Muut uutiset

Tulosta

PBA Senior US. Open käynnistyi – suomalaisilla kaksoisjohto

Kimmo Lehtonen ja Mika Koivuniemi aloittivat PBA Senior US. Openin upeasti! Kuva: Anne Lehtonen

11.06.2019

Mika Koivuniemi ja Kimmo Lehtonen keilaavat PBA Senior US. Openia Las Vegasissa. Ensimmäisen blokin jälkeen suomalaisilla on upeasti kaksoisjohto

Tämän vuoden PBA Senior US. Open käynnistyi Yhdysvalloissa Las Vegasissa maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaan. Kilpailussa ovat mukana Suomen Mika Koivuniemi ja Kimmo Lehtonen. Koivuniemi puolustaa kilpailussa viime vuoden voittoaan.
Senior US. Openissa keilataan neljä kuuden sarjan blokkia, minkä jälkeen 38 parasta jatkavat round robin -otteluihin.
Suomalaisten kilpailun avaus oli upea, sillä ensimmäisen kuuden sarjan jälkeen Mika Koivuniemi johtaa ja Kimmo Lehtonen on toisena. Koivuniemi keilasi 1465 pistettä tehden kolmanteen sarjaan kilpailujen ensimmäisen kolmensadan pisteen sarjan. kokonaisuudessaankin hänen pelinsä sujui upeasti, sillä avaussarjan 203 jälkeen hän keilasi sarjat 253, 300, 229, 234 ja 246.
Koivuniemi oli pelin jälkeen hyvällä mielellä, mutta muistutti, että turnaus on vasta alussa.
- Pelasin hyvää peliä ja palloreaktio oli hyvä. Tästä on hyvä jatkaa, toivottavasti pysyy heitto ja mies kasassa, Mika viestitti.
Ensimmäisen sarjan 203:n jälkeen Koivuniemi teki pienen muutoksen, minkä jälkeen isoja sarjoja alkoi tulla.
- Ensimmäisessä sarjassa neljän kaadon jonon jälkeen jäi vähän ”jokkea”, eli pallo hyytyi liikaa matkalla. Sen jälkeen aloin pelata enemmän öljyn päältä ja reaktio parani.
Toiseen blokkiin Koivuniemellä ei ole odotuksia vaan katselee mitä tuleman pitää.
- Fressistä ei ole tietoa, kun ei olla sillä vielä heitetty, mutta lähden pelaamaan yhtä hyvää peliä kuin ensimmäisessä osiossa.
Kimmo Lehtosen startti oli niin ikään mainio tämän vuoden turnauksessa. Hän keilasi Koivuniemen jälkeen toiseksi pistein 1402. Myös Lehtosen kaikki sarjat olivat yli 200.
- Pystyin hyvin toteuttamaan peli-ideaa, minkä Heinilän Samin kanssa laadimme. Pelipaikka säilyi tänään selkeänä loppuun asti. Lähti hyviä heittoja ja tulosta tuli kivasti, Kimmo totesi.
Toiseen blokkiin Lehtosella on jo selvä visio.
- Fressillä palloon pitää olla enemmän pintaa eli hion pallonpintaa hieman, että saa sen kiinni rataan aiemmin, hän jatkoi.
Suomalaisten takana kilpailussa kolmantena ensimmäisen blokin jälkeen on Jeff Johnson tuloksella 1358. Suomalaisille tuttuja nimiä löytyy myös kärkikahinoista, kun Norjan Tore Torgersen on kuudentena ja keilailulegenda Norm Duke kymmenes. Jatkoraha eli 38 tulos on tällä hetkellä 1228.
Kilpailu jatkuu tiistai-iltana Suomen aikaan. Suomalaiset keilaavat ensimmäisessä erässä kello 19:00 Suomen aikaan.

Tulokset

Olli Pakonen


« Palaa