Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Hiltunen helposti U.S. Women’s Openiin

17.06.2019

Naisten U.S.Open keilataan tulevalla viikolla Las Vegasissa. Esikarsinnassa pelannut Eliisa Hiltunen selvisi helposti mukaan kilpailuun.

U.S.Openin viikko käynnistyi esikarsinnalla, johon osallistuivat sellaiset keilaajat, jotka eivät jollain monista kriteereistä päässeet suoraan mukaan turnaukseen. Esikarsintaan osallistui 60 toiveikasta naista, mukana myös Eliisa Hiltunen. Esikarsinnan selvittäminen ei ollut Hiltuselle ongelma, mutta ei ollut kovin monelle muullekaan, sillä pois pudotettiin vain kaksi naista.
Eliisa veteli kahdeksaan sarjaan 1550 (keskiarvo 193,8), jolla irtosi 35. sija ja siis paikka tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa alkavaan kilpailuun. Hänen pelinsä oli mukiinmenevää lukuun ottamatta avaussarjaa, 177, ja seitsemättä sarjaa, 157.

- Hyvillä mielin olen, Hiltunen kertoili. Parempaa tekemistä taas tänään, vaikka ei mitään tulosjuhlaa ollutkaan tuo esikarsinta. Oletan, että kaikki kelit (karsinta pelataan kolmella eri kelillä) tulevat olemaan haastavia, joten tarkkana ja hereillä vaan omaa peliä. Huomenna pääsee treenaamaan kaikilla keleillä, vielä on vaikea tietää, mitä odottaa, hän jatkoi.
- Mielenkiinnolla odotan kisaa, kun on erilainen formaatti kuin aiemmissa kisoissa.

Turnauksessa kaikki osanottajat keilaavat ensin kolme kahdeksan sarjan blokkia, jonka jälkeen porukkaa aletaan harventaa. Voittaja on selvillä varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa.
Ai niin, ne kaksi, jotka eivät esikarsintaa selvittäneet. Kanadan Marie-Pier Gravel heitti 1312 (164,0) ja kotikaupungin tyttö April McDonnell pisteen vähemmän.

Pekka Korpi

PWBA:n sivuille
U.S.Openin tuloksiin

 

 


« Palaa