Kansainväliset kilpailut

Tulosta

McEwan naisten U.S. Openin mestari

Danielle McEwan, vihreä voittajan takki ja iso pysti

24.06.2019

Porraspelit Texas Star Lanes keilahallissa Las Vegasissa olivat tiukat ja viihdyttävät. Kaksi viimeistä ottelua ratkesi vasta kymppiruudussa ja ne molemmat voitti Danielle McEwan.

Danielle McEwan on jo vuosia kuulunut Yhdysvaltojen, ja maailman, parhaisiin naiskeilaajiin. Hänelle on tullut myös menestystä ja siksi hänen nyt voittamansa U.S. Women’s Open titteli ei ollut mikään yllätys. Vuoden 2015 Tour Championships majorin jälkeen hän on voittanut kerran joka vuosi, nyt siis viidennen kerran.
- Tämä on ollut yksi päätavoitteistani, voittaa U.S. Women’s Open. Kun katselet aiempia voittajia, he ovat lajimme parhaita. On hienoa saada nimeni lisättyä listaan, McEwan hehkutti voittopysti sylissään.

Loppuottelussa McEwan kohtasi ykkössijoitetun Indonesian Tannya Roumimperin. Sarja eteni tasaisena ja molemmat pelaajat tekivät tyhjän loppuruuduissa. Roumimper jätti 4-6-7-10:n kahdeksanteen ruutuun. McEwan puolestaan epäonnistui ysiruudussa 2-4-10:n paikkaamisessa. Viimeisen ruudun keilasi ensin Roumimper, jolla oli mahdollisuus varmistaa voitto tuplalla. Yksi kaato tuli, mutta toisella heitolla pystyyn jäi seiskakeila. Näin ovi jäi auki McEwanille, jonka piti tehdä tupla ja ottaa sitten kahdeksan pois voittaakseen. Hän heitti kaksi vakuuttavaa kaatoa ja viimeisellään yhdeksän keilaa ja voitti sarjan 201-199.
- Olen ollut tuossa tilanteessa niin monta kertaa, enkä ole yleensä onnistunut. Olemme käyneet tätä läpi tuntikausia valmentajieni kansa, nyt vain yritin tehdä sen, mitä olemme harjoitelleet, Danielle kertasi ratkaisuhetkiä.

Välierässä hän pääsi jo kokeilemaan vastaavaa tilannetta. Siinä Shannon O’Keefe teki kymppiruutuun tuplan ja pakotti McEwanin samaan. Siinä tuleva mestari paukutti kolme kaatoa ja otti tuon pelin voiton sarjoin 229-225.
O’Keefe eteni välierään kaatamalla puolustavan mestarin Liz Kuhlkinin selvänlaisesti 233-192. Kuhlkin puolestaan aloitti pudotuspelin 213-183 voitolla porraspelien ensikertalaisesta Shannon Sellensistä.

Pekka Korpi

Kuva PWBA

PWBA:n sivuille

 

 


« Palaa