Muut uutiset

Tulosta

GB voitti senioreiden mestaruussarjan kultaa

GB voitti toisen kerran peräkkäin senioreiden mestaruussarjan kultaa. Kuvassa vasemmalta Kai Virtanen, Tero Suokas, Pasi Laito, Teemu Raatikainen, Reija Lundén, Timo Raatikainen ja Jouko Kuossari. Kuva: Mariliis Muuk

05.05.2019

Helsingin GB voitti senioreiden mestaruussarjan kultamitalin toisena vuotena peräkkäin. Hopeaa saavutti Porin Giants ja pronssia Tampereen TKK.

Finaalin toinen sarja alkoi hienoisissa vaikeuksissa kummallakin joukkueella. Pallot alkoivat reagoida aiemmin, joka teki osumisesta vaikeampaa. Giants johti kolmen ruudun jälkeen 16 pisteellä. GB:n Pasi Laito ja Timo Raatikainen tekivät triplat 4-6 ruutuihin. Kai Virtanen säesti tuplalla. Giantsin Pasi Paalosalo ja Ari Valaranta tekivät myös triplat 4-6 ruutuihin, joten kuuden ruudun jälkeen Giantsin johto oli neljä pistettä.

Giants teki kahdeksanteen ruutuun pystärin. GB pysyi silti pelissä mukana, kun kolme pelaajaa teki kaadot. Ero tässä kohtaa 16 pistettä porilaisille. Ero pysyi samana yhdeksän ruudun jälkeen. Ari Halme teki tyhjän kymppiruutuun, jolla GB meni hienoiseen johtoon. Paalosalo teki kaadon ja reiän ja kun Teemu Raatikainen ei saanut kaatoa, niin ennen ankkureita Giants johti neljällä pisteellä. Kai Virtasen tehtyä kuudennen kaadon kymppiruutuun varmistui GB:lle toinen peräkkäinen senioreiden mestaruussarjan voitto. GB:lle toinen sarja ja samalla mestaruus pistein 869-853.

GB:n pelaajien sarjat olivat Pasi Laito 199, Timo Raatikainen 220, Teemu Raatikainen 185 ja Kai Virtanen 265. Giantsin sarjat puolestaan olivat Antti-Pekka Lax 195, Marko Tukiainen/Ari Halme 162, Pasi Paalosalo 262 ja Ari Valaranta 234.

GB:n joukkueenjohtaja Teemu Raatikainen oli hyvillään toisesta peräkkäisestä senioreiden mestaruussarjan voitosta.
- Tiukkoja olivat pelit sekä välierässä että loppuottelussa. Ratkaisut nähtiin viimeisessä ruudussa. Tällä kertaa kääntyi meille. Toisen finaalisarjan alussa osuminen vaikeutui kummallakin joukkueella. GB koetti ratkaista ongelmat pelaamalla suorempaan.
- Hieman suorennettiin linjoja ja Virtanen ja veljeni saivat hyvin kaatoja sen jälkeen, Teemu jatkoi. GB:llä on todella laaja joukkue, sillä he käyttivät kauden aikana seitsemää pelaajaa, sillä mukana olivat neljän pelaavan pelaajan lisäksi Reija Lundén, Jouko Kuossari ja Tero Suokas.
- Meillä on todella laaja ja tasokas nippu näissä peleissä, Kimmo Lehtonen ei ole vielä ollut mukana, mutta toivottavasti hänkin tulee joskus mukaan, Raatikainen sanoi.

Tiukat pelit olivat Teemun mieleen.
- Kaksi kovaa joukkuetta oli vastassa mitalipeleissä, mutta ehkä meillä kokemus oli se joka tämän ratkaisi, Teemu näki. Seniorikausi oli tässä, mutta pelaajilla on vielä muita edustuksia tälle keväälle.
- Jokke Kuossari, minä ja veljeni pelataan miesten SM-finaalissa, jonka lisäksi on edessä vielä firmakeilailun EM-kilpailut, jossa olen veljeni, Joonas Jähin ja Mikko Kaartisen kanssa samassa joukkueessa, Raatikainen kertoi. Ensi kaudella GB lähtee hakemaan kolmatta peräkkäistä seniorimestaruutta.
- Samalla tapaan kuin tällä kaudella, että valitaan neljä pelaamaan ilman vaihtopelaajaa. Rinkiä on sen verran, että voi vaihdella kierrosten välillä pelaajia sen mukaan miten kenelläkin kulkee, hän päätti.

Ensimmäinen sarja GB:lle näytöstyyliin

Loppuottelu alkoi GB:n hallinnassa jas otti sarjan puolivälissä 38 pisteen johdon, kun se teki ruutuihin 4 ja 5 pystärit eli kaadot jokaiselle pelaajalle. Raatikaisen veljekset olivat ottelussa elementissään, kun he painoivat kaatoja toinen toinen toisensa perään. Yhdeksännessä ruudussa oli jo yli sata pistettä. GB vei sarjan 969-894. GB:n pelaajien tulokset olivat Pasi Laito 224, Timo Raatikainen 256, Teemu Raatikainen 259 ja Kai Virtanen 230. Giantsilla duo Ari Halme-Ari Valaranta teki 191. He suorittivat vaihdon kuuden ruudun jälkeen. Antti-Pekka Lax keilasi 235, Marko Tukiainen 246 ja Pasi Paalosalo 222. Kun Giants voitti runkosarjan, niin sääntöjen mukaan pelataan toinen sarja. Tämän sarjan voittaja on mestari. Giants vaihtoi hieman pelijärjestystä. Antti-Pekka Lax siirtyi aloittajaksi, Marko Tukiainen pelaa toisena, Pasi Paalosalo kolmantena ja Ari Valaranta ankkurina. Ari Halme on vaihtopelaajana. GB:n pelijärjestys on sama kuin ensimmäisessä sarjassa.

Välierä GB:n ja TKK:n välillä oli todella jännittävä loppuun saakka. Neljän ruudun jälkeen oltiin pisteelleen tasatilanteessa. TKK otti pienen johdon seuraavissa ruuduissa, kun Timo Rytkönen ja Petri Keituri tekivät tuplat. Seitsemän ruudun jälkeen he johtivat 23 pisteellä. Yhdeksännessä ruudussa GB:n Timo ja Teemu Raatikainen tekivät reiät ja TKK:n johto kasvoi 38 pisteeseen.

Kymppiruudussa GB ajoi eroa kiinni heitto heitolta. Timo Raatikainen painoi triplan loppuun ja hänen veli Teemu tuplan ja yhdeksän. Ennen ankkureita GB oli ottanut jo kahdeksan pisteen johdon. TKK:n ankkuri Mika Lahden kymppiruudun heitto osui keskelle kärkikeilaa jättäen pystyyn kakkoskeilan. Sen hän paikkasi, mutta voitonavaimet olivat GB:n Kai Virtasella. Hän jätti avausheitolla ysikeilan pystyyn ja paikkasi sen varmasti. GB loppuotteluun luvuin 837-829.

Loppuottelussa kohtaavat Giants ja GB. Senioreiden mestaruussarjan sääntönä on se, että jos runkosarjan voittaja voittaa loppuottelun ensimmäisen sarjan, niin se on mestari, mutta jos häviää, niin pelataan toinen sarja. Loppuottelu alkoi heti välierän perään.

Giants pelaa joukkueella Ari Halme, Antti-Pekka Lax, Marko Tukiainen, Pasi Paalosalo. Vaihdossa on Ari Valaranta. GB puolestaan samalla kuin välierän eli Pasi Laito, Timo Raatikainen, Teemu Raatikainen ja Kai Virtanen. Vaihtopelaajana on Reija Lundén.

Pelejä voitte seurata online scoringin kautta. Ottelu pelataan rataparilla 7-8

Online scoring

Valtakunnansarjan sivulle

 

Olli Pakonen 

 

 


« Palaa