Arvokilpailut

Tulosta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö keilailun EM-kilpailuiden suojelijaksi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö lupautui suojeliaksi miesten EM-kilpailuihin 2020. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

09.05.2019

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Helsingissä 12.-23.8.2020 järjestettävien keilailun miesten EM-kilpailuiden suojelijaksi.

Ensi vuonna Helsingissä pelattavien kotikisojen järjestelyt ovat jo hyvässä vauhdissa. Kisanäyttämönä toimii Talin keilahalli, jonne odotetaan saapuvan osallistujia noin 30 eri maasta. Suomi isännöi edellisen kerran aikuisten arvokilpailuita vuonna 1987, jolloin Helsingissä pelattiin miesten ja naisten MM-kilpailut.

- Viimeisistä kotikilpailuista on vierähtänyt aikaa ja olemme todella iloisia, että kilpailut myönnettiin nyt Suomelle. EM-kilpailut saavat arvoisensa suojelijan Tasavallan presidentistä Sauli Niinistöstä, ja olemme otettuja, että hän suostui tähän kunniatehtävään, kommentoi Suomen Keilailuliiton toiminnanjohtaja Sami Järvilä.

Kansainvälisesti tunnettu Talin keilahalli on Euroopan suurimpia keilahalleja, ja sillä on aikaisempaakin historiaa presidenttien kanssa. Presidentti Urho Kekkonen vihki Talin keilahallin käyttöön 26.10.1973.

Vaikka Suomessa järjestetyissä keilailun arvokilpailussa on ollut tauko, on Suomen maajoukkue menestynyt vuosikymmenien aikana loistavasti. Pelkästään 2000-luvulla Suomen maajoukkue on saavuttanut miehissä ja naisissa yhteenlaskettuna yli 70 arvokisamitalia, joista 23 ovat kultaisia.

- Hienoa, että saadaan EM-kilpailut toimimaan keilailun osalta suomalaisen huippu-urheilun näyteikkunana, Järvilä sanoo.


« Palaa