Arvokilpailut

Tulosta

Suomen toiselle triolle upea tulos avaussarjoista EM-kilpailuissa

Niko Oksanen, Jesse Ahokas ja Tomas Käyhkö ovat trion avaussarjojen jälkeen hienosti kokonaistilanteen toisella sijalla.

16.06.2019

Niko Oksanen, Tomas Käyhkö ja Jesse Ahokas ovat mukana taistelussa mitalipaikoista.

Sunnuntaina Münchenissä keilattiin EM-kilpailuiden trion ensimmäiset kolme sarjaa. Maanantaina pelataan vielä toiset kolme sarjaa, minkä jälkeen maanantaina neljä parasta kolmikkoa jatkavat mitalipeleihin.

Niko Oksanen, Tomas Käyhkö ja Jesse Ahokas keilasivat kolmesta avaussarjastaan komean tuloksen 1939, joka oikeuttaa tällä hetkellä toiseen sijaan. 

Aikaisemmin sunnuntai aamupäivällä Teemu Putkisto, Pyry Puharinen ja Juuso Rikkola eivät onnistuneet oman pelinsä kanssa ja ovat 28. sijalla tuloksella 1742. 

Oksanen hinasi upeasti Suomen toista trioa keilaamalla sunnuntain viimeiseen sarjaansa 270 pistettä päättäen päivän vakuuttavaan yhdeksän kaadon jonoon. Oksasen kolmen sarjan tulos sunnuntaina oli 687. 

Oksasen kanssa lauantaina parihopeaa juhlinut Käyhkö oli niin ikään iskussa. Kolmen sarjan tulos 649 ja hän päätti myös päivänsä terävästi 241 pisteen sarjaan. 

Ahokas puolestaan aloitti päivänsä 230 pisteen sarjalla ja ylsi kolmella sarjallaan paritahtiin tuloksella 603. 

Näin ollen Oksanen, Käyhkö ja Ahokas ovat kiinni mitalisijoissa ennen maanantain kolmea jälkimmäistä sarjaa. Kärjessä on Mark Jacobsin, Jord van Weerenin ja Jeffrey van de Wakkerin muodostama Hollannin kolmikko 15 pistettä suomalaisia edellä. 

Hyvää tekemistä vaaditaan kuitenkin huomenna. Ensimmäisenä triona mitalisijojen ulkopuolella on Ruotsin kolmikko Mattias OlssonMattias Wetterberg ja Adam Andersson vain 53 pistettä suomalaisia perässä. 

- Hyviä palloratkaisuja oli tänään. Helpompi niitä on myös tehdä, kun koko kolmikon heitot pysyivät aika hyvin kasassa. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen, kommentoi Suomen joukkueen valmentaja Sami Konsteri

Oksanen, Käyhkö ja Ahokas pelaavat trion toiset kolme sarjaansa maanantaina klo 10.00 alkaen. Puharinen, Putkisto ja Rikkola puolestaan nähdään radoilla 13.45 alkaen. 

Tulokset 

Teksti: Henri Havusela


« Palaa