SM-kilpailut

Tulosta

Senioreiden SM-loppukilpailun ensimmäinen osio Mika Luodon näytös – seuraa livelähetystä round robinista kello 15:00 alkaen

Mika Luoto keilasi mykistävän tuloksen 2100 loppukilpailun ensimmäiseen kahdeksan sarjan osioon.

07.04.2019

Mika Luoto oli täysin ylivoimainen senioreiden SM-kilpailujen loppukilpailun ensimmäisessä osiossa. Hän keilasi kahdeksaan sarjaan käsittämättömät 2100 pistettä ja johtaa kilpailua 214 pisteellä.

Loppukilpailun alussa tulostaso oli todella korkea, kun neljä pelaajaa heitti kahteen ensimmäiseen sarjaan yli 500. Kärkipaikka piti Lahden Bayn Harri Heikkilä tuloksella 538. Hänen takanaan tulivat Kemin VeiKein Mika Söyrinki, 524, Helsingin GB:n Kai Virtanen, 514 ja Oulun DC:n Paavo Pakonen, 511.
Kolmannessa sarjassa nähtiin loppukilpailun ensimmäinen 300 pisteen sarja Hyvinkään Pinjetsin Mika Luodon toimesta. Tuolla sarjalla Luoto nousi myös kilpailun kärkeen tuloksella 780. Luodon näytös jatkui myös seuraavissa sarjoissa, kun neljänteen tuli 280 ja viidenteen 278. Hänellä oli kasassa viiteen sarjaan 1338 ja sillä hän oli ylhäisessä yksinäisyydessään kilpailun kärjessä. Luodon takana toisena tuli 1202 kaatanut Mika Söyrinki, kolmas oli Kai Virtanen pistein 1165. Jatkopaikka eli kahdeksas tulos oli tässä vaiheessa GB:n Jouko Kuossarin 1111.

Luoto jatkoi maagista menoaan myös kuudennessa sarjassa keilaten 279 sarjan. Kuuteen sarjaan Luoto summasi hurjan tuloksen 1617. Toisena tuli kotiyleisön suosikki Mika Söyrinki pistein 1479. Hänestä reilun 60 pisteen päässä tulivat tasaisessa rintamassa Virtanen, Pakonen ja Kemin Jämin Mauri Aapajärvi. Myös jatkorajalla oli tiukkaa. Kuossari oli edelleen kahdeksantena, mutta 22 pisteen päässä vaani Seinäjoen WRB:a edustava Kari Saari. Seuraavina tulivat Lohjan RäMen Ari Halme ja Bayn Pertti Salminen, joilla oli myös hyvät saumat jatkopeleihin.

Seitsemännessä sarjassa Luoto jatkoi omilla luvuilla menoaan. 258 sarjan myötä tulosta seitsemään sarjaan 1875 pistettä. Jännitettävää Luodon osalta viimeiseen sarjaan tuo se, että 271 sarjalla hän rikkoo Petteri Salosen kahdeksan sarjan epävirallisen Suomen ennätyksen, joka on 2145. Luodon takana tulivat Söyrinki, Virtanen ja Pakonen. Jatkorajalla Jouko Kuossari teki 222 ja ero yhdeksäntenä olleeseen Pertti Salmiseen oli ennen viimeistä sarjaa 42 pistettä.

Mika Luodon kahdeksas sarja oli hänen pelinsä heikoin 225, millä lopputuloksesi maaginen 2100 pistettä. Luodon keskiarvo kahdeksaan sarjaan oli 262,5. Hänen takanaan kilpailu on tiukkaa. Söyrinki piti toisen sijansa tuloksella 1886. Kai Virtanen oli kolmas pistein 1878 ja Paavo Pakonen neljäs, 1872. Kahdeksan parhaan joukkoon tiensä selvittivät myös Mauri Aapajärvi, Mika Oksanen, Jouko Kuossari ja Harri Heikkilä. Sami Luodon kohtaloksi jäi karsiutua round robin otteluista yhdeksällä pisteellä.

Luoto oli pelinsä jälkeen yhtä rennonletkeä kuin aina muulloinkin.
- Ei ollut ongelmia. Kun oli paljon vasureita, niin olosuhde mielestäni helpottui koko ajan, Mika sanoi. Olosuhde on Mikan mukaan helppo.
- Oikea pallo käteen ja heittelee menemään, siinä minun reseptini, Luoto naurahti. Round robinissa Luoto lähtee pelaamaan omaa peliä ja siihen on varaa, kun on suuri johto.
- Varmaankin oma kaatoprosentti vähän tuosta tippuu, mutta taskussa pitäisi pallon olla, joten eiköhän kovia tuloksia nähdä jatkossakin.

Kahdeksan parhaan pelaajan round robin alkaa kello 15:00. Sitä voitte seurata livelähetyksen kautta.

 

Livelähetykseen

 

Online scoring

 

 

Olli Pakonen

 


« Palaa