Arvokilpailut

Tulosta

Pyry Puharisesta junioreiden Euroopanmestari

Suomen joukkueen osalta junioreiden EM-kilpailut päättyivät upeasti Pyry Puharisen masters-kultaan. Puharinen kiitteli koko joukkuetta hyvästä joukkuehengestä.

21.04.2019

Puharinen voitti Wienissä junioreiden EM-kilpailuissa jännittävässä masters-finaalissa Saksan Patrick Weichertin 2-1.

Weichert voitti ensimmäisen sarjan hyvällä pelillä 234-224. Saksalainen myös jatkoi toisessa sarjassa Puharista vahvemmin, ja pitkään näyttikin saksalaisen kaatojonon ansiosta, että voitto karkaa Puhariselta. 

Kuten aikaisemminkin näissä kisoissa, Puharinen kuitenkin venyi sarjan lopussa takaisin taisteluun mukaan ja Weichertilla tuli itsellään heikompia heittoja Pyryn kannalta juuri oikeaan aikaan. Lopulta toisen sarjan viimeisissä heitoissa pelaajat olivat tasatilanteessa, ja Puharinen onnistui viimeisessä heitossa kaatamalla kaikki keilat. 

Weichert sai yhdeksän nurin, joten Puhariselle voitto toisesta sarjasta ainoastaan pisteen erolla 247-246. 

Kolmannessa sarjassa Puharinen otti niskalenkin ja heitti toisesta ruudusta eteenpäin neljän kaadon jonon, kun taas Weichertilla oli isoja ongelmia oman heittonsa kanssa. Kolmannesta sarjasta Puhariselle voitto 245-171 ja masters-kulta Suomeen. 

- Ihan uskomaton fiilis, että pystyin voittamaan tuon masters-finaalin, vaikka puolentoista sarjan kohdalla näytti huonolta. Jollain ihmeellä sain sen sarjan vielä käännettyä. Viimeiseen sarjaan oli sitten todella kova luotto itseensä. Ajattelin homman kääntyvän ja niin se sitten kääntyi, Puharinen tunnelmoi finaalin jälkeen. 

Puharinen kertoo, että tunnelmat ennen sunnuntain mastersia olivat hieman ristiriitaiset, kun suomalaislupauksella oli taskussa yksi parikilpailusta voitettu pronssi. Puharinen lähti hakemaan kisoista isoa menestystä, joten viimeisen päivän nappisuoritus teki todella hyvää 16-vuotiaalle keilaajalle. 

Puharisen sunnuntaihin mahtui monta onnistumista. Ennen finaalia hän voitti välierässä single-kultaa voittaneen Maxime Duboisin sekä ennen häntä turnauksen suursuosikkeihin kuuluneen Ruotsin William Svenssonin. 

- Oli aamulla vähän sekavat fiilikset, kun ei oikein tiennyt, että onko näistä kisoista nyt hyvä fiilis vai ei. Tämä voitto nyt kuitenkin kruunasi kaiken ja näistä tuli ikimuistoiset ja loistavat kilpailut myös itselleni. 

Suomi voitti turnauksessa myös toisen kullan, kun Mila Nevalainen ja Peppi Konsteri nappasivat parikilpailun voiton. Nevalainen juhli myös all event -hopeaa. Puharinen ja Jesse Ahokas voittivat paripronssia, minkä lisäksi tytöt nappasivat joukkuepronssia. 

- Mun mielestä meillä oli todella hyvä joukkue täällä. Poikien joukkueen sisällä oli aivan uskomaton joukkuehenki, kuten myös koko joukkueen kesken. Tätä parempaa ei voisi olla. 

 


« Palaa