Arvokilpailut

Tulosta

Niko Oksaselle työpelillä yhdeksänneksi – Tomas Käyhkön peli ailahteli

Niko Oksanen ja Tomas Käyhkö keilasivat singlen toisessa erässä. Kuva: Jarmo Ahokas

12.06.2019

Niko Oksanen keilasi miesten EM-kilpailujen singleosioon 1259 ja Tomas Käyhkö 1165 pistettä.

Miesten EM-kilpailujen tulostaso pysyi alhaisena myös singlen toisessa erässä. Parhaasta tuloksesta vastasi Tanskan Patrik Sorensen, joka heitti 1272 pistettä. Tällä hetkellä hänen tuloksensa riittää kuudenneksi. Kärjessä jatkaa Hollannin Xander van Mazijk tuloksella 1344.

Suomen Niko Oksanen osui läpi pelin hyvin taskuun, mutta keilareaktio ei ollut tänään parhaimmillaan. Oksanen aloitti pelinsä sarjoin 194, 234 ja 197.

Tomas Käyhkön startti oli hyvä 222, mutta sen jälkeen osumat hävisivät ja kahdessa seuraavassa sarjassa osumisen kanssa oli vaikeuksia. Huonoja osumia tuli useita ja sarjat olivat sen mukaisia. Toiseen Käyhkö teki 161 ja kolmanteen ainoastaan 144 pistettä.

Oksanen oli neljännessä sarjassa myös hienoisissa ongelmissa ja sai kasaan 183 pistettä. Kouvolalainen taisteli kuitenkin hienosti tehden loppuun sarjat 234 ja 217, millä tulos nousi 1259:n. Hän oli eränsä kolmas Sorensenin ja Ruotsin William Svenssonin jälkeen. Singlessä Oksanen on kahden erän jälkeen yhdeksäntenä.

Niko Oksanen oli tyytyväinen keilaamiseensa, vaikka tulos ei mitaleille riitäkään.
- Mielestäni pelasin ihan hyvin ja pääsin taskuun hyvällä prosentilla. Täytyy keksiä parempi kaatoreaktio, Niko tuumasi.

Myös Käyhkö sai pelistään paremmin kiinni kolmessa viimeisessä sarjassa keilaten pisteet 222, 221 ja 195. Hänen lopputuloksensa oli 1165, millä irtosi erän 26. paras tulos. Singlessä hän on tällä hetkellä 46:s.

Tomass Käyhkön tulosta pudotti kaksi heikompaa sarjaa.
- Ei ihan täydellinen peli ollut ja kaksi heikkoa sarjaa pudotti tuloksen alas, hän kertoi.

Käyhkö käänsi katseensa jo parikilpailuun.
- Pelit ovat vasta alussa ja tästä on hyvä lähteä jatkamaan, Tomas totesi.

Singlen kolmas erä keilataan torstaina kello 11:00 Suomen aikaan. Radalla suomalaisista ovat Juuso Rikkola ja Teemu Putkisto. Neljäs tulos eli paikka mitalipeleihin on kahden erän jälkeen 1279.

Tulokset

 

Olli Pakonen


« Palaa