SM-kilpailut

Tulosta

Lauri Sipilälle ensimmäinen nuorten SM-kulta - Teea Mäkelä kirkasti viime vuoden mitalin

Lauri Sipilä oli tänä vuonna nuorten miesten SM-finaalien ykkösnimi.

06.05.2019

Sunnuntai-iltana saatiin Somerolla päätökseen junioreiden ja nuorten SM-finaalit. Lauri Sipilä oli pitkälle iltaan venyneen nuorten miesten ykkösnimi tänä vuonna.

Sipilä pelasi loppuottelussa round robinin jälkeen ykkössijalla ollutta Niko Oksasta vastaan.

Oksasen oma peli ei loppuottelussa kulkenut odotetusti, mutta hänelle täytyy antaa hatunnosto myös pitkästä päivästä. Oksasen ykköspallo halkesi jo päivän alussa ensimmäisen sarjan aikana, mutta tästä huolimatta hän oli 11 pelatun sarjan jälkeen tuloksissa korkeimmalla puhtaalla tuloksella 2439. 

Yhteistuloksien kakkoseksi puhtaalla tuloksella 2340 yltänyt Sipilä kohtasi välierässä Niko Paanasen. Taistelu loppuottelupaikasta oli tasainen, sillä Sipilä voitti avaussarjan yhdeksällä pisteellä ja toisen sarjan kolmen pisteen erolla, yhteispisteet Sipilän hyväksi 390-378. 

Loppuottelussa Oksasen oma peli takkuili, mikä avasi Sipilälle ovet mestaruuteen. Toisaalta Sipilän oma pelaaminen kulki hänen heittäessään loppuottelun sarjoihin komeat pisteet 222 ja 234. 

Loppuottelu:
Niko Oksanen - Lauri Sipilä
177 - 222
154 - 234
331 - 456

Sipilälle nuorten SM-kulta oli ensimmäinen. 

- Hienolta tämä tuntuu erityisesti senkin takia, koska ikäni puolesta nämä olivat minulle viimeiset SM-kilpailut nuorten sarjassa, Sipilä sanoi helpottuneen oloisena voiton ratkettua. 

Hän ei ole keilannut tämän kauden aikana paljoa, joten kovien nimien taakse jättäminen oli kova suoritus. 

- Ilman sen suurempia odotuksia lähdin keilaamaan tähän päivään. Yleensä silloin se paras tulos tuleekin, kun ei yritä liikaa ja keskittyy jokaiseen heittoon. Radat sopivat tänään. Hyvin on kausi mennyt niissä kisoissa, joihin olen osallistunut. Irlannissa olin heittämässä EBT:tä ja siellä olin viides. Sekin oli hyvä saavutus. 

Teea Mäkelä kirkasti mitalin 

Nuorissa naisissa aikaisemmin sunnuntaina SM-kultaa varmisti Teea Mäkelä, joka oli viime vuoden hopeamitalisti. 

- Aika paljon tämä merkitsee, koska onhan tämä hyvä saavutus kovatasoisessa kilpailussa. Heitot onnistuivat tänään ja oli aika rauhallista tekemistä itseltäni, Mäkelä sanoo.

Mäkelä kohtasi finaalissa Ani Juntusen, joka oli yhteistuloksissa ykkösenä 11 sarjan jälkeen. Pronssi jaettiin tänä vuonna Marjaana Hytöselle, jonka Mäkelä voitti välierässä yhteistuloksella 441-385.

Loppuottelussa ero ratkesi jo pitkälti avaussarjassa, kun Mäkelä heitti tuloksen 222 Juntusen jäädessä 162 pisteeseen. 

Loppuottelu: 

Ani Juntunen - Teea Mäkelä 
162 - 222 
197 - 202 
359 - 424 

Mäkelä on ollut tyytyväinen kauteensa kauttaaltaan. 

- Hyvin on mennyt. Heitto on mennyt kauden aikana parempaan suuntaan ja hyviä tuloksiakin on tullut loppukaudesta.  

 

 

 

 


« Palaa