SM-kilpailut

Tulosta

Mika Luoto voitti seniorimiesten SM-kultaa

Mitalikolmikko kultamitalisti Mika Luoto (kesk.), hopeamitalisti Mika Söyrinki (vas.) ja pronssimitali Paavo Pakonen (oik.)

07.04.2019

Mika Luoto voitti seniorimiesten SM-kilpailujen loppuottelussa Mika Söyringin luvuin 480-451. Pronssille keilasi Paavo Pakonen.

Loppuottelu:

Loppuottelun alku oli hankala Söyringille, kun hän teki ensimmäiseen ruutuun tyhjän muutenkin hän ei päässyt ratojen kanssa sinuksi. Kuudenteen ruutuun heitto aukesi liian reunaan jättäen keilat 1,3,4, ja 7, josta tuli tyhjä. Mika Luodon sarjan alku oli vakuuttava. Tupla alkuun, jonka jälkeen paikkoja tripla päälle. Luodon johto oli kuuden ruudun jälkeen 61 pistettä. Söyrinki teki tuplan 7-8 ruutuihin, mutta yhdeksäs ruutu epäonnistui ja pystyyn jäivät keilat 3 ja 7, joka jäi paikkaamatta. Luoto jatkoi loppusarjan kirurgintarkkaa työskentelyä ja teki sarjaksi 238. Ensimmäisen sarjan jälkeen Luodon johto oli 61 pistettä.

Mika Luoto heitti toisen ruudun ensimmäiseen ruutuun yhdestä keilasta ohi, josta Söyrinki sai uutta virtaa peliinsä. Hän aloitti sarjansa yhdeksällä kaadolla ja kavensi eron jo kahdeksaan pisteeseen. Kymppiruudussa Söyringillä jäi pystyyn seiskakeila, jonka hän paikkasi. Luodolta vaadittiin kymppiruutuun puhdas, jonka hän teki varmasti kaadon muodossa. Toisen sarjan Söyrinki voitti 278-246. Mika Luoto vei kultamitalin luvuin 480-451.

Mika Luoto oli koko päivän ylivoimainen ja SM-kulta maistui hyvälle.
- Palloni toimi hyvin ja sain pelattua hyvin, heikkoja hetkiä ei ollut montaa. Hienoa aloittaa senioriura SM-kullalla, hän totesi.
Loppuottelussa Söyrinki pääsi jo kahdeksan pisteen päähän Luodosta toisen sarjan lopussa, mutta se ei saanut Luodon otetta herpaantumaan.
- Kaveri teki pitkää pötköä, niin ei siinä auttanut kuin katsoa mitä tarvitsee itse tehdä ja keskittyä seuraavaan heittoon. Voiton tuonut kymppiruudun heitto oli perinteinen kovaa ja suoraan taskuun, kuten yleensä tiukoissa paikoissa tahtoo olla, Mika kommentoi.
Senioreiden MM-joukkueeseen katsastuspisteillä pääsevällä Luodolla on keilakautta vielä jäljellä eikä kesätaukokaan pitkä ole.
- Nyt keväällä on vielä yleisen SM-kilpailun loppukilpailu ja pienempiä kisoja siellä täällä. Kesällä otan pienen tauon, mutta sitten alan jo valmistautumaan syksyn MM-kilpailuihin, Luoto päätti.

Välierä:

Paavo Pakonen otti hienoisen johdon Mika Söyrinki vastaan sarjan puolivälissä, kun hän toisen ruudun reiän jälkeen teki neljä kaatoa. Söyrinki teki alkusarjaansa yhden tuplan, klipin ja pelaten muuten puhdasta. Viiden ruudun jälkeen Pakonen johti 19 pisteellä. Söyrinki löysi kaatolinjat kuudennessa ruudussa tehden loppusarjan kaatoja. Pakoselle tuli seitsemänteen ruutuun reikä. Sen hän kuittasi 9-10 ruutujen tuplalla. Söyrinki vei ensimmäisen sarjan 246-208. Toisen sarjan Söyrinki aloitti kolmella kaadolla, jolla hän lisäsi eroa yli 50 pisteeseen. Pakonen teki triplan ruutuihin 4-6 ja kun Söyrinki heitti yhdestä keilasta ohi kuudennessa ruudussa, peli heräsi uudelleen henkiin. Söyrinki latoi kuitenkin triplan 8-10 ruutuihin ja meni loppuotteluun. Toinen sarja Söyringille 225-219 ja koko ottelu 471-427.

Mitalipeleihin menijät

Mika Luoto oli myös round robinin ajan ylhäisessä yksinäisyydessään kärjessä. Kahdesta muusta paikasta käytiin kova taistelu ja viidennessä pelissä paikan käytännössä varmistivat Mika Söyrinki ja Paavo Pakonen. 
Söyrinki ja Pakonen kohtaavat välierässä. He pelaavat kaksi sarjaa ja voittaja menee loppuotteluun Mika Luotoa vastaan.

Voitte seurata mitalipelejä livelähetyksen kautta.

 

Livelähetykseen

Online scoring

 

Olli Pakonen


« Palaa