SM-kilpailut

Tulosta

Henrik Löflund keilasi B-tason SM-kultaa

Henrik Löflund on vuoden 2019 B-tason SM-kultamitalisti

25.05.2019

Tammisaaren DBS:ä edustava Henrik Löflund voitti kultaa Turussa keilatussa miesten B-tason SM-kilpailussa. Hopeaa saavutti Helsingin GB:n Leevi Saikkala ja pronssia Tampereen Seiskojen Joni Hietala.

Henrik Löflund voitti loppuottelussa Leevi Saikkalan pistein 444-389 ja otti uransa makeimman voiton.
Loppuottelun alkuun Löflund teki tripan, johon Saikkala vastasi tuplalla 3-4 ruutuihin. Löflundin tehtyä reiän kuudenteen ruutuun ero kaventui hänen edukseen neljään pisteeseen. Saikkala teki 4,6,7 ja 10 reiän seitsemänteen ruutuun ja Löflund kasvatti hieman johtoaan. Henrik teki vielä tuplan 9-10 ruutuihin ja vei sarjan lukemin 211-191.

Toisen sarjan alkuun nuori Saikkala hyökkäsi voimakkaasti. Hän teki viisi kaatoa sarjan alkuun ja kun Löflund teki neljään ensimmäiseen ruutuunsa kaksi reikää, oli Saikkala siirtynyt yli 40 pisteen johtoon. Kuudenteen ruutuun Saikkala teki tyhjän ja Löflund iski. Hän painoi sarjan loppuun seitsemän kaatoa ja marssi vastustamattomasti voittoon. Toinen sarja Henrikille 233-198 ja B-tason SM-kulta lukemin 444-389.
25-vuotias tammisaarelainen sähköasentaja oli yllättynyt voitostaan.
- En oikein pitänyt edes realistisena, että olisin voinut pärjätä täällä, mutta voitto tuli ja fiilis on totta kai mahtava, Henrik tunnelmoi.
Keilailua 15 vuotta harrastanut Löflund keikkui koko päivän kärkisijoilla. Syy tähän löytyi hänen mukaansa siitä, että hän sai hyvin kaatoja.
- Kaatoreaktioni oli hyvä oikeastaan koko loppukilpailun ajan. Esimerkiksi ensimmäisessä osiossa ei ollut yhtään puhdasta sarjaa ja silti seitsemän kertaa meni yli 200, joten kaatojonoja tuli kivasti, hän sanoi.
Loppuottelussa Löflund oli pitkään kuskin paikalla, mutta Saikkalan kaatojono toisen sarjan alkuun sai hänet mietteliääksi.
- Kun kaveri teki siihen kaatopötköä ja ero kasvoi, niin ei auttanut kuin nostaa taistelutahtoa ja tällä kertaa se riitti kultamitaliin, Henrik hymyili.
Tammisaarelaiselle tuli päivän vaikein hetki round robinin kahdessa viimeisessä ottelussa, kun hän sai yhdet bonukset 181 ja 175 sarjoilla.
- Siinä loppui puhti, mutta onneksi sain väännettyä seitsemännen pelin loppuun kaatojonon, niin pääsin sentään mitalipeleihin mukaan, Löflund totesi.
Henrikille keilailussa tärkeintä on hauskanpito.
- Minulla ei suuremmin ole tavoitteita, vaan heitän omaksi ilokseni sen mitä ehdin. Olisihan se mukava vaikka Ballmaster Openia käydä tulevaisuudessa pelaamassa, Löflund totesi.

Välierän ratkaisu viimeiseen ruutuun 

Välierässä Löflund voitti Tampereen Seiskoja edustavan Joni Hietalan lukemin 391-359. Ensimmäinen sarja meni Löflundin hallinnassa ja hän vei sen pistein 211-184. Toisessa sarjassa Löflundin kaadot katosivat, mutta hän paikkasi hyvin. Hietala puolestaan sai kaatojuonesta kiinni, vaikka toisen sarjan alkuun tuli kolme pahaa ryhmää, joista jokaisesta tyhjä. Hän teki kolme kaatoa ruutuihin 7-9 ja olisi mennyt kolmella kaadolla kymppiruutuun loppuotteluun. Kymppiruudun ensimmäisellä heitolla pystyyn jäi kuitenkin kymppikeila. Toinen sarja Löflundille 180-175.

Round robinissa taistelua mitalipelipaikoista

Round robinissa Leevi Saikkala piti yhtä sarjaa lukuun ottamatta kärkipaikan, jolloin kärjessä kävi Henrik Löflund. Saikkala varmisti kärkipaikan mitalipeleissä kuudennen pelin voitolla. Kahdesta muusta mitalipelipaikasta käytiin taistelua loppuun saakka. Joni Hietala voitti Löflundin seitsemännessä ottelussa 209-175 ja otti toisen paikan mitalipeleihin. Löflund pysyi kolmantena, vaikka Helsingin Ke-Ron Janne Stenroos teki kovan nousun neljän viimeisen ottelun voitolla. Eroa heidän välilleen jäi lopulta 36 pistettä.

 

Olli Pakonen

Välierä  
Hietala - Löflund 359 - 391
    184 - 211
    175 - 180
     
Loppuottelu  
Saikkala - Löflund 389 - 444
    191 - 211
    198 - 233
     
     
Lopullinen järjestys  
1. Henrik Löflund DBS, Tammisaari
2. Leevi Saikkala GB, Helsinki
3. Joni Hietala Seiskat, Tampere

« Palaa