Arvokilpailut

Tulosta

Tomas Käyhkö ja Niko Oksanen toiseksi parikilpailussa

Tomas Käyhkö pelasi hienon parikisaosuuden. Kuva: Jarmo Ahokas

14.06.2019

Suomen ensimmäinen pari onnistui miesten EM-kilpailujen parikilpailussa hyvin.

Miesten EM-kilpailujen parikilpailu alkoi suomalaisittain hyvin, kun Tomas Käyhkö ja Niko Oksanen ovat ensimmäisen erän jälkeen toisena pistein2515.

Kärjessä keilaa Ranskan Julien SermandValentin Saulnier tuloksella 2548. Saulnier oli todella kovassa iskussa tehden kuuteen sarjaan tuloksen 1394. Hän kruunasi pelinsä kisojen toiseen 300-pisteen sarjaan. Ensimmäisenhän teki Ranskan Gaetan Mouveroux singleosiossa.

Suomi pelasi kaksi ensimmäistä sarjaa vuorovedoin, kun Tomas Käyhkö hinasi ensimmäiseen sarjaansa 234 pistettä ja Niko Oksanen puolestaan toiseen sarjaan 237. Kumpiki sarja toi tulokseksi 409. Miehet pelasivat duona reilua parivauhtia seuraavatkin sarjat. Käyhkö intoutui tekemään neljänteen sarjaan 242 pistettä.

Neljään sarjaan suomalaisilla oli koossa 1664 pistettä. Viidenteen tuli tasan 400 ja ennen viimeistä sarjaa Suomi oli viidentenä.

Kärjessä meni Saksa, toisena Tanska ja kolmantena Italia. Suomen takana vaani Ranska.

Suomalaiset pelasivat parhaan sarjansa viimeiseen tehden 451 pistettä. Käyhkö puristi hienosti 248 sarjan ja Oksanen säesti 203:lla. Sijoitus nousi toiseksi, kun miehet ohittivat edellä olevat, mutta vastaavasti Ranska ohitti myös Suomen Valentin Saulnierin 300 pisteen ansiosta.

-Ihan hyvä lopputulos tuli, vaikka kummallakin oli välillä vaikeuksia, Käyhkö totesi.

Oksanen antoi tunnustusta parilleen Käyhkölle.
- Tomas hinasi hienosti, itsellä oli perustaapertamista. Pitäisi itselläni saada erilainen reaktio keiloihin, kun nyt ei tahdo tulla, kun tuplia, Oksanen kertoi.

Suomi on kuitenkin hyvissä asemissa tuloksella 2515. Käyhkö teki kuuteen sarjaan tuloksen 1312 ja Oksanen 1203. Ranska johtaa tuloksella 2548, kolmantena on Tanska, 21 pistettä Suomesta jääneenä ja neljäntenä Italia tuloksella 2464. Kolmen erän jälkeen neljä parasta etenee mitalipeleihin, jotka pelataan lauantai-iltapäivänä.

-Hyvä, kun saatiin erässä toinen sija. Rangaistukset olivat huonoista heitoista kovia, mutta onneksi kävi lopussa vähän onnikin Käyhköllä, päävalmentaja Jarmo Ahokas kommentoi.

Seuraava erä alkaa kello 14:45 Suomen aikaan ja siinä pelaavat Pyry Puharinen ja Jesse Ahokas. Suomen kolmas pari Juuso Rikkola ja Teemu Putkisto pelaa oman osuutensa lauantaina kello 11:00 alkaen.

Voitte seurata pelejä tuttuun tapaan online scoringin ja livelähetyksen kautta.


Online scoring

Livelähetys

Tulokset

 

Olli Pakonen

 


« Palaa