Muut uutiset

Tulosta

Neljä uutta nimeä SKL:n Hall of Fameen

Numerolla 15. valittiin Pauliina Aalto.

29.04.2019

Suomen Keilailuliitto nimesi Pauliina Aallon, Sami Luodon, Teemu Raatikaisen sekä Ari Halmeen kunniagalleriaan kunnianosoituksena hienoista saavutuksistaan keilailun parissa.

Valinnat julkaistiin lauantaina 27.4. Helsingissä järjestetyssä Keilailugaalassa, jossa juhlaväki antoi menestystä niittäneille keilaajille raikuvat suosionosoitukset. 

Numerolla 15. nimetty Pauliina Aalto tuli tunnetuksi keilattuaan 2000-luvun taiteessa usean vuoden ammatilaiskiertue PWBA:ssa. Aikaisemmalta uraltaan Aallolta löytyy vuonna 1993 voitettu EM-kilpailuiden masters-kulta. Lisäksi hän voitti vuonna 1995 MM-kisoissa pari- ja joukkuekultaa Renossa.  Samana vuonna hän voitti henkilökohtaisessa Eurooppacupista hopeaa. Aallon palkintokaapista löytyy myös muun muassa Suomen mestaruus vuodelta 1995. 

Numerolla 16. valittu Sami Luoto keräsi puolestaan huiman määrän palkintoja toimiessaan maajoukkuevalmentajana. Hän toimi valmentajana vuosina 2000-2006, ja hänen aikanaan miesten maajoukkue oli Euroopassa lähes voittamaton. Luoto oli valmentajana historiallisissa vuoden 2005 miesten EM-kisoissa Moskovassa. Kyseisissä kilpailuissa Suomi voitti kaikki jaossa olleet kultamitalit. Hän toimi myös valmentajana Mika Luodolle, kun tämä voitti single-maailmanmestaruuden vuonna 2003. Sami Luoto on myös edelleen nuorin SM-voittaja, kun hän saavutti mestaruuden 16- vuotiaana Oulussa SM-kilpailuissa 1984. 

Numerolla 17. nimettiin puolestaan Teemu Raatikainen. Yksi maamme tunnetuimpia keilaajia pelasi vuonna 1991 suomalaisittain ikimuistoisessa MM-kilpailuiden Masters-finaalissa Mika Koivuniemeä vastaan ja saavutti henkilökohtaisen MM-hopean. Helsingin MM-kisoissa 1987 palkintokaappi täydentyi MM-trio- ja joukkuehopeamitaleilla. Lisäksi Raatikaisella on EM-joukkuekulta vuodelta 1993 Malmön kisoista. Ballmaster Openin paras sijoitus on 2. vuonna 2002. 

Numerolla 18. kunniagalleriaan nimettiin Ari Halme, joka saavutti mittavan keilailu-uran kansainvälisellä ja kansallisella tasolla. Hän saavutti vuoden 1999 MM-kilpailuissa sekä henkilökohtaisen masters-pronssin että trio-kullan. Lisäksi kansainvälisistä arvokisoista palkintokaapista löytyy muun muassa EM-kilpailuiden joukkuekulta vuodelta 1993 ja EM-joukkuepronssi vuodelta 2001. 

Näistä linkeistä näet tuoreiden Hall of Fame -valintojen esittelyt: 

Pauliina Aalto 
Sami Luoto 
Teemu Raatikainen 
Ari Halme 

Suomen Keilailuliiton Hall of Fame kokonaisuudessaan


« Palaa