Arvokilpailut

Tulosta

Pyry Puharisella ja Jesse Ahokkaalla vaikea startti EM-kilpailuissa

Pyry Puharinen oli avaussarjoissaan suurissa ongelmissa.

12.06.2019

Miesten arvokisadebytantit eivät yltäneet kärkisijoille single-osiossa.

Pyry Puharinen ja Jesse Ahokas olivat varsinkin ensimmäisissä sarjoissaan vaikeuksissa Miesten EM-kilpailuiden singlen ensimmäisessä erässä.

Ahokas oli lopulta kuuden sarjan jälkeen eränsä 20. tuloksella 1171. Puharinen puolestaan sijoittui erässä 24. tuloksella 1149.

Molemmille nuorille keilaajille kyseessä oli ensiesiintyminen miesten arvokilpailuissa, ja alku oli molemmille synkkä. Puharinen keilasi avaussarjaansa 163 pistettä ja Ahokas 158.
Toisessa sarjassaan Ahokas sai pelistään kiinni tuloksella 222, mutta Puharisen vaikeudet jatkuivat ja tulokseksi edelleen vaatimaton 161.

Kummallakin pelaajalla oli vaikeuksia myös kolmannessa sarjassa. Ahokas jäi 171 pisteeseen ja Puharinen 172. Pelin puolivälissä Ahokkaalla oli kasassa 551 pistettä ja Puharisella ainoastaan 496. Kärjessä kolmen sarjan jälkeen keilasi 725 Tshekin Jan Macek.

- Alussa pallot ottivat paljon kiinni suorempaan mentäessä ja ulospäin heittäessä ei saanut palloa takaisin pesään, päävalmentaja Jarmo Ahokas kommentoi ensimmäisten sarjojen etenemistä suomalaisten osalta.

Neljännessä sarjassa Suomen nuoret debytantit saivat pelistään jo kiinni, ja kumpikin teki yli 200 pisteen sarjat, Ahokas 206 ja Puharinen 225.

Kahdessa viimeisessä sarjassaan kumpikin pelasi parivauhtia Ahokkaan tehden kahteen viimeiseen sarjaan 414. Puharinen keilasi kahdesta viimeisestään 428.

- Pienen kulkeuman jälkeen mentiin ulospäin ja avattiin eri kulmalla palloa radalle, jolloin tekeminen parani, Jarmo Ahokas kuvaili.

Puharinen oli pelaamiseensa tietysti pettynyt, mutta oli tyytyväinen siihen, että tulosta alkoi tulla loppua kohden.

- Alussa oli paljon vaikeuksia, mutta loppuun löytyi ideaa, jolloin omakin pelaaminen parani, Puharinen summasi.

Myös Ahokasta harmitti heikko tulos kisojen avauspäivänä.

- Metsään meni ja surkea avaus. Parannetaan tästä seuraavaan peliin, hän kertoi.

Huonosta startista huolimatta suunnitelmat selkenivät jatkoa varten.

- Alussa pitää saada enemmän irrotusta pallon takaa, ja pallo pitää saada vielä aikaisemmin lukemaan rataa ja niin sanotusti lopettamaan tekeminen aikaisemmin, Jarmo Ahokas linjaa.

Ensimmäisen erän jälkeen singlen kärjessä on Hollannin Xander Van Mazijk tuloksella 1344, toisena pistein 1309 on Romanian Romeo Gagenoiu ja kolmantena Tanskan pitkän linjan maajoukkuemies Jesper Agerbo tuloksella 1298.

Seuraavassa single-erässä klo 14.45 alkaen keilaavat suomalaisista Niko Oksanen ja Tomas Käyhkö, jotka aloittavat pelinsä rataparilta 9/10. Heidän edesottamuksiaan voit seurata kisajärjestäjän livelähetyksen kautta. 

Livelähetykset 
Online scoring 
Tulokset 

Henri Havusela&Olli Pakonen


« Palaa