Arvokilpailut

Tulosta

Suomalaiset jäivät mitaleitta EM-singlessä

Teemu Putkistolla oli hyviä hetkiä, mutta tulos jäi vaisuksi. Suomen joukkueen valmennus painotti huolellisuutta tekemiseen. Kuva: Jarmo Ahokas

13.06.2019

Juuso Rikkola ja Teemu Putkisto eivät onnistuneet EM-kisadebyytissään.

Juuso Rikkola ja Teemu Putkisto keilasivat torstaina viimeisinä singlen kolmannessa erässä. Rikkola oli tuloksella 1159 eränsä 27:s ja Putkisto 30:s pistein 1154.

Molemmat aloittivat päivänsä kelvollisesti. Molemmat keilasivat avaussarjoihinsa paritulokset, minkä lisäksi Putkisto keilasi toiseenkin sarjaansa 214 pistettä, mutta tässä vaiheessa Rikkolan peli kyykkäsi hänen keilatessa toiseen sarjaansa 166 pistettä.

Putkiston tulos muuttui viimeisissä neljässä sarjassa sillä hän ei enää yltänyt yli 200 pisteen sarjoihin, mikä rokotti merkittävästi hänen yhteistulostaan. Putkiston loppulukema oli 1154, millä irtosi singlen yhteistuloksissa 82:n sija.

-Ihan hyviä ideoita ja ajoittain hyviä hetkiä, muttei mitään ilotulitusta. Tästä lähdetään parikilpailuun parantamaan, Putkisto toteaa.

Rikkolan peli puolestaan heitteli torstaina, kun hän keilasi heikon toisen sarjan jälkeen 215 pistettä, mutta ylsi tämän jälkeen ainoastaan viidennessä sarjassa yli 200:n. Rikkolan lopputulos 1159 riitti singlen sijalle 76:s.

-Fressi oli hankala, kuten odotinkin. Sain 200 ensimmäiseen sarjaan ja tämän jälkeen vaikeudet olivat suurempia toisessa sarjassa. Sen jälkeen tasaista tulosta viimeiseen sarjaan asti, missä pallo ei enää liukunut ja loppu oli mitä oli, Rikkola kertoo päivän kulusta.

Näin ollen suomalaisia ei nähdä mitalipeleissä. Paras suomalainen oli Niko Oksanen, jonka tulos 1259 riitti 20 sijaan. Muiden suomalaisten sijoitukset olivat Jesse Ahokas 65:s, Tomas Käyhkö 71:s ja Pyry Puharinen 88:s.

Valmentaja Sami Konsteri kommentoi pelejä seuraavasti.

-Vähän aavisteltiin, että pelipaikat selkiytyvät tässä kolmannessa erässä. Pitää vain nöyrästi jaksaa tehdä töitä ja pitää homma yksinkertaisempana. Irrotuksen suunta on isossa roolissa ja siihen pitää saada huolellisuutta jatkossa.

Singlen mitalipeleihin selviytyivät Ranskan Gaetan Mouverroux loistavalla tuloksella 1377, toiseksi tuli Hollannin Xander van Mazijk, kolmas oli Englannin Matty Clayton ja neljän Saksan Tobias Börding. Raja mitalipeleihin oli 1331.

Välierässä Mouverroux kohtaa Bördingin ja van Mazijk Claytonin. He pelaavat yhden sarja ja voittajat kohtaavat yhden sarjan loppuottelussa. Välierät alkavat kello 15:45 ja loppuottelu 16:30.

Suomalaisten lisäksi ruotsalaiset joutuivat pettymään singlessä, sillä paras ruotsalainen oli 18 sijoittunut William Svensson.

Suomalaisten parit perjantaina alkavassa parikilpailussa ovat Tomas Käyhkö ja Niko Oksanen, Pyry Puharinen ja Jesse Ahokas sekä Juuso Rikkola ja Teemu Putkisto. Käyhkö ja Oksanen pelaavat ensimmäisessä erässä perjantaina kello 10:00 alkaen.

Tulokset

 

Olli Pakonen & Henri Havusela


« Palaa