SM-kilpailut

Tulosta

Ann-Marie Tahkoniemelle SM-kultaa naisten B-tasolla

Ann-Marie Tahkoniemi (kesk.) juhli naisten B-tason SM-kultaa. Leena Pylkkänen (vas.) saavutti hopeaa ja Maria Sipilä pronssia.

25.05.2019

Raumalaisseura GH:ta edustava Ann-Marie Tahkoniemi kruunattiin Lahden keilahallissa naisten B-tason mestariksi SM-finaaleissa. 

Round robinin jälkeen ykkösenä suoraan loppuotteluun eteni lahtelainen Leena Pylkkänen, joka jäi odottamaan vastustajaa välieräparista Tahkoniemi-Maria Sipilä. 

Välierässä keilattiin kaksi sarjaa, joiden yhteistulos ratkaisi paikan loppuottelussa.

Välierän tasaisessa ensimmäisessä sarjassa yhdeksänteen ruutuun edettiin Tahkonniemen 13 pisteen johdossa, mutta Sipilä teki ysiruutuun kaadon ja kavensi tilannetta.
Sipilä heitti myös kymppiruutuun kaksi kaatoa ja viimeisellä seitsemän pois.

Tahkonniemi pysyi pelissä mukana aloittamalla oman kymppiruutunsa kaadolla ja kaatamalla toisella kahdeksan, minkä ansiosta hän varmisti ensimmäisestä sarjastaan paremmat pisteet. Lopulliset tulokset avaussarjoista 175-170, joten toiseen sarjaan lähdettiin vain viiden pisteen erolla.

Toisen sarjan alussa Tahkonniemi ei löytänyt parasta virettään alkuun ja hänellä tuli ikäviä missejä kahteen ensimmäiseen ruutuun Sipilän aloittaessa kaadolla ja paikolla.
Tahkonniemi sai nopeasti pelistään kiinni ja pelasi kaksi seuraavaa ruutua ehjää ja heti perään kahden kaadon jono. Sipillä tuli oman pelinsä kanssa vaikeuksia, eikä kolmen ensimmäisen ruudun jälkeen ehjiä ruutuja meinannut tulla millään.

Eroa tehnyt Tahkoniemin piti pintansa, vaikkakin Sipilä petrasi otteitaan. Kahden sarjan päätteeksi Tahkoniemi keräsi pisteet 338 Sipilän 322 vastaan. Näin ollen Sipilälle pronssimitali kaulaan ja Tahkoniemi finaaliin Pylkkästä vastaan.

Tahkoniemi mestariksi

Loppuottelussa aluksi Tahkoniemen pelaamisessa paineet näkyivät, eikä hän saanut neljään avausruutuun pelattua ehjää, kun taas Pylkkäsellä oli vain yksi missi viiteen ruutuun. Tahkoniemi sai pelistään paremmin kiinni, kun taas Pylkkäsellä oli vuorostaan hankalampaa avaussarjan lopussa, ja alun ero kapeni.
Vahvan petraamisen ansiosta Tahkoniemi nousi vielä pisteissä ohi ennen avaussarjan päätöstä tehtyään kymppiruutuun. Avaussarja Tahkoniemen hyväksi 161-155, joten pienellä erolla lähdettiin ratkaisevaan sarjaan.

Toinen sarja alkoi tuloksellisesti paremmin molempien pelatessa neljä ruutua ehjää, mutta kaatojonot puuttuivat, joten erot pysyivät vieläkin pieninä. Vitosruutuun Pylkkäselle tuli missi ja samoin kuudenteen ruutuun, minkä jälkeen ero oli Tahkoniemen hyväksi yhteispisteissä 16 pistettä.

Tahkoniemi heitti seitsemänteen ruutuun kaadon, minkä ansiosta ero kasvoi entisestään. Lopulta Pylkkänen heitti kasiruutuun missin ja ysiruutuun reiän, mikä teki jo ratkaisevan eron Tahkoniemen hyväksi.

Kahden sarjan yhteispisteet lopulta raumalaisen Tahkoniemen hyväksi yhteispistein 355-305. 

Raumalaisseura HT:ta edustava eurajokelainen Tahkoniemi oli suorastaan hämmentynyt kultamitali kaulassa.

- Tämä merkitsee minulle paljon, mutta itselleni tämä oli samalla yllätys, sillä jo tänne finaaleihin pääsy oli minulle saavutus. Olen keilannut vähän tällä kaudella, vain muutaman kymmenen sarjaa. 

Tuore Suomen mestari koki henkisten asioiden ratkaisseen voiton. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Tahkoniemi ylsi ylipäätään B-tason SM-finaaleihin.

- Tämä päivä oli niin pitkä ja monta sarjaa pelattiin, joten tänään pärjäsi pitämällä ajatukset kasassa. Psyykkasin itseäni, jotta sain pidettyä pelaamisen hyvänä. 

SM-finaalit jatkuvat Lahdessa sunnuntaina A-tason SM-finaalien merkeissä.  16 parasta sunnuntaille selviytynyttä naista selvittävät aluksi kolme mitalipeleihin etenevää keilaajaa, minkä jälkeen luvassa ovat sekä naisten että miesten mitalipelit. Miesten ja naisten A-tason SM-finaalit keilataan Lahdessa sunnuntaina ja ratkaisuhetket lähetetään Yle TV2 -kanavalla klo 18:00 alkaen. 

Naisten B-tason finaalien tulokset ennen mitalipelejä näet tästä linkistä aiemmasta tulosseurannasta: 

SKL:n tulosseuranta aikaisemmin lauantaina


« Palaa