Arvokilpailut

Tulosta

William Svensson keilasin EM-Masterskultaa

Ruotsin William Svensson keilasi EM-Masterskultaa. Kuva: Jarmo Ahokas

20.06.2019

Ruotsin William Svensson voitti miesten EM-Masterskultaa torstaina voittamalla loppuottelussa Saksan Frank Drevenstedtin pistein 2-1.

Miesten EM-kilpailujen päätöslajina keilattiin Masters. Kultamitali meni Ruotsin 18-vuotiaalle William Svenssonille, joka debytoi miesten maajoukkueessa Münchenin EM-kilpailuissa. Svensson vei loppuottelun sarjavoitoin 2-1, kun hän voitti Saksan Frank Drevenstedtin.

Ensimmäinen loppuottelusarja meni selvästi Svenssonille luvuin 238-167. Toinen sarja oli tiukka, ja Drevenstedt vei sen pisteellä sarjoin 213-212. Näin kullasta pelattiin kolmas sarja, jossa saksalainen ei pystynyt nuorta ruotsalaista haastamaan. William Svensson vei sarjan murskaavasti luvuin 230-160.

Miesten arvokilpailudebyytin tehnyt Svensson on voittanut junioreiden EM-Masterskultaa kahdesti, joten nuoresta iästään huolimatta hän on saavuttanut käsittämättömästi jo kolme Masterskultaa.

Pronssille keilasivat Ruotsin Martin Larsen ja Ranskan Valentin Saulnier.
Svensson voitti maamiehensä Larsenin välierässä luvuin 2-1. Svensson vei ottelun kolmannen sarjan 259-212 ja sysäsi kokeneen Larsenin pronssikorokkeelle. 

Drevenstedt voitti Saulnierin suoraan 2-0, mutta kumpikin sarja oli tiukka loppuun saakka, joten ilmaisella ei saksalainen loppuotteluun päässyt. 

Tomas Käyhkön lopullinen sijoitus Mastersissa oli 16. ja Niko Oksasen 17.

Päävalmentaja Jarmo Ahokas veti yhteen EM-kilpailut Suomen osalta. Kilpailuissa Suomi saavutti yhden hopeamitalin, kun parikilpailussa Tomas Käyhkö ja Niko Oksanen keilasivat toiseksi.

- Nämä olivat kolmannet miesten arvokisat peräkkäin MM- tai EM-tasolla, joissa olosuhde oli todella haastava, kun noin 200 keskiarvolla mentiin Mastersfinaaliin. Vaatii asennoitumista erilaiseen pelaamiseen jo lähtökohtaisesti, Ahokas toteaa. 

Ahokas alleviivaa, että maajoukkuepelaajien tulee haastaa itseään entistä enemmän ulkomaan peleissä.

- Se on avainasemassa, että Suomi pärjää arvokilpailuissa jatkossakin, hän jatkaa

Yksi mitali on vähemmän, kuin mihin miesten maajoukkue on tottunut yleensä EM-kilpailuissa, mutta yksikin mitali on nykypäivän arvokilpailuissa kova saavutus.
- Kohtalaisesti nämä kilpailut nuorella joukkueellamme meni, vaikka odotukset olivat hieman korkeammalla. Pari muutakin mitalia oli lähellä, mutta nyt jouduttiin tyytymään yhteen, päävalmentaja toteaa.

Nyt joukkueeseen kuuluvissa pelaajissa saattaa olla pitkälti miesten joukkueen runko tulevina vuosina.
- Niko ja Tomas keilasivat hyvällä tasolla läpi kilpailujen, muut olivat enemmän tai vähemmän opintomatkalla, mutta niitäkin tarvitaan matkalla huipulle. Näillä pelaajilla on potentiaalia ja sen valmentajana aistii sekä radalla että radan ulkopuolella. Näillä pelaajilla on mahdollisuus voittaa 4-6 vuoden sisällä jotain uskomatonta, Ahokas sanoo.

Lopuksi Ahokas kiittää kannustusjoukkoja kotimaassa.

- Kiitos kaikille kannustuksesta ja kritiikistä sekä hyvää Juhannusta. 

Seuraavat arvokilpailut keilataan elokuun loppupuolella, kun Las Vegasissa Yhdysvalloissa keilataan naisten MM-kilpailut.

 

Tulokset

 

Olli Pakonen

 


« Palaa