SM-Liiga

Tulosta

GB on naisten SM-liigan mestari

GB:lle liiga mestaruus naisissa pitkän tauon jälkeen. Mestaruusjoukkueeseen kuuluivat Heidi Manninen, Senni Savikurki, Reija Lundén, Roosa Lundén, Elice Piksilä sekä Nina Kovanen.

27.04.2019

Helsingin GB voitti finaalissa Porin Giantsin 26-6.

Finaalissa molemmissa sarjoissa GB pystyi olemaan ratkaisuhetkiä kohden parempi joukkue. 

Ensimmäinen sarja näytti jo hetken taittuvan Giantsin hyväksi, mutta naisten SM-liigassa läpi kauden loistaneet Reija ja Roosa Lundén voittivat omat nainen naista vastaan -pelinsä ja GB vei lopulta 891- 862 ja ratkaisevat raskaat pisteet 12-4. 

Finaalin ensimmäiset sarjat: 

Heidi Manninen 224 - Piritta Maja 247
Nina Kovanen 214- Ani Juntunen 218
Reija Lundén 207 Peppi Konsteri 200
Roosa Lundén 246 – Sanna Pasanen 197 

Toinen sarja on myös vahvaa tekemistä GB:ltä. Nina Kovanen keilasi upean sarjan 258 tärkeään paikkaan, minkä lisäksi Giantsin Peppi Konsteri ja Sanna Pasanen eivät onnistu omissa peleissään voittamaan Lundénien äiti-tytär-kaksikkoa. 

Näin ollen tiukasti pistein 818-808 toisen sarjan voittanut GB nappaa myös raskaita pisteitä kuusi, ja voittaa toisen sarjan 14-2. 

Finaalin toiset sarjat:

Heidi Manninen 161 - Piritta Maja 219
Nina Kovanen 258 - Ani Juntunen 215
Reija Lundén 204 - Peppi Konsteri 183
Roosa Lundén 195 – Sanna Pasanen 191

GB voittaa mestaruuden pitkän tauon jälkeen, sillä viimeksi seura on juhlinut naisissa liigamestaruutta 2005 ja sitä ennen 1993. Reija Lundénille tämä tarkoittaa kolmatta mestaruutta ja mestaruuksia kolmella eri vuosikymmenellä.  

- Todella hieno fiilis. Onhan tämä hieno asia meille. Pitkä kausi takana ja paljon oli liigassa haastetta erityisesti Giantsia vastaan. Pienet erot ratkaisivat tänään, mutta pystyttiin puristamaan tarvittavat voitot, Reija Lundén tiivisti voiton ratkettua. 

Pelaajia tietysti jännitti, kun pelattiin isoista asioista. 

- Tänään pystyimme kuitenkin sen sivuuttamaan. Tai ainakaan ei näyttänyt, että meidän pelaajat olisivat puristaneet tänään liikaa. Aika vaputuneen näköistä tekemistä, Roosa Lundén puolestaan kertoo. 

Myös viime vuoden Suomen mestarille liigavoitto maistuu. 

- Itse en ole ollut voittamassa SM-liigaa aikaisemmin, joten hienolta tuntuu, Roosa sanoo.


« Palaa