Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Hiltusen pelit Amerikoissa päättyivät

21.06.2019

Eliisa Hiltunen ei pystynyt nousemaan suurelta takamatkalta karsintarajan yläpuolelle naisten U.S. Openissa Las Vegasissa ja näin hänen pelinsä päättyivät.

Eliisa Hiltusen alkusarjat kilpailussa ovat tähän saakka olleet todella vaisuja, mutta kolmannessa karsintapelissä meno muuttui. Ensimmäiseen sarjaan tuli 183 ja sen jälkeen komeasti 242 ja 224. Tuon alun siivittämänä Hiltusen sijoitus nousi rajusti, mutta matka karsintarajalle oli toivottoman suuri. Vaikka Eliisan meno jatkossa tasaantui ja lopussa putosi, kahdeksan sarjan tulos 1611 (keskiarvo 201,5) oli yli sata pistettä parempi kuin kahdessa edellisessä blokissa. 24 sarjan yhteislukemat olivat 4557 (189,9) ja loppusijoitus 74.

- Noooo, tänään oli semmosta omaa tekemistä ja siihen oon tyytyväinen et pystyin tommosen pelin vielä pelaamaan. U.S. Open kokonaisuutena kyllä harmittaa, koska meni ensinnäkin paikkaamiseen paljon hukkapisteitä ja tuntui että keilasin kaks ekaa blokkia huonosti. Vaikka olihan nämä hankalia kelejä kaikki. Tuntui että rahkeita ois ollut parempaan, Hiltunen jutusteli tuoreeltaan.
- Reissu kokonaisuutena jäänee plussan puolelle, koska eka kisa meni hyvin ja kaikissa muissakin oli hyvät hetkensä, vaikka joistakin niitä joutuu vähän enemmän kaivelemaan. Näitä oppeja pureskelemaan ja katseet kohti elokuun MM-kisoja, Eliisa analysoi pitkää matkaansa.

47 jalkaa pitkä hoito tuotti vaikeuksia melkein kaikille keilaajille, esimerkiksi 16 sarjan jälkeen johdossa ollut Ukrainan Dasha Kovalova aloitti 183 ja 140. Toki hänenkin pelinsä tasaantui, mutta kahdeksaan sarjaan kertyi vain 1517 (189,7) ja sijoitus putosi yhdeksänneksi. Karsinnan kärkeen singahti yksi maailman menestyneimmistä naiskeilaajista, Yhdysvaltain Hall of Famer Liz Johnson. Kilpailun toistaiseksi ainoan 300-sarjan siivittämänä hän keilasi 1761 (220,1) ja karkasi yli sadan pisteen johtoon yhteistuloksella 5145 (214,4). Toisena keilaava ”amatööri”, eli ei PWBA:n jäsen, Shannon Sellens, teki 5017 (209,0).
Karsintaraja pysyi suunnilleen paikallaan, lopulliseksi 36. keilaajan tulokseksi tuli Englannin Verity Crawleyn 4749 (197,9). USA:n Sydney Brummett sai saman tuloksen, mutta joutui jäämään pihalle. Sijalle 38 jäi Hall of Famer Kelly Kulick, vaikka hän oli 16 sarjan jälkeen tukevasti jatkopaikalla. Viimeiseen kahdeksaan hän sai kuitenkin vain 1491 ja putosi 11 pisteellä.

Tästä eteenpäin jäljellä olevat naiset keilaavat noihin pisteisiin vielä kahdeksan sarjaa, josta jatkaa 24 parasta täyteen round robiniin, jota tahkotaan pari päivää. Viiden keilaajan televisioitavat porraspelit keilataan maanantaita vasten yöllä Suomen aikaa. Kaikki loput pelit keilataan 42 jalkaa pitkällä hoidolla, joka paperilla vaikuttaa (ehkä) hieman vähemmän vaikealta.

Pekka Korpi

PWBA:n sivuille
U.S. Women’s Openin tuloksiin ja rataolosuhteisiin

 


« Palaa