Arvokilpailut

Tulosta

Mila Nevalainen ja Peppi Konsteri voittivat EM-kultaa

Mila Nevalainen ja Peppi Konsteri juhlivat parikultaa Wienissä junioreiden EM-kilpailuissa.

16.04.2019

Junioreiden EM-kilpailuiden parikilpailu päättyi Suomen kannalta upeasti, kun Mila Nevalainen ja Peppi Konsteri voittivat kultaa. 

Lisäksi Pyry Puharinen ja Jesse Ahokas nappasivat poikien parikilpailussa pronssia. 

Peppi ja Mila kohtasivat finaalissa Norjan Nora Kjellasin ja Sofia Hultstedtin, jotka olivat voittaneet semifinaalissa Ruotsin Ottilia Gunnarssonin ja Hanna Engbergin. 

Finaalissa molemmat parit aloittivat hieman epävarmasti, mutta suomalaisten onneksi Peppi ja Mila onnistuivat selättämään radan haasteet norjalaisia paremmin ja pisteet lopulta 386-353 suomalaisten hyväksi. 

- En katsonut edes tuloksia jatkuvasti, vaan yritin koko ajan keskittyä hyviin heittoihin. Sitten siinä kymppiruudun toisella heitolla ihmiset huusivat onnitteluita, niin aloin tajuta, että me vissiin oikeasti voitimme kultaa, 15-vuotias Peppi kuvaili voiton ratkeamista. 

Mila on samoilla linjoilla. Voiton huuman keskellä vasta 14-vuotiaan kultamitalistin oli vaikea löytää sanoja. 

- En aluksi voinut uskoa, että onko tämä todellista. Itsekin tajusin voiton ratkeamisen niistä yleisön huudoista.  Ihan järjettömän kiva fiilis, jota ei voi edes sanoin kuvailla. 

Tyttöjen valmentajana EM-kilpailuissa toimii Markku Veijanen. Pepillä oli selvä näkemys siitä, mikä ratkaisi voiton suomalaisille. 

- Lyhyesti ja ytimekkäästi hyvät heitot ratkaisivat tämän. Vastustaja heitti pari tyhjää ja me pystyimme heittämään niissä kohdissa kaatoja. 

Tytöt halusivat kiittää myös kotiväkeä. 

- Kiitos kaikille tuesta. Ilman teitä emme olisi kultamitalit kaulassa, Peppi kiitteli ja Mila komppaa perässä. 

- Kiitos ihan sikana kaikille tuesta, Mila kiittää.

Tytöille päivä oli pitkä, sillä oman aamulla pelatun erän jälkeen he olivat neljäntenä viimeisenä menossa välierään, ja joutuivat jännittämään iltapäivän toista erää, että tuleeko yksikään pari ohi.

Lopulta Suomen toinen tyttöjen pari Reetta Neuvonen-Piitu Viianen oli lähimpänä nousta ohi, mutta Reetta ja Piitu sijoittuivat 16 pisteen erolla viidenneksi. Heille molemmille kyseessä oli arvokisadebyytti.

- Kun kävi henkisesti vähän pohjalla, niin itselleni tuli kyllä voittajafiilis siitä, että päästinkin mitalipeleihin, eli siitä oli kyllä helppo lähteä pelaamaan, Peppi summaa. 

Myös pojissa Pyry Puharinen ja Jesse Ahokas ylsivät mitaleille, mutta joutuivat tyytymään tänä vuonna pronssiin. Viime vuoden kultamitalistien tie nousi välierässä pystyyn, kun Hollannin parin Mike Bergmann heitti yhdeksän kaatoa alusta ja 279 pistettä. Pisteet Bergmannin ja Brent de Ruiterin hyväksi 482-406. 

Hollantilaiset voittivat myös kultaa. Finaalissa he kaatoivat Saksan Paul Sullivan Purpsin ja
Patrick Weichertin 440-402. 

Teksti: Henri Havusela


« Palaa