SM-kilpailut

Tulosta

Seppo Eskolinille Suomen mestaruus

Seppo Eskelinille SM-kulta oli hänen keilailu-uransa ensimmäinen.

14.04.2019

Veteraanien SM-kilpailut päättyivät Kuopiossa Rämen Seppo Eskolinin kultajuhliin. Hopealle sijoittui Lahden Valtin Hannu Jääskeläinen ja pronssille uusintaruutujen jälkeen Ylivieskan RKM-89:n Teuvo Turtiainen.

Rauhalahden keilahalli Kuopiossa oli ääriään myöten täynnä keilaajia ja katsojia, kun 36:n parhaan veteraanimiehen loppukilpailussa pelattiin SM-mitaleista.
Helsingin Tornadoksen Aarne Nilsson piti kärkipaikkaa kuuden sarjan jälkeen 1409 tuloksellaan. Lohjan Rännimestareiden Seppo Eskolin nousi kultataistoon mukaan keilaten viidenteen sarjaan 268 ja kuudenteen 233, eroa Seppoon 19 pistettä. Ylivieskan RKM-89 Teuvo Turtiainen ja Euran GS:n Tauno Sved tulivat imussa kolmos- ja nelossijoillaan.
Seitsemänteen Eskolin jatkoi hyvää sarjaputkeaan lataamalla 255 ja nousi sillä Nilssonin edelle kärkeen 44 pisteellä. Jyväskylän JBC:n Juha Hård nousi kolmannelle sijalle 40 pistettä Nilssonia perässä. Turtiainen ja Lahden Valtin Hannu Jääskeläinen tulivat ainoastaan kymmenisen pistettä mitalista perässä.
Viimeisessä sarjassa Nilssonin lopun vaikeudet jatkuivat ja hän putosi 155 sarjallaan ulos mitaleilta viidenneksi. Hopeasta ja pronssista väännettiin kolmen miehen kesken. Jääskeläinen nousi hopealle isolla 233 sarjallaan. Hård ja Turtiainen päätyivät tasapisteisiin ja mitali ratkaistiin ysi-kymppiruudun uusinnalla. Siinä Turtiainen oli pistein 48-28 parempi ja sijoittui pronssille.

Voittaja Seppo Eskolin istui palkintojenjaon jälkeen tyytyväisenä haastatteluun.
- Tämä oli ensimmäinen Suomen mestaruuteni veteraanien sarjassa. Tasaisuus oli tänään valttia. Missään vaiheessa en keilannut huonosti ja pysyin pelissä hyvin mukana. Tiesin lopussa, että hyvä ehjä sarja riittää mestaruuteen. Minulla ei ole sen kummempia tavoitteita, kun että veteraanien kanssa pelaillaan ja Turkuunkin pitäisi mennä. Niin ja myös tietenkin veteraanien PM-kisapaikkakin tuli tämän voiton myötä.

Kuopion SM-kilpailut saatiin näin pakettiin. Järjestelyt saivat monilta pelaajilta paljon kehuja. Iso kiitos järjestäjille ja keilahallille hyvin järjestetyistä kisoista. Ensi vuonna veteraanien SM-kilpailut pelataan Tampereella.

Sami Järvilä


« Palaa