Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Hiltunen vaisuna Fountain Valleyssa

15.06.2019

Eliisa Hiltunen jäi kauaksi jatkopaikoista naisten PWBA-ammattilaisturnauksessa Fountain Valleyssa Kaliforniassa.

Eliisa Hiltusen peli meni poskelleen jo heti alussa. Kolmeen ensimmäiseen sarjaan tulosta kertyi vain hätäiset 500 pistettä ja vaikka neljäs oli jo kunnon sarja, 221, oli kärki jo karannut. Kun jatkokin oli kangertelua, syntyi ensimmäiseen karsintablokkiin vain 1447 (keskiarvo 180,1). Tuolla lukemalla jatkopaikka oli jo 174 pisteen päässä.
Toinen karsintapeli alkoi samaan tahtiin. Neljä ensimmäistä sarjaa alle parin ja niistä viimeinen 141. Sitten Ellu löysi oikeat linjat ja toinen puolisko sujui 60 pistettä päälle parin. Huonon alun takia kahdeksan sarjan tulokseksi jäi 1534 (191,9) ja kokonaispisteet 2921 (186,3). Sijoitus oli 65., karsintaraajaan matkaa jäi 219 pistettä. Niin että eipä tuosta paljoa kerrottavaa ole.
Eliisa ei kuitenkaan täysin masentunut pelistään, viestissään hän löysi tekemisestään hyvääkin:
- No ei oikein lähtenyt. Hankala olosuhde mulle, kun pallot kääntyi perällä tosi paljon, vaikka alussa olikin paljon tavaraa. Olosuhde oli myös tosi herkkä irrotukselle, jos lähti vähänkin sivusta, niin ei pysynyt pallo taskun puolella tai sitten jäi nousureikää tai nelosta. Ei löytynyt luottoa omaan peliin ja tyhjiä tuli aivan liikaa, Eliisa kertoili.
- Toiseen kahdeksan sarjan blokkiin sain parannettua kuitenkin vähän, neljä viimeistä sarjaa oli jo kelpo peliä, 50 päälle parin. Harmi kun jatkoon olisi päässyt parituloksella, mutta tällä kertaa näin. Sunnuntaina on sitten seuraava koitos, U.S. Openin karsinta, Hiltunen suuntasi katseensa jo eteenpäin.
Olosuhde oli haastava kaikille muillekin. 16 sarjan karsinnan ykköseksi keilasi Erin McCarthy tuloksella 3461 (216,3), mikä on vähän nykyaikana. Ruotsin Sandra Andersson otti kakkospaikan viisi pistettä jääneenä (216,0). Hän oli toisen blokin puolivälissä muutaman sarjan ajan jopa ykkösenä. Kolmanneksi keilasi Bryanna Cote, 3445 (215,3). Eurooppalaiset olivat muutenkin kohtalaisesti edustettuna kärkipäässä, Saksan Birgit Pöppler oli seitsemäs, Puolan Daria Pajak yhdeksäs ja Ukrainan Dasha (Daria) Kovalova 14.
Karsinnan läpäisseet 32 keilaajatarta jatkavat huomenna kahdeksalla sarjalla. Siitä 12 parasta pelaavat kuusi sarjaa, jonka jälkeen neljä parasta keilaa heti perään porraspelin voitosta.

Fountain Valleyn jälkeen kiertue suuntaa Las Vegasiin Nevadaan, jossa pelataan major-turnaus U.S. Women’s Open. Tuo kilpailu alkaa sunnuntaina esikarsinnalla, joka numeroiden mukaan on melko muodollinen. Tällä hetkellä listoilla on 62 nimeä ja varsinaiseen turnaukseen ilmoitetaan pääsevän esikarsinnan 58 parasta. Joka tapauksessa Eliisan pelit alkavat sunnuntaina kahdeksan sarjan rullauksella.

Pekka Korpi

PWBA:n sivuille
Fountain Valley Openin tulokset

 

 

 

 

 


« Palaa