Kansainväliset kilpailut

Tulosta

O’Keefe voitti Tucsonissa – Hiltunen putosi kakkosvaiheessa

Shannon O'Keefe ja palkintopysti

09.06.2019

Naisten ammattilaiskiertueen PWBA:n Tucson Openin voitti kisaa koko ajan johtanut yhdysvaltalainen Shannon O’Keefe. Hän kaatoi loppuottelussa Kolumbian Maria Jose Rodriguezin. Eliisa Hiltunen jäi ilman jatkopaikkaa kakkosvaiheessa.

Turnauksen toisessa vaiheessa 32 perjantain parasta keilaajaa jatkoi kahdeksan sarjan pelillä, jolla joukkoa karsittiin kahteentoista. Eliisa Hiltunen lähti peliin sijalta 28 ja hänen tehtävänään oli kuroa 125 pisteen ero kiinni. Näin siis, mikäli mieli jatkoon. No, haluja Eliisalla varmasti oli, mutta suoritusta ei tullut. Pelin alkupuolella homma ei sujunut ja jatkopaikka karkasi yhtä kauemmas ja pahimmillaan viiden sarjan jälkeen Ellu oli vajonnut toiseksi viimeiseksi. Noihin viiteen sarjaan syntyi vain yksi parisarja ja sekin vaisu 201. Tuossa vaiheessa koossa oli 957, mikä ei noissa ympyröissä ole paljon. Lopussa Hiltunen löysi pyhäpelinsä ja sarjoin 234, 234 ja 220 hän kiipesi tulokseen 1641. Sillä hän nosti sijoituksessa takaisin riville 28 loppupistein 4918 (keskiarvo 204,9). Jatkoraja jäi 111 pisteen päähän. Tilipäivä lauantaina kuitenkin oli, Eliisa sai palkintorahaa 1150 dollaria, mikä varmasti on mukava lisä matkakassaan.

Kakkosvaiheessa kärjessä jatkoi USA:n Shannon O’Keefe perässään maannaisensa Danielle McEwan. Kolmanneksi nousi Kolumbian Maria Jose Rodriguez. Ykkösvaiheen jälkeen toisena ollut Latvian Diana Zavjalova hyytyi tyystin ja liukui pois 12 jatkajan joukosta.
Nuo 12 keilasivat vielä kuusi sarjaa ja sen jälkeen neljä kärjestä etenivät porraspeliin.
Tämä kolmikko piti selvin eroin kutinsa myös jatkossa. O’Keefe piti ykköspaikkansa yhteispistein 6793 (226,4), Rodriguez nousi kakkoseksi lukemin 6739 (224,6) ja McEwan putosi kolmanneksi, 6687 (222,9). Neljänneksi pudotuspeliin nousi kolmas yhdysvaltalainen Liz Kuhlkin, joka rullasi kuuden sarjan parhaat pisteet, 1406. Yhteensä hän keräsi 6571 (219,0) pistettä, eli kärkikolmikko oli reilusti karussa. Ensimmäisenä rannalle ruikuttamaan jäi nuoremman polven keilaaja Jordan Richard tuloksella 6551 (218,4).
Porraspelin ensimmäisessä ottelussa Kuhlkin pöllytti McEwania kunnolla. Hän aloitti kaatamisen ensimmäisestä ruudusta jatkaen sitä kymppiruutuun saakka. Vasta viimeisellä heitolla jäi ysikeila pystyyn, sarjan lukemat olivat 299-226.
Toisessa matsissa Rodriguez palautti järjestyksen ja otti paikan loppuottelussa voitollaan 247-216.
Selvänumeroinen oli myös tuo finaali. O’Keefe latoi kaatoja urakalla ja sai sarjakseen 259, kun taas Rodriguez jäi alle parirajan, 195. O’Keefe teki viisi kaatoa ensimmäiseen kuuteen ruutuun ja karkasi jo siinä. Seitsemännen ruudun paikon jälkeen hän muurasi loppusarjan umpeen.
- Heitin joka ainoan niistä täydellisesti. No, ainakin minusta tuntui siltä, O’Keefe sanoi. Niillä tuli voitto ja kymmenes titteli, tämän muistan lopun ikääni.
- Tämä on unelmien täyttymys, voitin kymmenennen tittelini. Kun Tour muutama vuosi sitten alkoi, halusin vain voittaa yhden ja nyt niitä on koossa kymmenen, mestari hyristeli.

O’Keefe niiasi voitollaan kymppitonnin palkintorahat, Rodriguez sai tuosta puolet, Kuhlkin 3500 taalaa ja McEwan tasan kolme tonnia.Pekka Korpi

 

Kuva PWBA

PWBA:n sivuille
Tucson Openin tuloksiin

 


« Palaa