ensimmäisellä heitolla kaadon, mutta sitä ei tullut ja hän jäi neljänneksi. Bonukset kuitenkin Heinilälle luvuin 215-188.
Reija Lundén kohtasi viimeisessä ottelussa Jaana Taavitsaisen. Ottelun jännitys oli siinä, kun Reija taisteli kärkipaikasta mitalipeleihin Tuula Tammisen kanssa. Lundén pelasi upean sarjan ja vei ottelun 248-195 ja samalla otti kärkipaikan mitalipeleihin.
Nina Haavisto ja Hillevi Huhta pelasivat tiukan taiston round robinin päätöksessä. Haavistolla oli ottelussa kova panos, sillä hänen oli voitettava ottelu, että paikka mitalipeleihin aukenisi. Haavisto vei ottelun 170-162 ja eteni mitalipeleihin.
Päivi Tajakka pelasi seitsemännen ottelun Kristiina Korhosta vastaan. Ottelussa ei taisteltu enää mitalipelipaikoista. Tajakka oli ottelussa parempi sarjoin 188-163.

6. ottelut

Nina Haavisto pelasi puhdasta kuudennessa ottelussa Kristiina Korhosta vastaan. Korhonen ei saanut loppukiriä aikaiseksi ja Haavisto paikkopeli riitti voittoon. Ninalle bonukset sarjoin 192-180.
Päivi Tajakka aloitti ottelun Hillevi Huhtaa vastaan tuplalla. Huhdan pelattua puhdasta oli ero Tajakalle reilu kymmenen pistettä. Sarjan puolivälissä Tajakka teki kaksi tyhjää ja Huhta karkasi tuplalla. Bonukset Hilleville luvuin 192-168.
Reija Lundén oli ylivoimainen ottelussa Satu Heinilää vastaan. Heinilä oli pahoissa vaikeuksissa osumisen kanssa ja Lundén marssi voittoon luvuin 215-155.
Tuula Tamminen jatkoi hienoa keilailupäiväänsä kuudennessa ottelussa Jaana Taavitsaista vastaan. Taavitsainen haastoi hyvin, mutta Tammiselle hän ei voinut mitään. Tamminen paukutti 231 sarjan, jolla hän lisäsi ero kärjessä. Taavitsaisen noteeraus oli 202.

5.ottelut

Kärkikamppailu Tuula Tammisen ja Reija Lundénin välillä alkoi Lundénin hallinnassa, kun Tamminen teki kaksi tyhjää sarjan alkupuolelle. Lundén heitti taskuun koko sarjan, mutta kaatoja ei tahtonut tulla. Tamminen sen sijaan löysi kaatojyvän sarjan loppupuolella. Hän tarvitsi kymppiruutuun kaksi kaatoa voittaakseen ottelun ja sen hän varmasti teki. Bonukset Tammiselle luvuin 200-190.
Satu Heinilä aloitti ottelun Jaana Taavitsaista vastaan neljällä kaadolla. Jaana sai sarjan edetessä Satu kiinni, mutta Heinilä pelasi loppusarjan varmasti puhdasta vieden voiton sarjoin 201-192. Kristiina Korhonen kohtasi viidennessä ottelussa Hillevi Huhdan. Huhta ei sarjaansa saanut tuplaa ja kun Korhonen teki niitä kaksi, vei hän ottelun sarjoin 206-185.
Päivi Tajakka aloitti ottelun Nina Haavistoa vastaan kahdella tyhjällä. Haavisto pelasi alkusarjan puhdasta ja otti reilun parinkymmenen pisteen edun. Haavisto pelasi pitkin sarjaa tasaisen varmasti ja vei ottelun luvuin 200-162.

4.ottelut

Kristiina Korhosen teki pari tyhjää neljän ottelun alkupuolella ja Jaana Taavitsaisen pelattua puhdasta siirtyi hän parin kymmenen pisteen johtoasemaan. Korhosen kolmas tyhjä sarjan puolivälin jälkeen näytti vievän ottelun helposti Taavitsaiselle. Viimeiseen ruutuun hän teki reiän, mutta voittoa se ei häneltä vienyt. Ensimmäiset bonukset Taavitsaiselle luvuin 190-184. Tuula Tamminen oli kovassa iskussa ottelussa Nina Haavistoa vastaan. Tamminen teki sarjaansa tuplan, triplan ja 9-10 ruutuihin neljän kaadon jonon eikä Haavisto pystynyt tähän vastaamaan. Bonukset Tammiselle luvuin 234-198.
Kilpailun suurin ennakkosuosikki Reija Lundén näyttää parantavan peliänsä päivän edetessä ja neljännessä ottelussa vastaan asettui Päivi Tajakka. Oululaisen Tajakan peli ei ottanut onnistuakseen ja voitto ratkesi Lundénin eduksi jo varhaisessa vaiheessa. Reija vei ottelun pistein 226-152.
Satu Heinilä pelasi neljännellä ottelukierroksella Hillevi Huhtaa vastaan. Tamperelainen Heinilä oli niskan päällä ottelussa ja pelasi hienon sarjan 223, jolla otti bonukset Huhdalta, joka jäi 173 pisteeseen.

3.ottelut

Satu Heinilä aloitti ottelun Päivi Tajakkaa vastaan neljällä kaadolla ja otti tuntuvan johdon. Sarjan myötä Tajakka otti eroa hieman kiinni, mutta ottelun voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Heinilälle bonukset pistein 205-180.

Reija Lundén kohtasi kolmannessa ottelussa Hillevi Huhdan. Reija näytti marssivan jo helppoon voittoon, mutta kymppiruutuun tullut reikä antoi sauman Huhdalle. Häneltä vaadittiin kahta kaatoa kymppiruutuun. Ensimmäisellä heitolla pystyyn jäi yksi keila ja voitto näin ollen Reijalle luvuin 204-189.

Kristiina Korhosen ja Tuula Tammisen välinen ottelu oli tiukka koko sarjan ajan. Korhosen tehtyä tyhjä yhdeksänteen ruutuun riitti Tammiselle ehjä kymppiruutu, jonka hän varmasti teki vieden bonukset sarjoin 214-206.

Nina Haavisto oli ottelussa Jaana Taavitsaista vastaan johdossa pitkin sarjaa ja kun Taavitsainen ei saanut loppukiriä aikaiseksi marssi Haavisto voittoon luvuin 191-163.

2.ottelut

Hillevi Huhta ja Jaana Taavitsainen pelasivat tiukan ottelun, jonka ratkaisu jäi kymppiruutuun. Huhta teki viimeiseen ruutuun triplan ja vei ottelun nimiinsä luvuin 185-179.
Tuula Tammisen ja Päivi Tajakan ottelun ratkaisu jäi niin ikään kymppiruutuun. Tajakka heitti kymppiruutuun yhdestä keilasta ohi ja Tammisen tehtyä paikon oli tilanne se, että kaadolla peli päättyisi tasan. Tammisen epäonneksi yksi keila jäi pystyyn ja Tajakka vei ottelun pistein 191-190.
Satu Heinilän ja Nina Haaviston ottelussa ei hienouksia nähty. Heinilän peli oli sekaisin pitkin sarjan ja Haavisto otti bonukset pistein 176-140.
Loppukilpailun tähän asti kovatasoisin ottelu käytiin Reija Lundénin ja Kristiina Korhosen välillä. Lundén teki sarjaansa kaksi triplaa tehden sarjakseen 237. Korhosen vastauskaan ei ollut huono, mutta 216 sarjalla hän joutui taipumaan.

1.ottelut

Nina Haavisto käänsi ottelun Reija Lundénia vastaan viimeisessä ruuduissa. Lundén teki kymppiruutuun reiän, jota ei paikannut ja Haavistolta vaadittiin puhdas kymppiruutu. Nina teki kympin ensimmäisellä heitolla kaadon ja päälle paikon, jolla tiukka ottelu päättyi Haaviston voittoon sarjoin 191-188.
TK-38 seurakaverukset Kristiina Korhonen ja Satu Heinilä ottivat mittaa ensimmäisessä ottelussa. Heinilä oli niskan päällä pitkin sarjaa ja vei ottelun selvin numeroin 202-167.
Jaana Taavitsaisen ensimmäinen ottelu oli vaikea ja puhdasta pelannut Päivi Tajakka karkasi helppoon voittoon pistein 202-163 ja vei 30 pisteen bonukset.
Kaksinkertainen senioreiden SM-kultamitalisti Tuula Tamminen paukutti hienosti kaatoja ensimmäisessä sarjassa. Hillevi Huhdalla ei ollut ottelussa saumaa vaan voitto Tammiselle pistein 224-183. 

Livelähetys

Online Scoring

 

Olli Pakonen


« Palaa