SM-kilpailut

Tulosta

Terttu Kohtanen voitti veteraaninaisten Suomen mestaruuden

Terttu Kohtanen, Suomen mestari

13.04.2019

Rauhalahden keilahallissa Kuopiossa keilattiin veteraaninaisten loppukilpailu. Voittajaksi keilasi Kauhajoen KJK-seuraa edustava Terttu Kohtanen.

Loppukilpailun peliformaatti oli selkeä. Pelattiin kahdeksan sarjaa aloittaen nolllilta ja eniten yhteispisteitä keilannut olisi Suomen mestari.
Ensimmäisten sarjojen aikana naiset keilasivat melko tasaisessa nipussa ja totuttuun tapaan ratkaisut tapahtuivat viimeisissä sarjoissa. Kuuden sarjan jälkeen Terttu Kohtanen ja Turun Kaisojen Seija Nurmi olivat karkuteillä. Terttu johti Seijaa 35 pisteellä. Kolmannesta sijasta oli tiukempaa vääntöä. Kauhajoen KJK:n Aila Koivisto, Tornion Saagojen Maarit Starck, Kuopion Sykliksen Liisa Tuhkanen ja Kokkolan Kismetin Marja-Leena Läspä keilasivat parinkymmenen pisteen sisällä toisistaan.
Seitsemännessä sarjassa Kuopion Hilimojen Raija Turunen kiri upealla sarjalla 236 mukaan kärkitaisteluun kolmanneksi. Läspä hengitti Turusen niskaan 20 pistettä perässä. Kärjessä Kohtanen oli jo matkalla kultaan Nurmen ollessa jo 70 pistettä perässä lähdettäessä viimeiseen.
Hopeasta ja pronssista käytiin tiukka taistelu. Nurmi, Turunen ja Läspä keilasivat tasapisteissä viimeisiä ruutuja. Läspän loppusarjan tyhjät pudottivat hänet mitaleilta. Kuopiolaisten yleisön kannustamana Turunen teki vaadittavat kaadot ja pokkasi hopean kaulaansa.

Aikaisemmin B-mestaruuden voittanut Terttu Kohtanen oli hieman hämmentyneen oloinen istuessaan haastatteluun.
- Helekatin helpottunut olo on nyt. Olen hieman yllättynyt. Pelureita on niin paljon kovia kumminkin. Odotukset tähän päivään olivat hyvän pelin pelaaminen ja parhaan tekeminen. En koskaan luovuta etukäteen enkä pelin keskeltäkään. Pelasin koko ajan yhdellä pallolla ja se toimi hyvin. Lopussa olisi pitänyt siirtyä keskemmäksi pelaamaan. Olisi helpottanut, jos joku olisi takana ollut neuvomassa. Nyt tein omat päätökset. Minun seuraava tavoitteeni olisi senioreiden EM-kisat sekä pysäyttää keskiarvon lasku keilailussa ja kääntää se uuteen nousuun, onnellinen voittaja kertoi.

Sami Järvilä


« Palaa