Arvokilpailut

Tulosta

Tomas Käyhkön ja Niko Oksasen pelit päättyivät mastersissa

Tommaso Radi joutui taipumaan Tomas Käyhkön käsittelyssä. Kuva: Jarmo Ahokas

20.06.2019

Tomas Käyhkö otti taisteluvoiton Italian Tommaso Radia vastaan ja eteni EM-kilpailuiden masterin toiselle kierrokselle, jossa pelit kuitenkin päättyivät.

Tomas Käyhkö hävisi ensimmäisellä kierroksella avaussarjan italialaiselle Tommaso Radille vaisun sarjansa takia 192-141, joten päivä sai synkän alun. Käyhkö ei antanut heikon avauksen häiritä.

Suomalainen voitti toisen sarjan tiukan taistelun päätteeksi 225-221 ja pakotti ratkaisun kolmanteen sarjaan. 

Radi sai hyvän alun ratkaisevaan sarjaan keilaamalla kolmen kaadon jonon ruutuihin 3-5. Käyhkö ei saanut itse jonoa aikaiseksi, mutta pelasi ehjää ja pysyi iskuetäisyydellä.

Radi herpaantui loppua kohden ja teki ennen kymppiruutua reiän, ja Käyhkö onnistui saamaan tuplat ennen kymmpiruutua. Radilla tuli vielä missi kymppiruutuun ja lopulta Käyhkö eteni jatkoon kolmannen sarjan tuloksella 206-188. 

Niko Oksasella oli vaikeampaa kokenutta Ruotsin Martin Larsenia vastaan.  Oksanen hävisi avaussarjan selvästi 235-187, mutta taisteli myös ratkaisun kolmanteen sarjaan voittamalla toisen sarjan 205-182. 

Ratkaisevassa sarjassa Oksanen ei löytänyt parasta virettään ja jäi alle parituloksen. Kokenut Larsen ei herpaantunut ja vei kolmannen sarjan nimiinsä 222-192. 

Käyhkö sai mastersin toiselle kierrokselle kovan vastuksen, kun vastaan tuli EM-kilpailuiden all event -hopeaa voittanut Italian Antonino Fiorentino.  

Käyhkön turnaus päätökseen 

Lopulta Fiorentino oli Käyhköä vahvempi sarjavoitoin 2-1. Ensimmäinen, äärimmäisen tasainen avaussarja meni suomalaisittain harmittavasti vain pisteen erolla italialaiselle 247-246. Käyhkö päätti sarjansa kuuden kaadon jonoon, mutta hieno taistelu ei riittänyt. 

Toisen sarjan Käyhkö puolestaan vei nimiinsä 203-178, mutta päätössarjassa suomalaisen ote herpaantui,  ja Fiorentinon 180 pistettä riitti masterin kolmannelle kierroksella Käyhkön heittäessä päätössarjaansa 151 pistettä. 

- Ensimmäisessä pelissä Tommaso Radia vastaan tuntui, että ensimmäinen sarja meni harjoitellessa. Toisesta sarjasta eteenpäin sain hyviä heittoja ja voiton sitä kautta. 

- Toisessa pelissä ensimmäinen sarja oli hyvää keilaamista, mutta pisteellä häviö. Toinen sarja oli hankalaa molemmilla ja sen voitin.  Kolmannessa sarjassa oli jo mahdottoman tuntuinen olosuhde ja se olisi voinut päättyä miten vain, mutta tällä kertaa nän päin. Hyvä kokemus oli ensimmäiset miesten arvokilpailut ja mitalikin tuli. Harjoittelu jatkuu, Käyhkö summasi. 

Niko Oksasen pelit päättyivät mastersin avauskierroksella Martin Larsenia vastaan. 

- Nihkeää oli taas, mutta toiseen sarjaan sain loppuun hyvät heitot ja voiton siitä sarjasta. Kolmannessa sarjassa pelasin puoliväliin asti hyvin taskuun. Siinä olisi pitänyt ratkaista. 

- Aika tasapaksut kilpailut itselleni. Lähellä oltiin hyvää peliä, mutta taskuun olisi pitänyt pelata eri tavalla. Se ei täällä tällä kertaa onnistunut. Ei kuitenkaan tyhjin käsin tarvitse lähteä kotiin, Käyhkön kanssa parihopeaa voittanut Oksanen kertaili. 

Online scoring 
Livelähetys 
Tulokset

 


« Palaa