Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Tore Torgersen voittoon PBA Senior US. Openissa – Mika Koivuniemi toiseksi

Tore Torgersen voitti tämän vuoden PBA Senior US. Openin, Mika Koivuniemi sijoittui toiseksi. Kuva: Leena Koivuniemi

15.06.2019

PBA Senior US. Open saatiin päätökseensä viime yönä. Voittoon keilasi Norjan Tore Torgersen. Mika Koivuniemi oli upeasti toinen ja Kimmo Lehtonen 13:s

Mika Koivuniemi keilasi hienon päivän round robinissa voittamalla 12 ottelustaan peräti kymmenen. Tämä riitti nostamaan hänet kärkeen ja suoraan loppuotteluun. Kilpailussa koko ajan kärkikahinoissa ollut Norjan Tore Torgersen oli 36 sarjan jälkeen toisena ja Norm Duke kolmantena. Kaksi muuta paikka pudotuspeleihin menivät Steven Smithille ja Rolando Sebelenille.

Suomen Kimmo Lehtonen selviytyi jatkoon sijalta 36, mutta pelasi häikäisevät round robinit, kun hän nosti sijoitustaan 23:lla ollen lopulta 13:sta. Varsinkin Lehtosen loppukiri oli häikäisevä, sillä hän keilasi viisi viimeistä sarjaa tulokseen 1217. Lehtonen kuittasi 13 sijasta 1320 dollaria.

- Tänään oli huima päivä ja nousin 23 sijaa näin kovassa fieldissä, joten täytyy olla tyytyväinen. Toki muutama huono sarja mahtui mukaan, mutta kokonaisuutena oikein hyvä. Nyt menen takaisin Floridaan treenaamaan 2,5 kuukaudeksi senioreiden MM-kilpailuihin, Lehtonen kertoi.

Viiden parhaan pudotuspelit keilattiin round robinin jälkeen. Ensimmäisessä ottelussa Sebelen voitti Smithin 246-200, seuraavassa ottelussa Duke kukisti puolestaan Sebelenin 245-193. Välierässä tulostaso hieman tippui, Torgersenin voitettua Duken luvuin 196-180.

Loppuottelussa Torgersen kohtasi viime vuoden voittajan Mika Koivuniemen. Norjalainen oli vahvempi ottelussa kuudella pisteellä luvuin 184-178 ja kuittasi voittorahat 15000 taalaa. Koivuniemen palkinto oli komea sekin, 7500 taalaa.

- Finaaliratapari oli vaikea ja minulle oli oikeanpuoleinen rata vielä vaikeampi, joten laitoin Toren lopettamaan siinä. Ehkä hieman yliajattelin sitä vaikeaa rataa ja sitten tuli pari huonompaa heittoa helpommalla radalla. Lopun kaatojonolla olisin voittanut, mutta nyt tuli vaan ehjää, joten oli tyytyminen toiseen sijaan, Mika viestitti.

Koivuniemi oli tietysti hieman pettynyt, kun ei toista peräkkäistä voittoa PBA Senior US. Openissa tullut.
- Vaikea uskoa, että olen ollut kaksi kertaa peräkkäin ykkössijoitettu US. Openissa, mutta tietysti se harmittaa, kun oli hyvä mahdollisuus voittaa tänään, mutta nyt kävi näin. Hyvä viikko kokonaisuudessaan tietysti, kun toiseksi tulin, Koivuniemi kertoi. 

Koivuniemi edustaa Suomea reilun parin kuukauden päästä senioreiden MM-kilpailuissa.
- Niihin valmistaudun samalla tavalla kuin tähän kisaa. Eli treenaan useasti muutamia sarjoja. Yritän myös pelata joitakin kisoja jos onnistuu töiden puolesta, hän kommentoi.

 

Tulokset

 

Olli Pakonen


« Palaa