SM-kilpailut

Tulosta

Otso Kahila ja Mila Nevalainen juhlivat kultaa SM-finaaleissa

Otso Kahila sai kruunun hyvälle kaudelleen junioreiden SM-finaaleissa. Hopealle nousi hienosti Tuomas Lahtinen ja pronssille Jani Soukka.

04.05.2019

Junioripoikien SM-finaalit saatiin päätökseen vielä myöhään lauantai-iltana. Voittajaksi nousi Otso Kahila tasaisen vahvan pelinsä ansiosta. Tytöissä Mila Nevalainen iloitsi kultamitalia tytöissä aikaisemmin päivällä.

Kahila oli pojissa round robin -vaiheen ykkönen, joten hän eteni suoraan finaaliin ja odotti vastustajaa välieräparista Tuomas Lahtinen - Jani Soukka. 

Lopulta Lahtinen nousi välierästä finaaliin pelattuaan yli parituloksen 427 kahteen sarjaan, ja samalla varmistui Soukan pronssimitali. 

Poikien finaali ei suurta draamaa tarjonnut lopussa, kun toisessa sarjassa Lahtisen pelaaminen sakkasi. Hänelle toiseen sarjaan vaatimaton tulos 159, ja kun Kahila oli voittanut jo avaussarjan, riitti kultamitalistin toisen sarjan 209 kirkkaasti kultamitaliin. 

- Kyllä päätin, että tänään en suotta hermoile ja pidän pään kylmänä. Nyt se riitti SM-kultaan ja on tämä hieno juttu, Kahila tiivisti pelien tauottua. 

Kahila edusti Suomea junioreiden EM-kilpailuissa, mutta mitalia sieltä ei tarttunut. Valinta arvoturnaukseen kertoo siitä, että kausi on kuitenkin ollut hyvä lupaavalle nuorelle keilaajalle, ja SM-kulta kauden loppuvaiheilla kruunasi Kahilan kautta tässä vaiheessa. 

- Ehdottomasti kruunu. Tälläkin kaudella ollut ylä- ja alamäkiä, joten kiva lopetella hiljalleen kautta voittoihin. Tämän voiton ja liiganousun myötä jäi positiivinen fiilis kaudesta, tuoretta liiganousija Mistralia edustava Kahila kertoo.  

SM-kullan merkitystä junioreissa ei tarvitse pitkään pohtia. 

- Pidän kyllä kovana saavutuksena. Ei näitä jokaisella ole eikä näitä ole helppo voittaa. Vain kerran kaudessa tätä pääsee yrittämään, Kahila sanoo. 

Mila Nevalaiselle myös kruunu loistokaudelle 

Aikaisemmin iltapäivällä varmistui puolestaan tytöissä vasta 14-vuotiaan Mila Nevalaisen SM-kulta. 

Vastassa finaalissa oli Nevalaisen tavoin suurimpiin suosikkeihin kuulunut Peppi Konsteri. Kaksikkohan voitti yhdessä junioreiden EM-kilpailuissa parikultaa. Tällä kertaa voitti Nevalaisen hyväksi kahden sarjan finaalissa 438-375. Pronssi jaettiin niin ikään maajoukkuekeilaaja Piitu Viiaselle.

- Totta kai tämä oli sairaan hieno juttu minulle, että pystyin tähän, Nevalainen sanoi mitalienjaon jälkeen. 

Nuorukainen sai vanhemmiltaan tukea pitkin päivän ja kiitosta hän jakoikin siihen suuntaan. Nevalaisen päivä oli pitkälti tasaisen vahvaa suorittamista, mutta päivän alussa tuli myös heikompia suorituksia, joista hän pääsi nopeasti yli. 

- Ekan kuuden sarjan alussa oli vaikeaa. Heitin liian ylhäältä ja väärällä pallolla. Isältä tuli siinä vaiheessa neuvo heittää alempaa ja toisella pallolla. Sieltä löytyi hyvä paikka ja siitä oikeastaan heitin loppupäivän aikana. 

Myös Nevalainen arvostaa junioreiden SM-kullan korkealle. 

- Tämä on itselleni kolmanneksi isoin voitto, jonka olen saavuttanut. Eli on tämä iso juttu. 

Loistavalle kaudelleen ei tarvitse hakea kaukaa vastauksia kaukaa. 

- Heitto on kunnossa tällä hetkellä ja välineet on oikeat, niin tässä tilanteessa on saanut luottavaisin mielin heittää, Nevalainen summaa. 

Omaa ystävää Konsteria vastaan finaali toi omanlaisen latauksen. 

- Kyllä mua jännitti senkin takia aika paljon.  Ei ehkä saanut ihan niin vapautuneesti heitettyä, mutta lopussa sitten jännitys hävisi. 

Sunnuntaina Somerolla keilataan juniorien jälkeen nuorten SM-finaalit. Aikataulu on vastaava kuin lauantaina, eli nuoret naiset aloittavat radoilla 9:30 ja nuoret miehet puolestaan noin 15:00.  

Teksti: Henri Havusela

 

 


« Palaa