Arvokilpailut

Tulosta

Miesten EM-kilpailut alkavat keskiviikkona singlellä - rataolosuhde julki

Valmentaja Sami Konsteri, Jesse Ahokas, Tomas Käyhkö, Niko Oksanen, Pyry Puharinen, Teemu Putkisto ja Juuso Rikkola aloittavat EM-kisaurakkansa keskiviikkona single-kilpailun merkeissä.

11.06.2019

Päävalmentaja Jarmo Ahokas kuvailee miesten EM-kilpailuiden rataolosuhdetta haastavaksi.

Miesten EM-kilpailut käynnistettiin virallisesti Saksassa Münchenissä tiistaina. Päivän ohjelmassa oli alkuillasta kilpailuiden avajaisseremonia ja ennen sitä viralliset harjoitukset, jonka aikana Suomen joukkue pääsi tutustumaan rataolosuhteeseen, jonka näet tästä linkistä: 

EM-kilpailuiden rataolosuhde 

Suomen pelaajien mukana Saksassa ovat valmentaja Sami Konsteri sekä maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Ahokas, jonka mielestä rataolosuhde on arvokilpailuille tyypillisesti haastava. 

- Olosuhde tuntui aika paljon kitkaisemmalta kuin parissa epävirallisessa treenissä ja se herätti vähän alussa kysymyksiä, mutta treenit menivät lopulta hyvin. Varmasti aika haastava olosuhde ja ennätystuloksia tuskin näissä kisoissa tehdään. Mielenkiintoista nähdä, millä tavalla tulosta tehdään alku- tai loppuvaiheessa kisoja parhaiten, Ahokas pohtii. 

Keskiviikkona EM-kilpailut saadaan pelien osalta käyntiin, ja ensimmäisenä vuorossa on single. 

Klo 10.00 Suomen aikaan aloittavassa ensimmäisessä ryhmässä keilaavat nuorukaiset Pyry Puharinen ja Jesse Ahokas. Toisessa ryhmässä klo 14.45 keilaavat puolestaan Tomas Käyhkö ja Niko Oksanen

Teemu Putkisto ja Juuso Rikkola saavat seurata kisoja rauhassa vielä keskiviikkona, sillä he keilaavat torstaina klo 11.00 singlen kolmannessa ryhmässä. Miesten arvokisoissa debytoiva Rikkola lähtee tekemään tulosta rauhallisin mielin. 

- Fiilikset on ihan hyvät. Harjoitukset ovat takana ja pääsimme testaamaan kisakeliä. Sen verran enemmän oli kitkaa verrattuna epävirallisiin harjoituksiin, että monilla näytti menevän pallot uusiksi. Ihan pelattavalta se keli kuitenkin tuntui, eli ei jäänyt mitään huonoja tuntemuksia. 

Suomen joukkue on miesten EM-kisoissa ennätyksellisen nuori tänä vuonna, mikä on pantu merkille myös muiden joukkueiden osalta kisapaikalla. 

- Paljon on tullut positiivista palautetta nuoresta joukkueestamme ja muut maat ovat antaneet tsemppitoivotuksia. Pojilla on loistava henki päällä nyt, ja pelit varmasti näyttävät sitten, miten se vaikuttaa. Tahtotila on loistava ja lähdemme pelaamaan päivä kerrallaan joukkueena, Ahokas kertoo. 

Kisajärjestäjän sivut 
Rataolosuhde

 

 


« Palaa