Arvokilpailut

Tulosta

Junioreiden EM-joukkue saapui Wieniin - kilpailuiden avajaiset huomenna

Aikaisesta herätyksestä ja matkustamisesta huolimatta Suomen joukkue saapui hyvällä fiiliksellä Wieniin. Kuva: Henri Havusela

13.04.2019

Suomen junioreiden maajoukkue valmistautuu parhaillaan Itävallassa alkaviin EM-kilpailuihin.

Lauantaina joukkue lähti matkaan Suomesta aamulennolla ja saapui Wieniin aamupäivällä. Onnistuneen matkustuksen jälkeen päivän ohjelmaan kuului asettumisen lisäksi epäviralliset harjoitukset ja samalla tietysti tutustuminen keilahalliin. 

Hyvällä fiiliksellä harjoitelleen joukkueen pelaajat ja valmentajat tuntuivat olevan yhtä mieltä siitä, ettei harjoitellessa ilmennyt ongelmia ja tekeminen tuntui hyvältä. Varsinaista kilpailuiden rataolosuhdetta radoilla ei vielä ollut, sillä se julkaistaan vasta sunnuntaina ennen virallisia harjoituksia.

- Hyvältä näytti tänään. Joskus voi jäädä harjoituksista sellainen olo, että puutteita pelaamisessa on. Tänään kuitenkin pelaajat saivat jo onnistumisia erilaisilla palloilla, kertoi epävirallisten harjoitusten jälkeen tyttöjen valmentaja Markku Veijanen.

Kisapaikan olosuhteet ovat myös toimivat turnauksen järjestämiselle. Keilahalli Plus Bowling Center sijaitsee kävelymatkan päässä hotellista, jossa Suomi majoittuu, minkä lisäksi kävelyetäisyydellä ovat myös ravintolat ja kaupat. 

Päävalmentaja Jarmo Ahokas oli tyytyväinen ensimmäiseen päivään. 

- Matka meni ihan hyvin, eikä ollut ongelmia sen suhteen. Todella hyvä henki on joukkueessa. Kun kävimme pari tuntia harjoittelemassa, niin letkeetä laukausta oli ja vähän vitsiäkin heitettiin. Pelaajat saivat myös toisiltaan apua siinä, että minkälainen on rataolosuhde, Ahokas kertoo.  

Harjoitusten jälkeisen ruokailun ohessa Suomen joukkueen valmennusryhmä piti vielä palaverin pelaajille. Viesti oli selvä; kilpailuihin on tultu nauttimaan, mutta myös valmistautuminen täytyy tehdä huolella. 

- Vähän muistuteltiin myös siitä, että lepo ja ruokailut ovat tärkeitä. Pari päivää jaksaa väsyneenä, mutta puolentoista viikon reissussa väsymys alkaa näkymään pienissä asioissa ja keskittyminen ei ole enää niin hyvää, Ahokas linjaa.

Sunnuntaina aamupäivällä ohjelmassa on joukkueenjohtajien palaveri sekä viralliset harjoitukset. Paikallista aikaa klo 18:00 alkaa puolestaan kilpailuiden avajaisseremonia. 

Maanantaina pelataan poikien parikilpailu ja tiistaina tyttöjen parikilpailu. Molempien parikilpailuiden ratkaisupelit pelataan vielä tiistai-illan aikana. 

SKL tiedottaa kilpailuiden etenemisestä päivittäin.

Suomen joukkue junioreiden EM-kilpailuissa: 

Tytöt
Peppi Konsteri, Turku
Mila Nevalainen, Hämeenlinna
Reetta Neuvonen, Salo
Piitu Viianen, Kuortane

Pojat
Jesse Ahokas, Lahti
Pyry Puharinen, Helsinki
Otso Kahila, Kuortane
Lassi Aalto, Turku

EM-kilpailuissa poikien valmentajana toimii Sami Konsteri ja tyttöjen valmentajana Markku Veijanen. Myös maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Ahokas on mukana joukkueenjohtajan roolissa. 

Linkki kisajärjestäjän sivuille, josta näkee kilpailuiden aikataulut ja muut tärkeät infot: 

Kisajärjestäjän sivut 

Teksti: Henri Havusela

 


« Palaa