Arvokilpailut

Tulosta

Naisten MM-single starttaa lauantaina

Suomen naiset ovat valmiina MM-singleen. MM-joukkue mallia 2019: takarivissä Petra Eriksson-Sola, Jenni Heino, Sanna Pasanen ja Ani Juntunen sekä edessä Reija Lundén ja Eliisa Hiltunen. Kuva: Henri Havusela

24.08.2019

Naisten MM-kilpailut saadaan pelien osalta käyntiin lauantaina. Ensimmäisenä radoilla nähdään Suomen joukkueen kokeeneet keilaajat Reija Lundén sekä Petra Eriksson-Sola.

Perjantaina naisten MM-kilpailut käynnistettiin virallisesti avajaisseremonialla, mitä ennen Suomen joukkue osallistui virallisiin harjoituksiin, jossa pelaajat pääsivät ensi kertaa testaamaan virallista arvokilpailuiden rataolosuhdetta. 

Harjoituksissa olikin todella intensiivinen tunnelma, kun pelaajia oli ohjeistettu siten, että ensimmäisen vartin jälkeen kaikki hallin radat olivat niin sanotusti vapaata riistaa, ja pelaajat vaihtelivat mielensä mukaan ratoja, joilla halusivat harjoitella. 

Tärkeätä oli myös saada selvyys hallissa ja rataolosuhteella toimivista palloista, sillä kaikkien joukkueiden piti ilmoittaa harjoitusten päätteeksi ne pallot, joilla lähdetään kilpailemaan MM-radoille. 

Harjoitusten päätteeksi Suomen joukkue kokoontui vielä yhteen käymään läpi harjoitusten antia. Suomen pelaajilla oli luottavainen olo omaan tekemiseen ja hallin olosuhteisiin, eikä suurempia ongelmia esiintynyt. 

Lauantaina alkava Singlen alkukarsinta pelataan kahdessa kuuden sarjan erässä, joista ensimmäisessä keilaavat Suomen joukkueesta kaksi pelaajaa Suomen aikaan klo 19.00 alkaen. Siinä keilaavat Reija Lundén sekä Petra Eriksson-Sola

Toinen kuuden sarjan erä keilataan puolestaan myöhään Suomen aikaan lauantaina klo 23.45 alkaen, ja siinä keilaavat Sanna Pasanen, Ani Juntunen, Jenni Heino sekä Eliisa Hiltunen

Suomen joukkueen kokeneimmalle pelaajalle Lundénille kyseessä ovat jo kuudennet naisten MM-kisat. Hän debytoi MM-kisoissa vuonna 1995 ja on keilannut naisten MM-kisoissa kolmella eri vuosikymmenellä. 

- Ei liikaa pyöri mielessä huominen single. Keilaamaan tänne on tultu ja nyt se sitten alkaa. Harjoituksissa on itselläni ollut parina päivänä haasteita, mutta niitä lähdetään nyt taklaamaan, Lundén kertoi harjoitusten jälkeen perjantaina. 

MM-kilpailuiden rataolosuhde ei aiheuta liiaksi päänvaivaa kokeneelle keilaajalle. 

- Mielelläni tietysti keilaisin vähän enemmän laidasta, mutta tällä mennään ja on tätä harjoiteltu. 

Lundénin kanssa avauserässä keilaava Eriksson-Sola oli hyväntuulinen harjoitusten päätteeksi. 

- Vähän liiankin hyvin tuntui menevän. Pallot menivät kivasti ja heitto tuntui hyvältä. Luottavainen olo on tällä hetkellä. 

Suomen joukkue matkusti pitkän kaavan kautta keskiviikkona Las Vegasiin ja ensimmäiset päivät menivätkin pitkälti voimia kerätessä ja palautuessa matkustamisen aiheuttamasta rasituksesta. Onneksi päiviä oli välissä ennen kilpailuiden alkamista, ja koko joukkueen energiatasot tuntuivat olleen perjantaina jo hyvällä mallilla. 

- Kaksi ensimmäistä päivää olivat aika raskasta, mutta tänään oli jo hyvä päivä. Aamu alkoi kuntosalilla 6.30, kun ei enää nukuttanut, ja se olikin hyvä veto. Sain kroppaa hereille ja jäykkyydet pois. Harjoitukset tosiaan menivät nyt hyvin, eikä ollut samanlaista kankeutta kuin eilen, Eriksson-Sola kertoo. 

Suomen naiset ovat MM-kisoissa ison haasteen edessä. Kilpailuiden tasosta kertoo paljon, että kaksi vuotta sitten naisten MM-kisoissa All Eventsin 24 parhaan joukkoon mahtui vain kolme eurooppalaista keilaajaa. 

- Nyt haluaisi pelata hyvin, ja toivottavasti ei tule sen kaltaisia ongelmia, joita ei pystyisi selvittämään. Rauhallisena täytyy pysyä, Eriksson-Sola linjaa. 

SKL tiedottaa Suomen pelaajien otteista, kun pelit polkaistaan käyntiin lauantaina. 

MM-kilpailuiden ohjelma 

Kisajärjestäjän sivut 
Rataolosuhde

Teksti: Henri Havusela


« Palaa