Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Mika Koivuniemi jatkaa PBA Senior US. Openin kärjessä - Kimmo Lehtosella vaikeampaa

Mika Koivuniemi keilaa kärjessä 12 sarjan jälkeen. Kuva: Leena Koivuniemi

12.06.2019

Mika Koivuniemi kasvatti johtoaan PBA Senior US. Openin toisessa osiossa. Kimmo Lehtoselle toinen osio oli vaikea ja hän tippui sijalle 16.

Mika Koivuniemi ja Kimmo Lehtonen keilasivat toisen osion PBA Senior US. Openissa fressillä, eli hoidetuilla radoilla.

Koivuniemi jatkoi hyvää pelaamista ja kokosi kuuteen sarjaan pisteet 1316, joilla kilpailun kärkipaikka vankistui. Hänen pelinsä alkoi hienosti sarjoin 243 ja 223.

Tämän jälkeen Koivuniemi siirtyi hankalammalle rataparille ja ongelmia ilmaantui, kun ensimmäiseen ruutuun tuli 2, 10 reikä, josta ei paikkoa tullut.  Toiseen ruutuun tuli vielä 6, 10 keiloista klippi. Yhdeksännessä ruudussa hän vaihtoi palloa ja nousi selvästi ylemmäksi ja tuplalla sarjaksi tuli 174.

Pelin puolivälissä kasassa oli kolmessa sarjassa 640 pistettä, millä hän oli selvässä johdossa kilpailussa. Neljännessä sarjassa Koivuniemi siirtyi toiselle puolelle hallia. Hän teki sarjaan kaksi tyhjää, mutta hyvällä lopulla sarjaksi tuli 210.

Viidennessä sarjassa tuli toisen blokin elätti, kun Koivuniemi kumosi 276 pistettä. Kuudennessa sarjassa kaatoja ei tahtonut tulla millään ja tulos jäi 190:ään, vaikka hän pelasi koko sarjan puhdasta.

Peliinsä Koivuniemi oli tyytyväinen, vaikka se blokki oli erilainen ja vaikeampi kuin eilen.

- Tämä päivä oli selvästi erilainen kuin eilen, joka ei tietysti ollut yllätys, kun pelattiin fressillä, Koivuniemi sanoi.
Viidennessä sarjassa Koivuniemi sai tehtyä elätin, joka nosti mukavasti tulosta.

- Siinä sarjassa lähti joka kerta, kun osui. Yksi huono heitto tuli väliin, josta ei tullut kaatoa, mutta iso sarja oli tärkeä, Mika kertoili.

Mika pisti merkille, että heidän eränsä pelaajat nousivat ylöspäin pelaamaa aiemmin kuin eilen pelatussa erässä A-ryhmä.

- Se ei helpottanut ratoja, kun noustaan aiemmin ylöspäin, mutta edelleen heitän ihan hyvin, Mika totesi.

Koivuniemi odottaa kolmannesta blokista erilaista kuin ensimmäisestä, jonka he pelasivat myös pelatuille radoille.

- Täällä tapahtuu samaa kuin normaali tourilla, että porukka siirtyy pelien edetessä yhä aiemmin ylöspäin pelaamaan, vaikka ei olisi mitään syytäkään, joten peli saattaa olla huomenna erilaista, hän analysoi.

Koivuniemen yhteistulos 12 sarjaan on 2781, millä hän on selvässä johdossa tällä hetkellä. Toiseksi nousi 1331 toiseen blokkiin keilannut Brian Kretzer. Hän on suomalaista perässä 166 pistettä. Kolmantena on Koivuniemen erän toisessa blokissa kovimman tuloksen, 1361 tehnyt supertähti Pete Weber. Hän on jäänyt kakkostilasta 13 pistettä. Neljäntenä tässä vaiheessa on Norjan Tore Torgersen.

Lehtosella vaikea toinen blokki

Ensimmäisen osion jälkeen toisena ollut Kimmo Lehtonen kohtasi suuria ongelmia toisessa osiossa ja putosi sijalle 16:s. Hän keilasi toiseen blokkiinsa 1133 pistettä.

Lehtosen pelissä ei onnistunut oikein mikään. Hän teki toiseen ja neljänteen sarjaan juuri ja juuri 200 sarjat, mutta neljä muuta jäivät alle, minkä lisäksi kuudenteen tullut 159 laski tuloksen alas. Hänen yhteispisteensä 12 sarjaan ovat 2535.

Kimmo oli pelinsä jälkeen todella pettynyt.

- Tänään epäonnistui kaikki, mutta ennen kaikkea myös keilasin huonosti, Kimmo viestitti.
Peliin mahtui keilailullisesti hyviäkin hetkiä, mutta niistä ei tullut palkintoa.

- Niillä hetkillä ei tullut kaatojonoja, joten ei myöskään tulosta, hän päivitteli.

Vaikka Kimmolle tuli huono peli toiseen blokkiin, niin sarjoja on vielä paljon jäljellä.

- Ei tässä muuta kuin leuka rintaa ja kohti uusia pettymyksiä, hän sanoi .

Kolmas blokki keilataan keskiviikkoillasta alkaen. Suomalaiset ovat radalla toisessa erässä, joka alkaa kello 23:30 Suomen aikaa.


Tulokset

 

Olli Pakonen

 


« Palaa