Arvokilpailut

Tulosta

Suomi jäämässä mitalien ulkopuolelle EM-triossa

Tomas Käyhkö oli pettynyt Suomen toisen trion tulokseen maanantaina. Kuva: Jarmo Ahokas

17.06.2019

Suomen kakkostrio ei onnistunut toisessa osiossa miesten EM-kilpailuissa. Paikka mitalipeleissä ei ole enää omissa käsissä.

Suomi lähti hyvistä asetelmista trion toiseen päivään ja ensimmäinen sarja kulkikin vielä hyvin, kun Tomas Käyhkö, Jesse Ahokas ja Niko Oksanen jatkoivat siitä mihin sunnuntaina jäivät.

Erityisesti Oksanen pystyi pitämään hyvän vireensä keilaten 234 sarjan. Kokonaistulos päivän ensimmäiseen sarjaan 614.

Triolle tuli kuitenkin vaikeuksia kahdessa viimeisessä sarjassa. Viidennessä sarjassa kukaan Suomen pelaajista ei yltänyt parilukemiin ja yhteistulos jäi laihaksi, 544.

Ennen viimeistä sarjaa Suomi oli erässään toisena ja hyvällä sarjalla paikka mitalipeleihin olisi omissa käsissä. Näin ei valitettavasti tapahtunut, sillä suomalaistrion päätössarja tuotti 572 pistettä.

Trion henkilökohtaiset tulokset suomalaisten osalta kahdelta päivältä olivat Niko Oksanen komeat 1307, Tomas Käyhkö, 1229 ja Jesse Ahokas 1133.

Triotulos heillä on yhteensä 3669, millä he ovat tällä hetkellä kolmantena, mutta toisessa erässä keilaavat vielä omat jälkimmäiset kolme sarjaansa muun muassa Hollanti, Italia, Ruotsi ja Tanska, jotka pelasivat jo sunnuntaina kovia tuloksia triossa.

Tulos oli luonnollisesti karvas pettymys sekä pelaajille että Suomen valmennukselle.

-Rankka päivä oli kaikilla. Meillä oli vähän vaikeuksia toisesta sarjasta lähtien, mikä näkyi sitten tulostaululla, Käyhkö kertoi.

Pieni sauma vielä mitaleille on, mutta se vaatii ihmeitä.

- Vielä ollaan neljän joukossa ja toivotaan, että se jollain ihmeellä riittäisi mitaleille, Käyhkö kiteytti.

Toisessa erässä kello 13:45 keilaa Suomen toinen triojoukkue, jossa ovat mukana Juuso Rikkola, Pyry Puharinen sekä Teemu Putkisto. He olivat ensimmäisen päivän jälkeen sijalla 28, joten kirittävää toiseen osioon riittää, mutta pyhäpelillä kaikki on mahdollista.

Voitte seurata pelejä tuttuun tapaan online scoringin ja livelähetyksen kautta.

Trion mitalipeleihin selviytyy neljä parasta trioa. Mitalipelit pelataan tänään kello 17:15.

 

Tulokset

Online scoring

Livelähetys

 

Olli Pakonen


« Palaa