SM-kilpailut

Tulosta

NAISTEN SM-KILPAILUJA VIIKKO JÄLJELLÄ

14.05.2019

Naisten SM-kilpailujen kaksi ensimmäistä viikkoa on pelattu ja tulostaso on pysynyt kohtuullisen maltillisena

Kilpailut käynnistyivät maanantaina 29.4. klo 18.30 pelatulla erällä, jossa parhaasta tuloksesta 1621 vastasi Mervi Klemettilä, KosBo. Näyttääkin siltä, että Mervin tulos on lähellä A-tason finaalirajaa.
Muita A-tason finaalirajaennusteen ylittäneitä ensimmäisen viikonlopun aikana olivat seurakaverit Petra Eriksson-Sola 1627 ja Tuula Kemppainen 1710, Nasevat. Parikilpailussa Nasevien pari on tällä hetkellä sijalla kolme.
Muissa viikonlopun erissä ei A-finaalirajaa hätyytelty, mutta muutama tällä hetkellä Naisten B-SM kilpailujen 16 parhaan joukkoon yltävä tulos nähtiin.

Siirryttäessä toiselle viikolle oli ennakkoon odotettavissa kisojen kovatasoisimmat erät. Lauantaina aamusta radoille asteli siskokset Nina Kovanen ja Heidi Manninen Mercurista, heille molemmille Lahden olosuhteet tuntuivat sopivan ja tulostakin tuli, Nina 1678 ja Heidi 1633.

Lauantai-iltapäivän erässä olikin sitten pelivuorossa Bay ja Giants, joiden kokoonpanot vilisivät maajoukkuepelaajia (nykyisiä, entisiä, junnuja ja nuoria). Tästä huolimatta, tai juuri tämän takia tulostaso jäi ehkä vähän odotettua matalammaksi. Erän parhaasta tuloksesta 1713 vastasi Suomen kärkinaisiin kuuluva Sanna Pasanen, Giants, hänen parinaan tuloksen 1643 heitti Piritta Maja, Giants. Heidän yhteistulos riittää parikilpailussa tällä hetkellä sijalle kaksi.
Erässä nähtiin myös kolmas varma finaalitulos 1685, jonka saalisti itseään harrastelijaksi tituleeraava Hannele Impola, Bay.

Äitienpäivänä aamuerässä oli vielä kovin hiljaista, liekö sitten aamukahvit vuoteeseen tarjoiltuna vieneet voiton keilailulta? Iltapäivän erään olikin sitten jo enemmän heränneitä ja vielä hyviä tuloksiakin nähtiin.
Parikilpailun kärkeen ja paikat finaaliin keilasivat Jonna Jokinen, Cherry 1744 ja Jenni Heino, Cherry 1654.
Myös viime vuoden puolustava mestari Roosa Lundén, GB oli samassa erässä ja merkkautti tuloksen 1680, joka ei kyllä tullut mitenkään helpolla, vaan viimeiseen kolmeen sarjaan Roosa heitti huimat 750 pistettä. Totuttuun tapaan Roosan parina heitti näin Äitienpäivän kunniaksi Reija Lundén, GB, hänen pelinsä oli tasaisen varmaa ja tuloskin 1643 varmaa finaalitasoa.

Viimeisellä viikolla omaa tasoa on tulossa Lahteen mittauttamaan vielä n. 130 naista.
Sunnuntain 19.5. klo 14.30 erän jälkeen on selvillä molempien tasojen A ja B 16 parasta, jotka jatkavat 25.-26.5. pelattaviin loppukilpailuihin.

 

Tulossivulle

 

Teemu Asplund


« Palaa