Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Kilpailutunnelmat Senioreiden ISBT-turnauksen päätteeksi

Suomalaiset edustivat maataan hymyssä suin. Kuvassa Raimo Palokoski sekä Pekka Tiironkoski. Kuva: Bettina Lund

05.08.2019

Kilpailussa itse hyvin pärjännyt Raimo Palokoski kirjoittaa suomalaisten lämpimistä tunnelmista Hollannin reissun päätteeksi.

Alkukilpailuja käytiin lämpimässä ja kosteassa hallissa. Tulostaso nousi odotetusti korkealle. 78-vuotias Alan Jenkis pelasi puhtaana 1435, mikä olisi riittänyt finaaliin ilman ikätasoituksiakin.

Suomalaisista finaalituloksen teki ainoastaan Raimo Palokoski, joka saavutti tuloksen neljännellä yrittämällä.

ISBT:n formaattiin kuuluu pelaajille maksuton banketti. Pöydillä oli kaasulla lämpiävä taso, jossa jokainen voi paistaa ruokansa sopivaksi ja tarjolla oli hyvät ruuat.

Finaali pelattiin sunnuntaina niin, että ensin 32 miestä pelasi neljä sarjaa ja jatkoon pääsi kuusitoista parasta.

Pois pudonneiden joukossa oli myös tässä vaiheessa Raimo Palokoski. Tämän jälkeen pelataan vielä neljä sarjaa ja lopuksi kahdeksan parasta pelasivat yhden sarjan jokaista vastaan.
Kilpailun voitti lopulta Saksan Uwe Tscharke joka saa ikähyvitystä seitsemän pistettä sarjaa kohti. Hän sai palkinnoksi 1500 euron stipendin.

Uwe voitti vaivasella kolmella pisteellä Hollannin Geerd-Jan van Baestin, jonka stipendin suuruus on 900 euroa. Geerd-Janin suoritus on erinomainen, kun otetaan huomioon, että hän ei saanut yhtään ikähyvityspisteitä, kun esimerkiksi kolmanneksi kirinyt Saksan Herman Wimmer saa ikähyvitystä 27 pistettä sarjaa kohti.

Hermannin palkinnon arvo on 600 euroa. Naisten kisan voitti Hollannin Inge Hazeleger, toisena Martina Beckel Saksasta ja kolmanneksi sijoittui Farida Pascoal-Blom Hollannista.
Naisten palkinnot kolmen parhaan osalta ovat 900/600/300.

Kilpailun johtaja Ad van der Jagt oli tyytyväinen, kun 14. kerran järjestetty Dutch Senior Open meni hyvin.

Kilpailu meni Suomalaisten osalta mukavasti. Emme turhautuneet, vaikka koneet välillä reistailivat ja rataolosuhde oli yllättävän kuiva. Tässä iässä jo tietää, ettei se ole hevosen vika, jos on huono keli. Edustimme maatamme Suomen lippu rinnassa.

Hyvät fiilikset kotimatkalle antoi kisaorganisaatiossa touhuava Bettina Lund, joka sanoi: ”Finnish team, gentleman team” ja antoi lisäksi lämpimän halauksen.

Vaikka rahaa paloi muutama satanen, oli jokainen euro hintansa väärtti. Paljon halauksia, poskipusuja, hymyjä, käden puristuksia, olkapäähän taputuksia, joiden hintaa ei voi rahassa mitata. Kotimatka sujui hyvin, pilvipoutaisessa säässä.

Automatkailu pitkin autobaana antaa sellaisen vapauden tunteen, jota ei normaalissa arjessa saa kokea.

Matkasta jäi hyvät fiilikset enkä ihmettele, jos vuoden päästä keilaajat suuntaavat autonsa keulan jälleen kohti Hollantia. Sitä ennen voidaan käydä Saksassa. Elämä ja keilailu ovat hienoja lajeja kumpikin. Nauttikaapa niistä.

Teksti: Raimo Palokoski


« Palaa