Arvokilpailut

Tulosta

Tyttöjen joukkue EM-mitalipeleihin

Peppi Konsteri on pelannut tyttöjen parikilpailussa hienosti tähän asti keskiarvolla 210. Kuva: Markus Hegnelius

18.04.2019

Tyttöjen juniorimaajoukkue pelasi itsensä mitalipeleihin torstaina Wienissä.

Peppi Konsteri, Mila Nevalainen, Reetta Neuvonen ja Piitu Viianen nähdään torstaina mitalipeleissä EM-kilpailuissa.

He olivat kolmantena keskiviikkona pelattujen ensimmäisten kolmen sarjan jälkeen tuloksella 2245. 

Torstain toinen osio alkoi hienosti tyttöjen keilatessa kilpailun siihen asti parhaan sarjansa 856. Mila Nevalainen aloiti päivänsä kahdeksan kaadon jonolla ja sarjalla 266, joka oli päivän paras tulos kaikista tytöistäensimmäisissä sarjoissa. Lisäksi Peppi keilasi 235, ja Reetta ylsi myös hyviin pisteisiin 204. Piitulla jäi vielä parannettavaa seuraviin sarjoihin, 151 pistettä ensimmäiseen sarjaansa. 

Ensimmäisen sarjan tulos nosti hienosti tyttöjen osakkeita. Edellä toisena oleva Tanskan joukkue oli tässä vaiheessa vain viiden pisteen päässä ja kärjessä olevaa Ruotsiakin Suomi otti kiinni 91 pisteellä, eroa oli enää 78 pistettä. Viidentenä oli Englanti, joka oli Suomea perässä  104 pistettä. 

Tilanne vaikeutui, kun tytöillä tuli kisan parhaan sarjan jatkoksi kilpailun heikoin sarja 658. Suomalaisten onneksi muut kärkimaat eivät yltäneet toisissa sarjoissaan parituloksiin, minkä ansiosta Suomen joukkue oli neljäntenä ennen viimeistä sarjaa, mutta todella tiukka taisto oli odotettavissa mitalipelipaikoista viimeisiin sarjoihin. 

Ja sellainen myös nähtiin, mutta Suomen joukkue yltyi hienoon vireeseen tärkeässä paikassa. Tytöt heittivät viimeiseen sarjaansa kisan parhaan yhteistuloksen 873 ja nousivat sen ansiosta toisen osion päätteksi Ruotsin taakse toiseksi voittamalla yhdellä pisteellä kolmanneksi jääneen Englannin joukkueen, joka asettuu Suomen joukkuetta vastaan välierässä. 

Jos Piitu Viiasella oli aikaisemmin heikko päivä menossa, hän korjasi tilanteen heittämällä viimeiseen sarjaansa huippupisteet 246.  Peppi Konsterille viimeiseen sarjaan 226, Mila Nevalaiselle 225 ja Reetta Neuvoselle 176 pistettä. 

Välierä Englantia vastaan alkaa Suomen aikaan klo 18:15. Välierässä joukkueet pelaavat vastakkain yhden sarjan.

Kilpailuiden tulossivu

 Teksti: Henri Havusela


« Palaa