Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Andersson vei Fountain Valley Openin voiton

Sandra Andersson tuulettaa uransa ensimmäistä PWBA-voittoa

16.06.2019

Ruotsin Sandra Andersson otti niukasti voiton naisten PWBA-turnauksessa Kaliforniassa. Loppuottelussa Bryanna Cote kaatui yhdellä pisteellä.

Fountain Valley Openin finaalipäivä oli tiivis ja jännittävä. Ensin karsinnan 32 parasta keilasivat kahdeksan sarjaa, jolla joukko harvennettiin kahteentoista. Kolumbian Clara Guerrero teki mahtipelin 1761 ja nousi tuolla joukon ykköseksi yhteispistein 5147 (214,5). Kannoilla tulivat USA:n Missy Parkin ja Bryanna Cote sekä ruotsalainen Sandra Andersson ja Saksan Birgit Pöppler. 16 sarjan karsinnan jälkeinen ykkönen, Yhdysvaltain Erin McCarthy sai kokoon vain 1527 ja putosi sijalle 11.
Kärkinelikko piti paikkansa myös seuraavan kuuden sarjan pelin jälkeen, mutta sijoitukset vaihtuivat. Parhaan pelin keilasi Andersson, 1298, joka nousi sillä porraspelin korkeimmalle askelmalle. Cote nousi kakkoseksi ja Guerrero tipahti kolmanneksi. Parkin sai aikaiseksi vain 1137 ja oli sillä lipsahtaa pois TV-peleistä. Hän kuitenkin säilytti paikkansa, vaikka Ukrainan Dasha Kovalova ja Pöppler kovasti ahdistelivatkin. Molemmat kuitenkin hyytyivät viimeisessä sarjassa (192 ja 170) ja saivat tyytyä sivustakatsojan rooleihin 14 ja 35 pistettä Parkinista jääneinä.

Ensimmäisessä pudotussarjassa Guerrero teki selvää jälkeä parhaan teränsä kadottaneesta Parkinista 238-189. Toisessa matsissa Cote säilytti marssijärjestyksen voittamalla Guerreron 209-190 ja eteni näin loppuotteluun.
Ratkaiseva sarja oli todella tiukka, eikä siinä kaadoilla juhlittu. Sarjan johto vaihteli vuorotellen keilaajalta toiselle kolmen pisteen sisällä. Yhdeksänteen ruutuunsa Andersson jätti 7-10 – reiän, joka tietenkin jäi paikkaamatta. Kymppiruudun ruotsalainen pelasi vasemmanpuoleisella radalla, jolla hän ei ollut saanut yhtään kaatoa koko sarjassa. Nyt hän teki niitä kolme ja pakotti Coten tekemään kaadon voittaakseen. Tämän vajaa heitto jätti pystyyn kasikeilan ja ylimääräinen heitto ratkaisi pelin. Kaadolla olisi tullut tasapeli, mutta jälleen jäi vajaasta kasi seisomaan. Andersson otti uransa ensimmäisen PWBA-kiertueen voiton niukasti 184-183. Ennen tätä hänen paras sijoituksensa oli kakkossija USBC Queensissa vuonna 2016.
- Tämä merkitsee minulle niin paljon, Andersson nyyhkäisi. Olen tehnyt paljon töitä muutaman viime vuoden aikana. Minä todella, todella halusin voittaa tänään. Olen niin innoissani, että pystyin siihen, ruotsalainen jatkoi.
- Aloin kirjaimellisesti itkeä ratkaisun jälkeen. Olen vieläkin hieman sekaisin, mutta olen todella ylpeä, että pystyin tekemään sen, mitä olen viime vuosien ajan harjoitellut – tekemään kaatoja silloin, kun niillä oli merkitystä, Sandra kertoi voittajahaastattelussa.

Ensi viikolla naiset keilaavat U.S.Openin Las Vegasissa, mukana on myös Eliisa Hiltunen. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelataan kahdeksan sarjan esikarsinta. Varsinainen turnaus alkaa Suomen aikaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Kolmena päivänä keilataan kolme kahdeksan sarjan peliä, joista 36 parasta etenee neljännelle kahdeksan sarjan kierrokselle. Sen jälkeen 24 naista pelaa täyden round robinin, josta viisi parasta ratkoo mestaruuden varhain maanantaina Suomen aikaa.

Pekka Korpi

Kuva PWBA

PWBA:n sivuille
Fountain Valley Openin tulokset

 

 

 


« Palaa