Muut uutiset

Tulosta

100 % Open 2019 uudella konseptilla

Kuvassa vasemmalta Mikael Oksanen, Tommi Teivainen, Karri Oksman ja Joonas Reponen. Kuva: Marja Hongisto

04.06.2019

Turussa Kupittaalla keilattu TuWen erikoiskisa, 100 % Open 2019, on saatu päätökseen.

Koska kisa oli yhtä aikaa Kupittaalla käytyjen miesten SM-kisojen kanssa, kilpailuerät olivat poikkeuksellisesti vain torstaisin.

Onneksi Sarjojen sarjan loputtua maaliskuun lopussa, maanantai-iltaan saatiin yksi kilpailuerä lisää. Aikaisempina vuosina finalisteja on ollut 32, mutta nyt uudessa formaatissa heitä oli 20.

Muutoksista huolimatta, tai ehkä juuri niistä syistä johtuen, kisa sai yllättävän hyvän vastaanoton.

Kilpailusuorituksia 106 keilaajalta tuli yhteensä 226, mikä on vain 13 vähemmän kuin viime vuonna. Viikkokilpailijoista peräti 77 % otti osaa kisaan, kun se alimmillaan on ollut vain 40 %. Turboja (kuudennen sarjan puhdas tulos) heitettiin 36 kpl ja neljä parasta heistä pääsi finaaliin.

Kilpailu on suunnattu erikoisesti aloittelijoille ja nuorille keilaajille. Finalisteista heitä oli 11, joten tältä osin tämä tavoite saavutettiin.

Ensilisenssijärjestelmä on oiva apukeino markkinoida tällaista kilpailua. Tämän vuoden kaksi parasta olivat kuitenkin tasoituksettomia keilaajia, joten kisa soveltuu toki kaikille keilaajille. Alkukilpailun voitti Starttiklubin Timo Lehtonen tuloksella 1617. Viimeisenä finaaliin tuloksella 1385 pääsi Helsingin Patteria edustava, mutta Turussa asuva Tommi Teivainen.

Finaalissa keilattiin ensin viisi sarjaa, jonka jälkeen kuusi parasta pääsi jatkoon. Tämän osion paras oli Teivainen keskiarvolla 253. Hän pääsi yrittämään kolmesatasta, mutta viimeisellä heitolla jäi yksi keila pystyyn.

Muut jatkon menijät olivat TPS:n Karri Oksman (238,8), TuWesta Mikael Oksanen (233,8), Joonas Reponen (231,6), Jori Kaijanen (227,8) ja Pertti Ojala (224). Ensimmäinen putoaja oli TuWen Markku Fredrikson (218,6).

Ensimmäisessä Shoot Outissa kohtasivat Reponen, Kaijanen ja Ojala. Tässä yhden sarjan pelissä Reponen oli ylivoimainen tuloksella 260. Seuraavassa osiossa kohtasivat Oksman, Oksanen ja Reponen. Tasaisen kisan voitti lopulta Kari Oksman tuloksella 238. Näin hän eteni loppuotteluun Tommi Teivaista vastaan.

Loppuottelussa keilattiin kaksi sarjaa. Ensimmäisen sarjan voitti Teivainen selvästi numeroin 216–177. Toisessa sarjassa Oksmanin peli alkoi kulkea ja Teiavisen voitto ei ollutkaan niin selvä.

Oksman voitti sarjan pistein 244–227, mutta se ihan riittänyt voittoon, vaan Teivainen voitti yhteispistein 443–421.

Shoot Outin lopullinen järjestys:

1. Tommi Teivainen, Patteri

2. Karri Oksman, TPS

3. Mikael Oksanen, TuWe

4. Joonas Reponen, TuWe

5. Pertti Ojala, TuWe

6. Jori Kaijanen, TuWe

TuWe Keilailu kiittää kaikkia kisaan osallistuneita ja toivottaa hyvää ja kaatorikasta kesää keilaajille! 

Teksti: Marja Hongisto


« Palaa