Arvokilpailut

Tulosta

Pyry Puharinen ja Jesse Ahokas pelaavat jälleen mitalista - tyttöjen kilpailut käynnistyvät huomenna

Jesse Ahokas ja Pyry Puharinen ovat jälleen parikilpailussa mitaleilla.

15.04.2019

Suomen junioreiden maajoukkue sai hyvän alun junioreiden EM-kilpailuissa.

Pyry Puharinen ja Jesse Ahokas voittivat vuosi sitten EM-kisoissa parikultaa. Nyt vuotta myöhemmin kaksikko pääsee yrittämään samaa temppua, kun maanantaina Wienissä he ylsivät alkukilpailussa loistavasti kolmanneksi. Kuuden sarjan tulos oli lopulta 2613. 

Vastaan tiistain mitalipeleissä asettuu hollantilaiset Brent de Ruiter ja Mike Bergmann. 

- Ainakin itselläni oli tänään mielessä ainoastaan se, että pääsee mitalipeleihin, taistelemaan kullasta ja puolustamaan sitä viime vuoden mestaruutta. Se oli näissä kisoissa yksi isoimmista tavoitteista ja nyt ollaan yksi askel lähempänä, Puharinen kommentoi. 

Kova halu voittaa näkyi poikien mukaan pelaamisessa maanantaina. Suhteellisen haastavalla rataolosuhteella mitalipaikka ei ollut mikään selviö. Esimerkiksi Ruotsin kovatasoinen pari William Svensson-Oliver Dahlgren jäi viidenneksi. 

- Oli tunnetta enemmän tänään mukana kuin ehkä joissain muissa kilpailuissa. Oli erilainen tahtotila sen viime vuoden voiton ansiosta, Jesse Ahokas sanoo. 

Tahtotila näkyi myös pelaamisessa. Useaan otteeseen näytti jo, että poikien sarjoista ei tulisi hyviä tuloksia, mutta sarjojen lopussa molemmat saivat elintärkeitä kaatojonoja sarjojensa loppuun, mikä lopulta varmisti paikan neljän parhaan joukossa. 

- Molemmilla sarjojen alut olivat vaikeita. Herkästi tuli reikiä, mikä oli ainakin itselläni isoin ongelma tänään. Jos oli huono heitto, niistä rankaisitiin aika kovaa. 

Isoin onnistuminen poikien mukaan oli yhteiskemia kisan aikana. 

- Pelattiin hyvin parina, kommunikoitiin hyvin ja kannustettiin toista, Ahokas sanoo. 

Pyry komppaa pariaan. 

- Meidän vahvuus on aina ollut, että pelataan tosi hyvin parina. Itselläni sarjojen loput onnistuivat hyvin. En kisan aikana kiinnittänyt siihen huomiota, mutta 18 kertaa heitin kymmpiruudussa 16 kaatoa. Siinä ei mitään valittamista. 

Poikien toinen suomalaispari Otso Kahila ja Lassi Aalto eivät saaneet peliään yhtä hyvin uomiinsa. Heidän sijoitus parikilpailussa oli lopulta 23:s. 

Tyttöjen ja poikien semifinaalit alkavat tiistaina Suomen aikaan klo 18:15. Sitä ennen tiistaina on ohjelmassa tyttöjen parikilpailun alkuerät. 

Aamulla Peppi Konsteri ja Mila Nevalainen pelaavat Suomen aikaan klo 10:00. Iltapäivällä klo 14:15 vuorossa ovat Reetta Neuvonen ja Piitu Viianen. 

Linkki kisajärjestän sivuille

 

 

 

 

 

 


« Palaa