SM-kilpailut

Tulosta

NAISTEN SM-KILPAILUJEN ALKUKILPAILUT PÄÄTÖKSEEN

21.05.2019

Viimeinen viikko naisten SM-kilpailuissa ei tuonut suuria muutoksia finalisteihin A-tasolla.

Lauantaina aamuerään oli ilmoittautunut kaksi varmasti monelle tuttua ja menestynyttä keilaajaa takavuosilta Katja Lahdelma ja Minna Mäkelä. Hehän pelasivat aikanaan jo samassa lahtelaisessa Sirkut keilaseurassa ja päättivät tänä vuonna osallistua parina näihin kisoihin ja seuraksi valikoitui tällä kertaa Harrastaja-Lahti.

Katja onkin viimeaikoina selvästi innostunut lajiin uudelleen ja se näkyi myös tekemisessä. Tuloksella 1680 ilman suuria romahduksia pelin aikana hän lunasti varman finaalipaikan itselleen. Parina heittäneen Minnan peli oli tulosten valossa tasaista, mutta huippusarjat jäivät puuttumaan ja tulos 1556 ei aivan riittänyt finaaliin.

Erässä nähtiin myös sen hetken kärkitulos 1512 B-tasolla, jonka meille tarjoili Tampereen Missari seuraa edustava Marja-Leena Lindfors. Myös toinen B-tason finaaliin oikeuttava tulos 1452 merkkautettiin ja sen arkkitehtina toimi Vantaan Elevenissä heittävä Satu Löfgren.

Lauantain iltapäivän erässä nähtiin kaksi finaalitulosta, joista toisen nappasi A-tasolle Piitu Viianen, Bay hiukan ailahtelevalla pelillä parhaan sarjan ollessa 279 ja huonoin 148.

Lopputulos 1613 oli kuitenkin hyvää tasoa ja sillä ainoana juniori-ikäisenä paikka sunnuntaille. Toinen finaalitulos 1422 oli kaksi pistettä tarvittavan rajan yli ja siitä vastasi Ylöjärven Lucky Ladies seuraa edustava Maarit Huhtala.

Sunnuntain puolelle siirryttiin lämpimissä (ulkoilma) ja rauhallisissa (osallistujamäärä) tunnelmissa. Viimeisen alkukilpailupäivän ensimmäiseen erään oli ilmoittautunut vain 15 pelaajaa. Se ei kuitenkaan estänyt Eli Hagaa, aCat, heittämästä itseään kärkipaikalle B-tason puolella tuloksella 1532.

Jos oli aamuerässä hiljaista, niin vastaavasti kilpailujen viimeinen erä oli kisojen ainoa täysi erä. Finaalin oikeuttavia tuloksia ei erässä nähty. Lähimmäksi pääsi B-tasolla Hillevi Nokelainen, WBT jääden vain kolmen pisteen päähän rajasta.

Joukkuekilpailun kultamitalien arvoisesti kaatoivat ainoina parituloksen 6442 ylittäneet Giantsin naiset Piritta Maja, Sanna Pasanen, Peppi Konsteri ja Ani Juntunen. Kakkostila kisaemännille, eli Bayn kvartetille Krista Pöllänen, Eliisa Hiltunen, Hannele Impola ja Vilma Salo ripustetaan hopeaa kaulaan tuloksella 6324.

Pronssille vaadittiin tulos 6231 ja sen tehtailivat Mercurin ladyt Anu Peltola, Taija Rolig, Nina Kovanen ja Heidi Manninen.

Parikilpailun puolella voittoisa kaksikko Jonna Jokinen ja Jenni Heino, Cherry takoi taululle tuloksen 3398 ja sillä sitä kirkkainta kaulaan. Hopeaa saavuttivat jo joukkuekilpailussa ykköseksi yltäneet Piritta Maja ja Sanna Pasanen, Giants.

Pronssimitalit matkaavat toinen Raision suuntaan ja toinen Jyväskylän suuntaan, osoitteen päättävät Petra Eriksson-Sola ja Tuula Kemppainen, Nasevat.

Kokonaisuudessaan Naisten-SM kilpailujen alkukilpailua kävi heittämässä 370 naista, joka oli 23 vähemmän kuin viime vuonna Turussa ja 39 vähemmän kuin 2017 Tapiolassa.

Pohdittavaa siis varmasti riittää tulevaisuuteen millä laskeva trendi saataisiin pysäytettyä ja onko kisat nykymuodossaan tehokkaimmat ja mieluisat kaikille osapuolille.

Viikonloppuna ovat sitten edessä tämän vuoden kisojen huipentumat finaalien muodossa. Lauantaina ovat vuorossa B-tason ja sunnuntain A-tason finaalit.

SKL kuvaa B-tason finaaleista lauantaina pudotuspelit ja sunnuntaina livekuvaa tulee Youtube-kanavalla aamusta alkaen aina välieriin saakka, mitkä sitten televisioidaan YLE TV2 kanavalla klo 18.00 alkaen. 

Teemu Asplund


« Palaa