SM-kilpailut

Tulosta

Piritta Majalle ja Joonas Jehkiselle SM-kultaa

Joonas Jehkinen ja Piritta Maja juhlivat Suomen mestaruutta.

26.05.2019

TV-finaaleiden ykkösiksi nousivat naisissa kolmannen SM-kultansa napannut Piritta Maja sekä miehissä huikean kauden keilannut Joonas Jehkinen.

Piritta Maja kohtasi sunnuntaina naisten SM-finaaleiden loppuottelussa Jonna Jokisen, joka voitti välierässä pronssimitalisti Jenni Heinon.

Todella tasainen finaali ratkesi kahden sarjan pelissä vasta viimeisissä ruuduissa.
Jokinen oli Majaa vahvempi avaussarjassa niukasti pistein 211-202. Toisessa sarjassa keilaajat menivät myös pisteissä rinta rinnan. Lopulta Jokiselle jäi ratkaisevaan kymppiruutuun reikä, kun taas Maja pystyi pelaamaan ehjää.

Yhteispisteet Majan hyväksi 409-388 ja palkintokaappiin uran kolmas Suomen mestaruus.

- Herranjestas SM-kultaa ja vasta kolmannen kerran 30 vuotta kestäneellä uralla, niin eihän näitä liikaa ole, Maja tunnelmoi loppuottelun päätyttyä.

Päivä oli naisille pitkä, kun ensin keilattiin kahdeksan sarjaa, sen jatkeeksi seitsemän sarjaa round robinia ja lopuksi mitalipelit.

- Tykkään näistä pitkistä päivistä. Nämähän ovat ihan parasta, kun niin paljon ehtii tapahtua ja tilanteet muuttuvat kilpailun aikana. Siinä vaiheessa, kun ei pysty ehkä parhaimpaansa, kokemuksesta on hyötyä, kun tietää selviävän haasteista ja luottaa siihen, että vaikeuksiin löytyy ratkaisut, Maja kuvaili.

Maja oli vahva pitkin päivää ja hän näki maltin olleen avainasemassa mestaruuden varmistamiseksi.

- En menettänyt hermojani, kun tämä kilpailu oli jossain vaiheessa kaikille vähän hankalaa. Pyrin rauhassa koko ajan heittämään kahden sadan pisteen sarjoja, koska tiesin sen riittävän. Pyrin pitämään homman tarpeeksi yksinkertaisena, jotta pysyn poissa vaikeuksista. Se oli järkevä pelisuunnitelma ja sitä toteutin läpi päivän oikeastaan.

Loppuottelut miehissä ja naisissa lähetettiin Yle TV2 -kanavalla. Maja ei ottanut liikaa paineita kameroista.

- Tosi siistiä oli. Onhan se sen verran harvinaista päästä heittämään TV-finaaleihin, että se tuntuu hienolta. Ja keilailulle tämä on hyvä, kun monet sellaiset pääsevät seuraamaan, jotka eivät muuten lajia niin hyvin tunne.

Jehkisen upealle kaudelle kruunu

Joonas Jehkinen voitti tammikuussa Ballmaster Openin ja hänen edustamansa Mainarit juhli miesten SM-liigan kultaa. Nyt kruunuksi kaudelle Jehkinen saavutti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen mestaruuden.

Loppuottelussa hän voitti jännittävien vaiheiden jälkeen Samu Valarannan. Pronssi miehissä jaettiin Juho Rissaselle, joka hävisi välierässä Valarannalle. Tasaisen ensimmäisen sarjan jälkeen Valaranta paukutti toisen sarjan alkuun neljä kaatoa alusta ja seitsemän kaatoa kahdeksaan ruutuun.

Tilanne näytti tukalalta Jehkisen kannalta, mutta mitä vielä. Kovassa iskussa koko kauden pelannut Jehkinen vaihtoi kesken toisen erän palloa, lopetti sarjansa seitsemän kaadon jonoon ja varmisti Suomen mestaruuden pistein 440-424.

- Erittäin upeat fiilikset ja mietinkin ennen tätä, että jos tämän pystyn voittamaan, on kausi ollut melko täydellinen omalta osaltani. Valaranta tuli ohi vielä toisessa sarjassa, mutta sitten tein oikeita ratkaisuita ja pystyin keilaamaan hyvin lopun, Jehkinen linjasi.

Miehet keilasivat jo viikko sitten SM-finaalit mitalipelejä lukuun ottamatta. Odottavan aika oli pitkä.

- Kyllä tämä viikon odottelu tuntui haasteelliselta, kun olisi halunnut heti päästä pelaamaan ja joka päivä tämä oli mielessä. Tilanne vaati hermoja.


« Palaa